Végre: egyesülhetnek a sztrájkbizottságok! Döntött a PSZ is!

Az oktatási dolgozók egységes fellépése kiemelkedően fontos – ezért kérte a PDSZ Országos Választmánya a partnerszervezetet, hogy fontolják meg a sztrájkbizottságok egyeztetését. Jó hírt kaptunk!

A két szakszervezet – a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) pénteken kezdik meg a sztrájkkövetelések és a sztrájkbizottságok egyesítéséről szóló egyeztetést!

A PSZ-szel közösen szervezett sztrájk lehetőséget ad arra, hogy egy valóban nagyszabású, tömegeket megmozgató sztrájkkal gyakoroljunk nyomást a kormányra az oktatásban tapasztalható kritikus állapotok felszámolására, az oktatási dolgozók béreinek haladéktalan rendezésére, a túlórák kifizetésére.

[frame]

Frissítés: megtörtént az első egyeztetés!

Március 6-án megtörtént az első egyeztetés. A két szakszervezet közös közleményt adott ki az eseményről, ami az alábbiakban olvasható.

A PSZ és a PDSZ saját sztrájkbizottságaik egyesítéséről kezdett tárgyalást

Erről a két szakszervezet az alábbi rövid nyilatkozatot teszi.

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) 2020. március 6-án tárgyalást folytatott, megállapítva a következőket:

1. A sztrájkbizottságok egyesítésére komoly lépést tett mindkét tárgyalópartner.

2. A konstruktív tárgyalás után közeledtek az álláspontok a sztrájkkövetelések összehangolásról, valamint a sztrájk alatti, még elégséges szolgáltatásokról.

3. Tárgyaltak a sztrájk megtartásának feltételeiről.

4. A jövő hét elején folytatódnak a tárgyalások.

[/frame]

A PDSZ sztrájkköveteléseiről itt olvashatsz bővebben:

Arról is írtunk, hogy mit tehetsz most, ha szeretnél aktívan közreműködni az oktatásért szerveződő tiltakozásokban, akár szülő vagy, akár oktatási dolgozó, akár felelős állampolgár:

Ami pedig a legfontosabb:

Ha még nem vagy tag, csatlakozz mielőbb!

Csak akkor lehetünk hatékonyak, ha mellénk állsz! A szakszervezeti tagságért (ami nagyjából egy gyorséttermi menü ára havonta) cserébe mögötted áll egy közösség, ami hatékonyan képviseli az érdekeidet, ami jogsegély-szolgálatával melletted áll a bajban, és – ami a legfontosabb – fel tud lépni az érdekedben a munkáltatókkal és a kormányzattal szemben is.

Ne habozz: lépj be ma!

Hasonló cikkek

Aki nem lép egyszerre…

nemcsak, hogy nem kap rétest estére, de könnyen találja magát partvonalon kívül. Mialatt nem hajlandóak a tankerületi központok felvenni szakképzett pedagógusokat, mert annak idején úgy

Tovább olvasom »

Sehogy sem jön ki a matek

A sztrájktörvény alapján kezdeményezett egyeztetés után pár héttel, 2024. május 23-án az EFOP PLUSZ Oktatási Albizottság ülésén, amelynek a PDSZ képviselője is tagja, ismét meghallgattuk

Tovább olvasom »