4 fontos tanács megbízási szerződéseseknek!

A napokban sok megbízási szerződéssel foglalkoztatott pedagógus kap szerződésmódosítást a kezébe, amiben a megbízási díj kifizetésének felfüggesztéséről szeretnének megegyezni. Mielőtt aláírnál bármit, olvasd ezt át és ezekre a pontokra figyelj oda különösen!

Ha ír az intézményvezető arról, hogy megállapodna a megbízási szerződésben foglalt megbízási díj kifizetésnek felfüggesztéséről:

1 Ahhoz ragaszkodj, hogy erről nektek a megbízó írjon bármit is. Miért fontos ez? Leginkább azért, mert például a tankeres iskola esetében nem az iskolával, hanem a tankerületi központtal állsz polgári szerződéses jogviszonyban. Tehát a tankerületi központ igazgatója írjon neked (óvoda, nem állami iskola esetén az intézményvezető a munkáltatói jogkör gyakorlója) .

2 Ha olyan tárgyat tanítasz, amelyet másik kollégád jelenleg közalkalmazotti jogviszonyban, távoktatás keretében lát el, tiltakozz arra hivatkozva, hogy a távoktatás lehetőségének megvonása mind számodra, mind tanítványaid számára diszkriminatív.

3 Ha van a szerződésetekben felmondási idő, akkor azt tartsák be! Ez azt jelenti, hogy a felmondási idő végéig fizessék ki a megbízási díjat, mivel a teljesítés elmaradása nem a megbízottra felróható okból történt.

4 A vitában nyugodtan használd a Klebelsberg Központ elnökének levelét. Ebben részletesen ír a megbízási szerződésekről is. Ezt a levelet az oldalról is elérhetővé tesszük, arra az esetre, ha esetleg időközben áthelyeződne:

[frame]

Ezekben a napokban mindennél fontosabb, hogy összefogjunk!

Ezekben az órákban mindannyian megfeszítetten dolgozunk azon, hogy tovább oktassuk diákjainkat. Tudnunk kell, hogy sokunknak veszélybe kerülhet a megélhetése, sokunknak az egészsége. Kiemelten fontos, hogy az érdekképviselet ezekben az időkben is képes legyen ellátni a feladatát. Ehhez bizony te kellesz. Csatlakozz hozzánk még ma!

[/frame]

Kincse Szabolcs

Kincse Szabolcs

Hasonló cikkek

Béremelés és ki nem fizetett túlmunka – csak tagoknak

Ebben az írásunkban hozzájutsz azokhoz a tartalmakhoz, amelyeket csak tagoknak tettünk elérhetővé. Miről van benne szó? Miért jár a felmentési idejüket töltőknek is a béremelés? Hogyan tudod behajtani az elmaradt díjazást a 2023. december 31-éig végzett eseti helyettesítésért és egyéb többletmunkáért, ha közoktatásban vagy szakképzésben dolgozol? – Ezekhez adunk szerkeszthető, frissített mintadokumentumokat is. Miért jár a felmentési idejüket töltőknek is […]

Ez a cikk csak PDSZ-tagok számára érhető el. Még nem vagy tag? Lépj be!

Tovább olvasom »