A karácsony mindenkié

A Ne dolgozz ingyen! csapatának ünnepi üdvözlete.

Egy éve ilyenkor még újoncok voltunk a pályán. Tavaly karácsonykor – bár tudtunk az Ázsiában fejét felütő új vírusról – még nem sejtettük, milyen kihívásokat rejtenek az előttünk álló hónapok.

Rajz: Balogh Laura/Igazgyöngy Alapítvány

Csak annyit tudtunk, hogy küldetésünk van: felrázni és összefogni a magyar oktatás dolgozóit, és véget vetni a rendszert mozgató mindennapos jogsértéseknek, mindenekelőtt a fizetetlen túlmunkának.

Most, ismét karácsonyra készülődvén még erősebb hittel valljuk, hogy helyünk van itt.

A sok tízezer olvasó, a rengeteg üzenet és az összehangolt trolltámadások mind azt mutatják, szükség van a munkánkra, és rengeteg feladat vár még ránk.

Rajz: Tóth Fanni/Igazgyöngy Alapítvány

Köszönjük azoknak az oktatási dolgozóknak, szülőknek, laikus érdeklődőknek, akik világnézeti alapállásuktól függetlenül szívükön viselik az oktatás, vagyis országunk jövőjének ügyét, hogy segítenek együtt küzdeni egy valóban 21. századi magyar oktatásért.

Rajz: Szikli Liliána/Igazgyöngy Alapítvány

Kívánjuk, hogy jó egészségben, biztonságban teljenek az ünnepek, és hogy januárban újult erővel láthassunk neki az előttünk álló feladatoknak.

Kellemes ünnepeket és boldog új évet kíván a Ne dolgozz ingyen! és a PDSZ.

Rajz: Elke-Rigó Fanni/Igazgyöngy Alapítvány

Hasonló cikkek

Aki nem lép egyszerre…

nemcsak, hogy nem kap rétest estére, de könnyen találja magát partvonalon kívül. Mialatt nem hajlandóak a tankerületi központok felvenni szakképzett pedagógusokat, mert annak idején úgy

Tovább olvasom »

Sehogy sem jön ki a matek

A sztrájktörvény alapján kezdeményezett egyeztetés után pár héttel, 2024. május 23-án az EFOP PLUSZ Oktatási Albizottság ülésén, amelynek a PDSZ képviselője is tagja, ismét meghallgattuk

Tovább olvasom »