Köszönjük az ELMŰ és sok önkormányzat rugalmasságát!

Vannak olyan szervezetek, amelyek odafigyelnek a gyorsan változó körülményekre és azon dolgoznak, hogy a lehető legelviselhetőbben, a legnagyobb biztonságban vészeljük át a veszélyhelyzet napjait. Nekik szeretnénk most megköszönni rugalmasságukat!

A koronavírus miatti veszélyhelyzet rengeteg kihívást állít mindannyiunk elé. Mérhetetlenül sokat dolgozunk, nagyon sokan, hogy próbáljuk csökkenteni az ártalmakat, és eközben lehetőleg a napi életünk is amennyire lehet, folytatódjék.

Éppen ezért nagyon fontos, hogy tudjuk:

együttműködés, egymás megértése, meghallgatása, a másik fél érveinek nyugodt és higgadt mérlegelése nélkül nagyon nehéz helyzetben lennénk.

Ezek az idők azoknak kedveznek, akik megértik, a konstruktív együttműködés, az összefogás a kulcsa a helyzet megoldásának. Az érdekvédelmi szervezeteknél lecsapódó rengeteg panaszt lehet panaszként és bosszúságként is felfogni, de lehet fontos adatként is, ami arra világyt rá, hogy működik a rendszerünk, hol vannak a hibái, hogyan lehetne tökéletesíteni azt.

Áram nélkül nem megy…

Az ELMŰ bejelentése, hogy országos karbantartási munkákat kezd a héten, nagyon sokakat meglepett – a távoktatás, az iskolai munka fenntartása áram nélkül, belátható, igen bajosan működhetne. A PDSZ ezért felvette a kapcsolatot az Egyesült Villamosipari Dolgozók Szakszervezetének (EVDSZ) elnökével, aki segített a közvetítésben. A szolgáltató a kérések hatására elállt a karbantartási munkálatok eredeti menetrendjétől, és csak a legszükségesebb feladatokat végzi most el.

Köszönjük az ELMŰ-nek a rugalmasságot, amit ebben a helyzetben tanúsított – ahogy az EVDSZ-nek is a közvetítést!

Vannak gondos önkormányzatok!

Sokat beszéltünk arról, hogy sok önkormányzat megkérdőjelezhető módon irányítja át az óvodai, bölcsődei dolgozókat, óvónőket, szakszemélyzetet olyan munkákra, amelyekhez nem rendelkeznek megfelelő tudással, sőt – a sok 60 éven felüli, veszélyeztetett korcsoportba tartozó kolléga esetén – akár egészségüket is veszélyeztetik az jogilag is aggályos átirányítások esetén. Sok önkormányzat nem veszi figyelembe az Oktatási Hivatal ajánlásait sem, amiben feketén-fehéren le van írva: az óvodapedagógusi munka olyan pedagógiai tevékenység, ami igenis végezhető távmunkában.

Ugyanakkor méltatlanul keveset beszéltünk arról, hogy nagyon sok önkormányzat viszont megfontolta, majd helyt adott észrevételeinknek és a jogszabályok szerint, gondoskodó munkáltató módjára járt el! Ezeknek ezúton is köszönjük a rugalmasságot és az együttműködési készséget!

[frame]

Ezekben a napokban mindennél fontosabb, hogy összefogjunk!

Ezekben az órákban mindannyian megfeszítetten dolgozunk azon, hogy tovább oktassuk diákjainkat. Tudnunk kell, hogy sokunknak veszélybe kerülhet a megélhetése, sokunknak az egészsége. Kiemelten fontos, hogy az érdekképviselet ezekben az időkben is képes legyen ellátni a feladatát. Ehhez bizony te kellesz. Csatlakozz hozzánk még ma!

[/frame]

Hasonló cikkek

Aki nem lép egyszerre…

nemcsak, hogy nem kap rétest estére, de könnyen találja magát partvonalon kívül. Mialatt nem hajlandóak a tankerületi központok felvenni szakképzett pedagógusokat, mert annak idején úgy

Tovább olvasom »

Sehogy sem jön ki a matek

A sztrájktörvény alapján kezdeményezett egyeztetés után pár héttel, 2024. május 23-án az EFOP PLUSZ Oktatási Albizottság ülésén, amelynek a PDSZ képviselője is tagja, ismét meghallgattuk

Tovább olvasom »