Tiltakozz te is a NAT 2020 ellen!

Január 31-én este 10-kor lett mindenki számára hozzáférhető az új NAT, amit egy nyilvánosan meg sem hirdetett sajtótájékoztatón sikerült bemutatni. Az dokumentumot átolvasva hamar érthetővé válik, miért ez a szemérmesség. Az új alaptanterv olyannyira szakmaiatlan és életszerűtlen, hogy még azok sem adták hozzá a nevüket, akik írták.

Sokan sok helyütt megírták már, mi a probléma azzal, ha az oktatás keretrendszerét meghatározó alapdokumentumot szakmai alapelvek helyett ideológiai irányvonalak mentén készítik el. Ez már akkor is a szöveg visszavonását tenné szükségessé, ha egyébként a kormányzatnak sikerült volna érdemben csökkenteni a diákok és a pedagógusok terhelését.

[frame]

A MAGYARTANÁROK EGYESÜLETÉNEK VÉLEMÉNYE A NEMZETI ALAPTANTERV TERVEZETÉRŐL

A TÖRTÉNELEMTANÁROK EGYLETE ÁLLÁSFOGLALÁSA AZ ÚJ NEMZETI ALAPTANTERV 2020. JANUÁR 31-ÉN MEGJELENT SZÖVEGÉRŐL

NAT 2020. ÉVI MÓDOSÍTÁSA – A MAGYAR PEDAGÓGIAI TÁRSASÁG ELNÖKSÉGÉNEK ÁLLÁSFOGLALÁSA

A CKP ÁLLÁSFOGLALÁSA A NAT-2020-RÓL

A NAT 2020 ÉS AZ ANYANYELVI NEVELÉS

[/frame]

Erről azonban szó sincs. Az óraszámok csökkentek ugyan, de a tananyag nem, sőt egyes tantárgyakból még nőtt is. Nem kell szakembernek lenni, elég a józan ész, hogy lássuk, nagyon nem jön ki a matek. Ha ugyanazt az anyagot kevesebb óra alatt kell megtanítani és megtanulni, az nem csökkenti a terhelést, hanem épp ellenkezőleg, az elviselhetetlenségig növeli.

Egy elhibázott, szakmaiatlan alaptanterv nem csak az oktatásban dolgozók ügye, azonban ők azok, akik nap mint nap a saját bőrükön érzik a rendszer embertelenségét. Nem véletlen, hogy egyre többen mondják ki: elég volt, sorra érkeznek hozzánk a képek a tiltakozó tanárokról és más, oktatásban dolgozó szakemberektől.

Ha te is egyetértesz azzal, hogy a NAT 2020-t azonnali hatállyal vissza kell vonni, és szakmailag megalapozott, széles körben egyeztetett alapdokumentummal kell megalapozni a magyar közoktatást, akkor

készíts egy fotót te is, és küldd el nekünk!

Csináld ezt úgy, hogy jelöld be Facebook-posztodon a nedolgozzingyen.hu Facebook-oldalát (írd a posztod szövegének végére, hogy @nedolgozzingyen) , vagy esetleg posztold közvetlenül a Facebook oldalunkra, a vendégposztok közé a képet.

A tiltakozás azonban még nem elég. Minél többen vagyunk, annál hatékonyabban tudjuk képviselni az oktatásban dolgozók érdekeit, annál hatékonyabban léphetünk fel a jogsértések ellen.

Csatlakozz még ma!

[frame]

[/frame]

Ezek a cikkek is érdekelni fognak:

Kamrás Orsolya

Kamrás Orsolya

Hasonló cikkek

Béremelés és ki nem fizetett túlmunka – csak tagoknak

Ebben az írásunkban hozzájutsz azokhoz a tartalmakhoz, amelyeket csak tagoknak tettünk elérhetővé. Miről van benne szó? Miért jár a felmentési idejüket töltőknek is a béremelés? Hogyan tudod behajtani az elmaradt díjazást a 2023. december 31-éig végzett eseti helyettesítésért és egyéb többletmunkáért, ha közoktatásban vagy szakképzésben dolgozol? – Ezekhez adunk szerkeszthető, frissített mintadokumentumokat is. Miért jár a felmentési idejüket töltőknek is […]

Ez a cikk csak PDSZ-tagok számára érhető el. Még nem vagy tag? Lépj be!

Tovább olvasom »