Megakadályozná a kormány a PDSZ szolidaritási sztrájkját: bírósághoz fordultunk

A kormány akadályozza, hogy megvalósulhasson a PDSZ szolidaritási sztrájkja, amelyet az SZFE dolgozóinak sztrájkjával párhuzamosan hirdetett: nem reagál törvényes határidőn belül a PDSZ levelére. Ezzel gátolja az elégséges szolgáltatásokról szóló tárgyalások megkezdését, ami a sztrájk előfeltétele.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a PDSZ a kezdetektől fogva az SZFE dolgozói mellett áll, már csak azért is, mert a Színház- és Filmművészeti Egyetemen csoportja is működik. Így természetes, hogy segítjük őket a sztrájk megvalósításában, illetve szolidaritásunkat is kifejezzük egy szolidaritási sztrájk formájában.

https://nedolgozzingyen.hu/2020/09/15/szfe-a-pdsz-ketoras-szolidaritasi-sztrajkot-hirdet/

Ezt be is jelentettük Orbán Viktor miniszterelnöknek, és kértük, hogy jelölje ki azt a személyt, akivel tárgyalhatunk a még elégséges szolgáltatásokról. A levelünkre viszont nem érkezett válasz – ez pedig nem más, mint

a szolidaritási sztrájk megvalósításának szándékos akadályozása,

ezért a PDSZ bírósághoz fordult.

Mi történt?

1 A PDSZ országos választmánya szeptember 15-én jelezte levélben Orbán Viktor miniszterelnöknek, hogy a törvényben meghatározott 5 napon belül jelölje ki azt a személyt, akivel a még elégséges szolgáltatásokról meg tudunk állapodni.

2 Miután hét nappal később sem kaptunk választ, szeptember 23-án újabb levélben kértük a miniszterelnököt, hogy jelölje ki a tárgyalófelet.

3 Tekintettel arra, hogy sem postai, sem elektronikus úton nem kaptunk választ levelünkre, szeptember 30-án beadvánnyal fordultunk a Fővárosi Törvényszékhez, hogy peren kívüli, sürgős eljárásban döntsön a kérdésről.

4 Miután az SZFE munkavállalóinak egyeztetései sikertelenek lettek, ők október 1-én sztrájkba lépnek, további tárgyalásaik sikerének érdekében. Nyilvánvaló, hogy az általunk bejelentett szolidaritási sztrájk nem valósulhat meg a Bíróság döntése előtt, ezért csak később tudjuk megtartani a 2 órás munkabeszüntetést.

Harcoljunk a jogtiprás ellen!

A kormány nem először játssza ezt a tisztességtelen játékot, hogy a saját maga által kreált sztrájktörvény mögé bújva jogi eszközökkel lehetetleníti el a sztrájkszervezést.

https://nedolgozzingyen.hu/2020/01/22/miert-nincs-sztrajk-legyen-sztrajk/

Mi azonban nem hagyjuk magunkat: ahogyan korábban, most is ki fogunk használni minden utat annak érdekében, hogy felléphessünk a rendszerszintű problémák és a magyar oktatás módszeres lezüllesztése ellen.

A Bíróság döntését azonnal nyilvánosságra hozzuk – addig is arra kérjük azokat akik csatlakozni fognak majd a szolidaritási sztrájkhoz, és mindenki mást aki támogatni szeretné az SZFE munkavállalóinak sztrájkköveteléseit, hogy

az intézmények ablakában jól láthatóan helyezzenek el piros-fehér csíkos szalagokat vagy bármi más piros-fehér színű jelzést!

[frame]

Ahhoz, hogy ne tudjanak lesöpörni bennünket, nem vagyunk elegen néhány ezren! Rád van szükség!

Ahhoz, hogy hatékonyak legyünk, hogy elérjük a céljainkat, nem kell sok, csak a te csatlakozásod. Tedd meg magadért, járulj hozzá havonta egy gyorséttermi menü árával a küzdelmekhez!

Lépj be a PDSZ-be, ne hagyd, hogy egyedül harcoljunk tovább! Segíts magadon, még ma!

[/frame]

Ezek a cikkek is érdekelni fognak:

Hasonló cikkek