Szakképzésben dolgozol? – most figyeld a munkaidődet!

Mint az köztudott, ez év július 1-étől munkajogi szempontból alaposan átalakult a szakképzés. Akik eddig közalkalmazotti jogviszonyban látták el a feladataikat, azok (amennyiben nem távoztak végkielégítéssel) innentől munkaviszonyban vagy megbízási jogviszonyban dolgoznak tovább. Még mindig nagy a bizonytalanság ebben a szektorban, sok a visszaélésgyanús helyzet, ezért a PDSZ jogásza egy állásfoglalásban összegyűjtötte a legfontosabb jogszabályokat, elsősorban a munkaidővel kapcsolatban.

Ez a cikk elsősorban azoknak szól, akik 2020. július elsejétől munkaviszony keretében dolgoznak a szakképzésben.

Ahogyan arról mi is többször írtunk, az átállás meglehetősen nagy káoszt idézett elő, és ez bizony az esetek jelentős részében nem a munkavállalóknak kedvezett. Már a munkaszerződések se mindig voltak összhangban a korábbi ajánlattal, ami alapján ki-ki döntött, marad-e korábbi munkahelyén, vagy odébbáll. Jellemzően az ajánlatnál kedvezőtlenebb helyzetbe igyekeztek belekényszeríteni a munkavállalókat, olykor a nyomásgyakorlástól sem visszariadva.

Mivel továbbra is sorra érkeznek a PDSZ-hez panaszok és bejelnetések a szakképzésben tapasztalható anomáliákról, dr. Nyitrai Károly, a szakszervezet jogásza készített egy állásfoglalást, melyet teljes terjedelmében letölthetsz innen:

[frame]

[/frame]

A következőkben röviden áttekintjük, melyek a legfontosabb jogszabályok.

Munkaidő-keret

A legnagyobb változást az jelenti, hogy a szakképzésben munkaviszonyban dolgozókat egy speciális munkaidő-keret alapján foglalkoztatják. Ez egyértelműen a munkáltatónak kedvez, hiszen ha a ledolgozandó munkaórákat nem napi nyolc órában, hanem egy éves órakeretben határozzák meg, várhatóan jóval kevesebb kifizetendő túlóra keletkezik. A munkavállaló szempontjából mindez viszont kevesebb kiszámíthatósággal és aránytalanabb munkaterheléssel járhat.

A munkaidő-keretet a munkáltató köteles írásban meghatározni és közzétenni (akár az SZMSZ-ben), a munkavállalóknak pedig mindenképpen érdemes erről tájékozódni, hogy ne érjék őket kellemetlen meglepetések.

A munkaidő hármas felosztása az oktatók esetében megmarad, de azt az éves munkaidő-keret viszonylatában kell értelmezni. Tehát az éves munkaidő-keret 80%-a lesz a kötött munkaidő, ennek 70%-a (osztályfőnökök esetében 65%-a) a kötelező foglalkozás, 30% (35%) az egyéb oktatással összefüggő feladat. Az éves munkaidőkeret 20%-a pedig a kötetlen munkaidő, amelynek felhasználásáról a munkavállalók szabadon dönthetnek, és nyilvántartani sem kell.

Továbbra is kötelező viszont a kötött munkaidő nyilvántartása oly módon, hogy az pontosan és naprakészen nyomon követkető legyen. Ezért

ha az e-naplón keresztül nincs mód vezetni, mennyi órát töltöttél kötelező foglalkozással, és mennyit az egyéb, oktatással összefüggő tevékenységekkel, akkor mindenképp készíts saját nyilvántartást egy excell fájlban  vagy akár papír alapon a noteszedben!

Ha a munkáltatód nem vezeti megfelelő módon a munkaidőt, érdemes havonta magadnak összesítened, és igazoltan (vagyis átvételi elismervénnyel) leadnod a vezetés felé. Különösen akkor, ha rendszeresen küldenek be szabálytalanul eseti helyettesítésként olyan órára, ami valójában tartós helyettesítés.

