Jobb évet, mindenkinek!

2021. Nyilván nem az egyik legegyszerűbb évünk lesz ez sem. Az viszont biztos, hogy 2020-ról sok minden elmondható, de az nem, hogy könnyű lett volna. Sem az oktatásban, sem máshol.

A sikert szűkmarkúan mérte 2020. Rengeteg feszültség, az oktatásirányítás egyre felszabadultabb átalakítási és igazgatási tébolya, no és rengeteg fájdalom, személyes tragédiák sora árnyékolta be az elmúlt évünket.

Az óév azonban nem csak a kudarcokról szólt. 2020 legfontosabb eredménye az, hogy az oktatásban dolgozók határozottan egyre tudatosabbak: tömegesen csatlakoznak a PDSZ-hez – ez megalapozza, hogy jövőre sokkal ütőképeseebben tudjunk majd harcolni a túlmunkák kifizetéséért, a fizetések emeléséért, az emberhez, diákhoz és gyerekhez méltó körülményekért.

A következő év tehát szintén komoly kihívásokat tartogat – ezt már most látjuk. El fogjuk érni, hogy kifizessék a túlórákat, és el fogjuk érni, hogy tényleges fizetésemelések történjenek az oktatásban. El fogjuk érni, hogy az oktatásban dolgozókra ne csak az ágyútöltelék szerepét osszák.

Éppen ezért fontos, hogy fogjunk össze, hogy segítsük egymást, hogy ne hagyjuk annyiban – harcoljunk jogainkért, ne hagyjuk magunkat, ha igazságtalanságot, jogsértést tapasztalunk. Ne adjuk meg magunkat! A dolgok nem változtathatatlanok, csak nekünk is tennünk kell értük.

Ehhez kíván a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete és az NDi csapata

sikerekben gazdag, eredményes és boldog új évet!

Vigyázzunk egymásra!

[frame]

Kezdd az új évet azzal, hogy megmutatod: változást akarsz! Lépj be a PDSZ-be!

Ha zavar, hogy a kormány azt ígér, amit akar, de teljesíteni csak neked kell, ha zavar, hogy milyen helyzetben van a szakmánk, akkor az alábbi űrlap kitöltésével csatlakozz a PDSZ-hez, és harcolj velünk! Havonta egy hamburgermenü áráért segítsd a munkánkat, és biztosítsd a hátteredet arra az esetre, ha téged is jogsértések érnének!

[/frame]

Ezek a cikkek is érdekelni fognak

Hasonló cikkek