SZFE: A PDSZ szolidaritási sztrájkot hirdet

A PDSZ támogatja a Színház- és Filmművészeti Egyetem munkavállalóinak sztrájkköveteléseit, ezért kétórás szolidaritási sztrájkot hirdet.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete a mai napon levelében fordult Orbán Viktor miniszterelnökhöz azzal a kéréssel, hogy haladéktalanul jelölje ki azt a személyt, akivel a szolidaritási sztrájk alatt biztosítandó még elégséges szolgáltatásokról egyeztethetünk.

A PDSZ Országos Választmánya az alábbi levelet juttatta el a miniszterelnökségre:

Szolidaritási sztrájk!

A PDSZ a tiltakozások kezdete óta támogatja az SZFE oktatóit és hallgatóit, a tiltakozóknak jogi segítséget is biztosítva. A PDSZ Országos Választmánya úgy döntött, hogy az egyetem munkavállalóit szolidaritási sztrájkkal is segíteni kívánja céljaik elérésében. A PDSZ ennek értelmében – az SZFE oktatóinak, dolgozóinak sztrájkba lépése esetén, a sztrájk kezdetekor – egy kétórás szolidaritási sztrájkkal fejezi ki támogatását.

Az SZFE munkavállalóinak kiszolgáltatottságának alapja egy már jól ismert kormányzati stratégia: a munkavállalók közalkalmazotti törvény hatálya alól történő kiszervezése. A PDSZ álláspontja mindig is világos volt ebben a kérdésben: nem engedhetjük, hogy ez a folyamat végigsöpörjön az oktatáson. Már önmagában ezért is az SZFE mellé kell állnunk.

Mindemellett egy pedagógus érdekvédelmi szervezetnek ki kell állnia a kultúra szabadsága érdekében, és a magyar kulturális élet egyik legfontosabb felsőoktatási intézményének autonómiája mellett.

A PDSZ-nek nemcsak az SZFE-ben, hanem más felsőoktatási intézményekben is vannak tagjai. Éppen ezért kötelességünknek érezzük, hogy a leghatározottabban a munkavállalók és a hallgatók mellé álljunk, nemcsak a szolidaritási sztrájkkal, hanem a PDSZ jogsegélyszolgálatával is.

Felhívjuk tagjainkat és támogatóinkat, hogy amennyiben az SZFE sztrájkkövetelései nem teljesülnek, úgy a PDSZ által meghirdetett szolidaritási sztrájkban vegyenek részt.

A szerveződő sztrájk részleteiről, a követelésekkel kapcsolatos hírekről a PDSZ felületein, Facebook-oldalán és innen, az NDi híreiből tájékozódhattok.

Támogasd velünk az SZFE tiltakozóit! Csatlakozz hozzánk!

Ahhoz, hogy az oktatást ne politikai érdekek irányítsák, te kellesz! Állj közénk ma!

Ahhoz, hogy hatékonyak legyünk, hogy elérjük a céljainkat, nem kell sok, csak a te csatlakozásod. Tedd meg magadért, járulj hozzá havonta egy gyorséttermi menü árával a küzdelmekhez!

Lépj be a PDSZ-be, ne hagyd, hogy egyedül harcoljunk tovább! Segíts magadon, még ma!