Pedagógus vagy? Ne szúrj ki magaddal, állj mellénk most!

Most itt a lehetőség – könnyen lehet, jó sokáig nem lesz így megint: most együtt elérhetünk mindent, amire annyit vártunk a szakmában. Ha oktatásban dolgozol, ezért most érdemes lépned!

Tessék, most megfogalmazzuk érthetően, mi a bajunk. Erről szól a NE dolgozz ingyen! Profi oldalon szólunk, komoly kampányokat tervezünk – veletek együtt. Nem csak érthetővé, de láthatóvá is tettük a problémáinkat – egyre többen matricáznak, stencileznek, akcióznak az országban.

Azaz egyre többen vagyunk – de még messze nem elegen. Most rád is szükség van!

Rád is szükség van!

Sokezer fős felmérésekből tudjuk, mik a problémák a munkahelyeinken. Jogászok, szakemberek segítik a munkánkat, amit csak a tagdíjakból fedezünk (sajnos, Soros megint nem utalt…). Mi nem állami támogatásból éldegélünk, mi nem sofőrrel rohangálunk. Nálunk egy buszbérlet a szolgálati autó.

A mi szervezetünk nem posztkádári szervezet: a rendszerváltás után alapítottuk, és keményen kiálltunk minden kormány idején a pedagógusokért. Ha kellett, utcán voltunk, ha kellett sztrájkoltunk, ha lehetett, tárgyalóasztalhoz ültünk.

Minden kormány ellen kiálltunk, ha kellett…

Most viszont rád van szükség: ahhoz, hogy kiharcoljuk neked az emberi munkakörülményeket, hogy megvédjünk a törvénytelenségektől, hogy képviseljünk téged és felszólalhassunk a problémáid miatt. Hogy melléd állhassunk a bajban a bíróságon, hatósági eljárások során. Hogy ismét respektje legyen az oktatásban, iskolákban, óvodákban, egyetemeken dolgozni. Hogy ki tudjad fizetni a számlákat, az albérletet, a gyerek iskoláztatását – a fizetésedből. Hogy ne dolgoztassanak halálra. Hogy ne lehessen mondvacsinált okokból kirúgni a munkahelyedről. Hogy ne ingyen dolgoztassanak nap mint nap.

Ehhez te kellesz!

Ha csatlakozol, és ha csak csendes tag leszel, mást nem is teszel – már azzal is sokat tettél. Nagyobb tagsággal ugyanis erősebbek vagyunk. Ha szeretnél tenni is valamit, az csak rajtad múlik – mi egy alulról szerveződő szervezet vagyunk, minden kezdeményezést támogatunk. Alakíts csoportot, akciózz, dobd be ötleteidet.

Ehhez te kellesz!

Állj mellénk! Most csatlakozz a PDSZ-hez – amíg még lendületben vagyunk. Lehet, több esélyünk már nem lesz. Ragadjuk meg most, együtt. Alapozzuk meg együtt a jövőnket – a havi bruttó fizetésed 0.8 százalékáért – azaz egy gyorséttermi menü áráért.

Ugye, megér ennyit a jövőd?

Hasonló cikkek