9+1 ok, hogy NE lépj be a PDSZ-be!

Több száz troll igényeit igyekszünk kielégíteni ebben a cikkben. Ma ugyanis azokat az érveket szedtük össze neked, amelyek amellett szólnak, hogy NE csatlakozz a PDSZ-hez!

Már sokszor beszéltünk arról, hogy mire jó a szakszervezeti tagság. Sajnos, az ellenérveket eddig méltatlanul elhallgattuk. Ez természetesen nem mehet így tovább: ha ellenérvekre van szükséged, amikor arról győzködöd magad, miért NE csatlakozz hozzánk, nem kell tovább törnöd a fejed. Összegyűjtöttük neked a tíz legfontosabbat!

1. Ha bízol a politikusokban – ők viszontszeretnek téged!

A politikusok alapvetően érző szívű emberek, bízz bennük! Ha kimutatod szereteted, lojalitásod irántuk, maguktól megoldódnak a gondjaid. Semmiképpen se csatlakozz a PDSZ-hez, ha úgy gondolod, odaadó szereteted emberi bérekkel és munkakörülményekkel honorálják majd – teljesen maguktól! (Ők így szeretnek téged viszont!)

2. Ha munkajogi problémák esetén inkább nemesen egyedül harcolnál!

Minden jelentősebb hős egyedül harcolt az igazságért! Csak a gyengék választják azt az utat, hogy havi szakszervezeti tagdíjukért cserébe megvédi őket a szakszi jogi szolgálata. Hogyan is lovagolhatnál bele a naplementébe a győztes csata után, ha más húzna ki a slamasztikából? Hogy nézne ki egy ilyen naplementés fotó, ha a nyeregben a szakszervezet jogtanácsosa ül, te meg csak hátulról kapaszkodsz bele? Kínos!

Alosh Bennett, flickr, CC BY 2.0

3. Ha nincs is szükséged annyi szabadidőre!

Mindannyian különbözőek vagyunk. Van, aki elfárad a váratlanul elrendelt túlóráktól, az esti dolgozatjavítástól, a hétvégi kirándulástól, az ingyen szervezett ünnepélyektől, a különböző programokra történő „önkéntes” kivezénylésektől – de te NEM ez vagy! Neked elég az, ha hazafelé a buszon lemész alfába. Miért, van élet a munkán túl?

4. Ha nem tartasz igényt a túlóráid után törvényesen járó, de visszatartott pénzekre!

Nem mindenki anyagias. Te is azok közé tartozol, akiknek elszorul a gyomruk, amikor már nincs mit tenni a KRÉTÁ-ban: szapora szívverést kapsz, ha látod, rövidesen befejezed az utolsó dolgozat javítását – és még nincs is éjfél! Alig várod már, hogy ezt a nyomorult érzést egy hosszú értekezlettel semlegesíthesd! Még-még-még! – hiszen a munka maga a jutalom!

[promo title=”rajott”]

5. Ha pénz helyett inkább még több szakmai alázatra vágysz!

Kevés dologgal lehet annyira jóllakni, mint a szakma iránti alázattal! Ezt rajtad kívül csak a trollok tudják igazán: nem tüntikézésre, hangoskodásra van itt szükség, hanem több szakmai alázatra. A szakmai alázat tartalmazza mindazokat a nyomelemeket és vitaminokat, amik egy oktatási dolgozót mozgásban és pályán tartanak. Csak a minden hájjal megkent kapitalisták követelnek maguknak pénzt. Te pedig nem ez vagy!

6. Ha szereted a lehetetlen kihívásokat!

Eredetileg a nyolcezresekre készültél, éjt nappallá téve edzettél, de – sajnos – erről a tervről le kellett tenned (ld. 3., 4., 5. pontok), így más kihívások után néztél! Ha te vagy az az ember, aki lehetetlen küldetésekre vágyik, akkor neked szól a NAT! Semmiképpen nem neked szól viszont a PDSZ, ha szeretnél beleszólást abba, amint csinálsz! (Étteremben te rendelsz?! Na ugye!)

