Nyissuk ki a vasalódeszkákat! Álljunk ki végre magunkért!

Viharos gyorsasággal oldódott meg a vasalódeszkás testnevelőtanár, Vezsenyi László ügye, miután a PDSZ nyilvánosságra hozta a vele készült interjút. Az ügy tanulsága egyértelmű: a nyilvánosság ereje, az a tény, hogy sokan összefogtunk, egy csapásra megoldotta a súlyos túlkapásokkal, önkényeskedéssel súlyosbított ügyet.

Miután az interjú kikerült az oldalunkra, először a 444, majd minden mértékadó sajtóorgánum átvette a hírt: a vasalódeszkából egy csapásra az önkény elleni kiállás szimbóluma lett. A rákövetkező órák mozgalmasan teltek: először rendkívüli ombudsmani vizsgálatról érkezett hír, majd az Oktatási Hivatal, kicsivel később az EMMI is közleményt adtak ki, a más túlkapásairól is ismert tankerületi vezető pedig még a hétvégén bejelentette lemondását. 

A vasalódeszkából egy csapásra az önkényeskedés elleni kiállás szimbóluma lett.

https://nedolgozzingyen.hu/2020/06/12/a-vasalodeszkas-tanar-buntetese/

Szeretnéd, hogy a te problémáid is varázsütésre megoldódjanak?

Nem fognak. Bár csábítóan hangzik, hogy egy csapásra megoldódnak a dolgok, ez az esetek 99,99%-ában nincs így! Ne is számíts erre: az egyre szaporodó problémák nem fognak maguktól megoldódni. Már csak azért sem, mert Vezsenyi László ügye is több hónap alatt jutott el odáig, hogy úgy döntöttünk, nyilvánosságra hozzuk a részleteit. Ne gondold, hogy minden ügyet fel tud hangosítani a nyilvánosság. Sajnos, külön-külön nem vagyunk ennyire érdekesek.

Együtt erősek vagyunk! Csak együtt vagyunk erősek!

Ahhoz, hogy bármit is elérhessünk, össze kell fognunk! Ezért kell belépned a PDSZ-be: mert három és félezer tag szép szám ugyan egy alulról szerveződő, rendszerváltó szakszervezetnél, de nem elegendő, ha erőt akarunk demonstrálni!

A PDSZ az elmúlt hónapokban nem csak ezzel az esettel foglalkozott. Megállás nélkül dolgoztunk rengeteg ügyön: szakképzésben dolgozókén, az óvodai dolgozók hajmeresztő ügyein, a vészhelyzet alatt elbocsátottak ügyein. Kiálltunk az egész szektorért, nem csak a tagjainkért. De nagyon, nagyon sok a munka – nem győzzük a lépést tartani, ha nem álltok ki mellettünk, hogy mi is kiállhassunk mellettetek!

Ahhoz, hogy tényleg keményen meg tudjuk szorongatni a mindenkori oktatásirányítást, ahhoz, hogy az oktatás érdekeit végre tényleg komolyan vegyék, nincs más megoldás: be kell lépnetek.

Be kell lépnetek, mert ez az alapvető minimum ahhoz, hogy bármi is történhessen. Be kell lépnetek, mert néhány ezer ember nem tudja 150 ezer érdekeit cipelni a vállán. Be kell lépnetek azért is, mert nincsenek csodák: előbb-utóbb mindannyian kerültök majd olyan helyzetbe, hogy szükségetek lesz az érdekérvényesítésre. Be kell lépnetek, mert szükség van olyan új emberekre, akik hajlandóak tenni a jogaikért!

És végül azért is be kell lépnetek, mert havi egy gyorséttermi menü árát rá kell áldozzátok a jövőtökre. Arra, hogy bebiztosítsátok magatokat a jogsértések ellen! Aki nem tesz semmit, azzal bármit meg lehet csinálni.

Nyissuk ki végre a vasalódeszkákat! Lépjetek be a PDSZ-be, ne hagyjátok, hogy egyedül harcoljunk tovább! Segítsetek, még ma!

[frame]

Töltsd ki a belépési nyilatkozatot!

Nincs már időnk várni.

[/frame]

Hasonló cikkek

Adó 1% felajánlása

Kedves Tagjaink, Követőink és Látogatóink! Az idei évtől kezdődően lehetővé vált, hogy már a PDSZ alapítványának, az Oktatással a Demokráciáért Alapítványnak is fel tudjátok ajánlani

Tovább olvasom »