SZFE: A PDSZ szolidaritási sztrájkot hirdet

A PDSZ támogatja a Színház- és Filmművészeti Egyetem munkavállalóinak sztrájkköveteléseit, ezért kétórás szolidaritási sztrájkot hirdet.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete a mai napon levelében fordult Orbán Viktor miniszterelnökhöz azzal a kéréssel, hogy haladéktalanul jelölje ki azt a személyt, akivel a szolidaritási sztrájk alatt biztosítandó még elégséges szolgáltatásokról egyeztethetünk.

[frame]

A PDSZ Országos Választmánya az alábbi levelet juttatta el a miniszterelnökségre:

[/frame]

Szolidaritási sztrájk!

A PDSZ a tiltakozások kezdete óta támogatja az SZFE oktatóit és hallgatóit, a tiltakozóknak jogi segítséget is biztosítva. A PDSZ Országos Választmánya úgy döntött, hogy az egyetem munkavállalóit szolidaritási sztrájkkal is segíteni kívánja céljaik elérésében. A PDSZ ennek értelmében – az SZFE oktatóinak, dolgozóinak sztrájkba lépése esetén, a sztrájk kezdetekor – egy kétórás szolidaritási sztrájkkal fejezi ki támogatását.

Az SZFE munkavállalóinak kiszolgáltatottságának alapja egy már jól ismert kormányzati stratégia: a munkavállalók közalkalmazotti törvény hatálya alól történő kiszervezése. A PDSZ álláspontja mindig is világos volt ebben a kérdésben: nem engedhetjük, hogy ez a folyamat végigsöpörjön az oktatáson. Már önmagában ezért is az SZFE mellé kell állnunk.

Mindemellett egy pedagógus érdekvédelmi szervezetnek ki kell állnia a kultúra szabadsága érdekében, és a magyar kulturális élet egyik legfontosabb felsőoktatási intézményének autonómiája mellett.

A PDSZ-nek nemcsak az SZFE-ben, hanem más felsőoktatási intézményekben is vannak tagjai. Éppen ezért kötelességünknek érezzük, hogy a leghatározottabban a munkavállalók és a hallgatók mellé álljunk, nemcsak a szolidaritási sztrájkkal, hanem a PDSZ jogsegélyszolgálatával is.

Felhívjuk tagjainkat és támogatóinkat, hogy amennyiben az SZFE sztrájkkövetelései nem teljesülnek, úgy a PDSZ által meghirdetett szolidaritási sztrájkban vegyenek részt.

A szerveződő sztrájk részleteiről, a követelésekkel kapcsolatos hírekről a PDSZ felületein, Facebook-oldalán és innen, az NDi híreiből tájékozódhattok.

Támogasd velünk az SZFE tiltakozóit! Csatlakozz hozzánk!

[frame]

Ahhoz, hogy az oktatást ne politikai érdekek irányítsák, te kellesz! Állj közénk ma!

Ahhoz, hogy hatékonyak legyünk, hogy elérjük a céljainkat, nem kell sok, csak a te csatlakozásod. Tedd meg magadért, járulj hozzá havonta egy gyorséttermi menü árával a küzdelmekhez!

Lépj be a PDSZ-be, ne hagyd, hogy egyedül harcoljunk tovább! Segíts magadon, még ma!

[/frame]

Kincse Szabolcs

Kincse Szabolcs

Hasonló cikkek

Béremelés és ki nem fizetett túlmunka – csak tagoknak

Ebben az írásunkban hozzájutsz azokhoz a tartalmakhoz, amelyeket csak tagoknak tettünk elérhetővé. Miről van benne szó? Miért jár a felmentési idejüket töltőknek is a béremelés? Hogyan tudod behajtani az elmaradt díjazást a 2023. december 31-éig végzett eseti helyettesítésért és egyéb többletmunkáért, ha közoktatásban vagy szakképzésben dolgozol? – Ezekhez adunk szerkeszthető, frissített mintadokumentumokat is. Miért jár a felmentési idejüket töltőknek is […]

Ez a cikk csak PDSZ-tagok számára érhető el. Még nem vagy tag? Lépj be!

Tovább olvasom »