7. Ha odavagy a meglepetésekért!

Vérnyomásod azonnal összeomlana, ha nem az utolsó pillanatban szólnának egy – természetesen kifizetetlen – helyettesítésről? Ha nem lepnének meg legalább kétévente egy-egy fenntartóváltással? Vagy egy olyan béremeléssel, aminek során a béred változatlan marad, viszont a szomszéd elégedetten veregeti a válladat, hogy milyen jól jártál? Semmiképp ne lépj be a PDSZ-be, ha a kiszámíthatóság a munkahelyeden nem a lételemed! Élj veszélyesen!

8. Ha csak olyan szervezethez csatlakozol szívesen, ami minden kormányt feltétel nélkül szeret!

Nem kenyered a választott politikusok kritizálása, hiszen ők nyilván jobban tudják, mint te? Elég egy államtitkár és veled már madarat lehet fogatni? Egy minisztertől konkrétan elalélsz? Ha te is úgy gondolod, hogy egy jó állampolgár és – főleg – egy jó tanár nem hőzöng, hanem teszi a dolgát, akkor nehogy belépj a PDSZ-be! Nehogy már a nyúl vigye a kalasnyikovot!

9. Ha szimpatizálsz a tagdíjakból fizetett milliós vezetői juttatásokkal!

Ennyi troll nem tévedhet! Az igazi szakszervezet mindenekelőtt a zsíros vezetői fizetésekről és a húszmilliós szolgálati kocsikról ismerszik meg. Olyan nyomorult szervezetbe pedig be nem lépnél, ahol a vezetők nem húznak legalább milliós fizetéseket. Ahol egy vezető sincs főállásban, és az a pár ember is szigorúan a pedagógusi bértábla alapján kapja a bérét, akik félállásban dolgoznak itt. Ráadásul a szolgálati kocsi nálunk – egy bérlet! Hahaha! Ha visszataszít az ilyesmi, a PDSZ-be be ne lépj!

+1 Ha szeretnéd, hogy továbbra se legyen látható: az oktatásban is emberek dolgoznak!

Utálatos lenne számodra, ha az oktatásban dolgozók mind egy oldalra állnának végre? Ha kiderülne, hogy mennyien vannak – és ha legalább annyit megtennének, hogy a jobb érdekképviseletük miatt csatlakoznának a szakszervezethez? Ha neked rossz, másnak is legyen pocsék! Te is voltál katona, úttörő, KISZ-es, akármi – ember lettél mégis! Ha tehát nem örülnél, ha sokak nevében mondhatná a PDSZ végre azt, hogy „elég”, akkor bizony ide ne csatlakozz!

Ha a fentiek közül legalább három állítás igaz rád, úgy csak saját felelősségre lépj be a PDSZ-be!

Eltérnek az igényeid a fentiektől? Ne aggódj! Biztosíthatunk, hogy továbbra is élvezheted a felsorolt előnyöket! Hacsak nem lépsz be te is a PDSZ-be – mert egy biztos: ezek a dolgok nem maguktól változnak meg.

Persze ha túl sokan leszünk, nem garantálhatjuk, hogy minden ugyanígy marad, de ehhez te is kellenél, szóval jól gondold meg!

Nos, döntöttél? Akkor itt NE lépj be, MÉG MA:

Hasonló cikkek

Aki nem lép egyszerre…

nemcsak, hogy nem kap rétest estére, de könnyen találja magát partvonalon kívül. Mialatt nem hajlandóak a tankerületi központok felvenni szakképzett pedagógusokat, mert annak idején úgy

Tovább olvasom »

Sehogy sem jön ki a matek

A sztrájktörvény alapján kezdeményezett egyeztetés után pár héttel, 2024. május 23-án az EFOP PLUSZ Oktatási Albizottság ülésén, amelynek a PDSZ képviselője is tagja, ismét meghallgattuk

Tovább olvasom »