PDSZ: egységes sztrájkot!

Mi, akik a PDSZ-ben dolgozunk hosszú évek óta, pontosan tudjuk, hogy igazán nagy eredményeket csak nagy erő felmutatásával lehet elérni. Ezért különösen fontos, hogy a gondolati sokszínűség megtartása mellett ne a szétaprózódás, hanem az egység felé mozduljon el a két pedagógusszakszervezet. Így nemcsak arról döntöttünk, hogy felvesszük sztrájkköveteléseink közé a NAT 2020 visszavonását, hanem arról is, hogy kezdeményezzük a két közoktatásban létrejött sztrájkbizottság egyesítését.

A NAT 2020 olaj volt a közoktatás lezüllesztése miatt érzett országos felháborodás tüzére, aminek köszönhetően egyre erősebb igény mutatkozik az egységes fellépésre és egy egész országot megmozgató, hatásos sztrájkra. Egy korábbi cikkben már részletesen leírtuk, miért ütközik szinte elháríthatatlan akadályokba egy törvényes sztrájk megszervezése, és azt is elmondtuk, hogy a hírekben elterjedt, januárra beígért sztrájkot viszont nem a PDSZ kezdeményezte:

Február 7-én a PDSZ kezdeményezésére öt oktatási szakszervezet vezetői találkoztak abból a célból, hogy a sztrájkköveteléseket egységesítsék, és megvizsgálják annak lehetőségét, hogy miképpen lehetne összevonni a már létrejött két sztrájkbizottságot. Ezt a szándékot a PDSZ hétvégén tartott kongresszusa is megerősítette, és ezért

levélben fordul a PSZ vezetőségéhez, hogy mielőbb hozzanak ők is testületi  döntést e tárgyban: egyesítsük sztrájkbizottságainkat!

A PDSZ ezzel komoly lépést tett a két oktatási szakszervezet erőinek egyesítése felé a sztrájk ügyében. A két sztrájkbizottság követelései között nagy az átfedés, ráadásul a közvélemény felől nagyon erős igény mutatkozik a két pedagógusszakszervezet közös fellépése iránt.

A PDSZ eddig is igyekezett minden olyan kezdeményezésben részt venni, amelyek a közös ügyet szolgálták. Most arra kérjük a partnerszervezetet, hogy a sztrájk sikere érdekében fogadja el felajánlásunkat.

Bízunk abban, hogy PSZ nyitott lesz a közös munkára, és a két szakszervezet összesített ereje sikeresen harcolhat a magyar oktatás megújításáért.

Csatlakozz hozzánk! Csak összefogva van esélyünk!

[promo title=”rajott”]

Hasonló cikkek

Adó 1% felajánlása

Kedves Tagjaink, Követőink és Látogatóink! Az idei évtől kezdődően lehetővé vált, hogy már a PDSZ alapítványának, az Oktatással a Demokráciáért Alapítványnak is fel tudjátok ajánlani

Tovább olvasom »