Munkaidő-beosztás, helyettesítések

A munkaidő-beosztás szabályai nem változtak, ami azt is jelenti, hogy a közoktatás és a szakképzés intézmények túlnyomó része továbbra is jogszabályellenesen működik, a munkaidő-beosztásra vonatkozó előírásokat ugyanis nem szokás betartani az oktatási szektorban.

  • Nem szokás a munkaidő kezdetét megelőzően legalább 168 órával korábban legalább egy hétre előre közölni a beosztást, pedig kellene.
  • Nem szokás az esetleges módosításokat (pl. helyettesítés) legalább 96 órával korábban közölni, pedig kellene.

Azt is fontos tudni azonban, hogy ha a jelenlegi járványügyi vészhelyzet szabályai a tavaszihoz hasonlóak lesznek, akkor a munkáltató a munkaidőbeosztástól jogkövetkezmény nélkül eltérhet a rendkívüli helyzetre való tekintettel.

A helyettesítések szabályozása viszont változott: a 2020/21-es tanévre havi 16 eseti helyettesítést rendelhetnek el az oktatóknak. A be nem töltött munkakörök, illetve a távollévő kollégák feladatainak elvégzésére külön megállapodás keretében kerülhet sor, vagyis egyoldalúan erre senkit nem lehet kényszeríteni.

Sajnos bevett gyakorlat, hogy előbb küldik be az oktatót helyettesíteni egy betöltetlen állást vagy távollévő kollégát, és utána íratnak alá vele egy ilyen-olyan megállapodást, de jó, ha tudod, hogy ennek nem így kellene lennie.

Felmondás, jutalom

Egy esetleges munkáltatói felmondásnál a végkielégítés megállapításához a jogállásváltozás előtti közalkalmazotti jogviszonyt és a 2020. július 1. utáni munkaviszonyt együttesen kell figyelembe venni. Fontos szabály, hogy a felmondási időt és a végkielégítést mindig a munkavállaló számára előnyösebb módon kell megállapítani, ami azt jelenti, hogy ebben az esetben a jogállásváltozáskor hatályos Kjt. előírásait kell figyelembe venni!

A 2020. július 1-től illetve ezt követően felvett munkavállalókkal meg lehet állapodni jubileumi jutalomban, legalább a munkahelyen letöltött 15 éves munkaviszony esetére.

Azokkal kapcsolatban, akiket a jogállásváltozás érintett, kötelező megállapodni a jutalmakról a jelenleg hatályos Kjt. szerint.

Vagyis a szakképző intézménnyel létesített munkaviszonyban eltöltött 25 év után 2, 30 év után 3, 40 után pedig 5 havi alapbérnek megfelelő jutalom jár.

Érdekképviselet

A szakképzésben működő üzemi tanácsok nem szűnnek meg, és tovább működhetnek a szakszervezeti csoportok és közalkalmazotti tanácsok is azzal a különbséggel, hogy utóbbiakra többé nem a Kjt., hanem a Mt. jogszabályai vonatkoznak.

[frame]

Türelmes vagy? Megvárod, amíg javul a helyzet? Amíg megoldódnak a problémák? Amíg tisztességes fizetést kapsz?

Ha egy kicsit mégis inkább siettetnéd a dolgokat, mert úgy gondolod, nem lenne baj, ha még az életünkben jobb lenne az oktatásban dolgozni és részt is venni, akkor havonta egy gyorséttermi menü áráért csatlakozz most hozzánk!

Melletted állunk, ha bajba kerülsz – és harcolunk a jogaidért!

Csatlakozz most a PDSZ-hez!

[frame]

[/frame]

Hasonló cikkek

Aki nem lép egyszerre…

nemcsak, hogy nem kap rétest estére, de könnyen találja magát partvonalon kívül. Mialatt nem hajlandóak a tankerületi központok felvenni szakképzett pedagógusokat, mert annak idején úgy

Tovább olvasom »

Sehogy sem jön ki a matek

A sztrájktörvény alapján kezdeményezett egyeztetés után pár héttel, 2024. május 23-án az EFOP PLUSZ Oktatási Albizottság ülésén, amelynek a PDSZ képviselője is tagja, ismét meghallgattuk

Tovább olvasom »