Érettségi és iskolanyitás: mit csináljunk? Töltsd ki a kérdőívet!

A kormány nem oltja az oktatásban dolgozókat, de folyamatosan lebegteti az iskolanyitást. A kormány szerint minden rendben lesz az érettségivel. A kormány szerint neked sem lesz bajod. Szerinted?

Hihetetlen paprikás a hangulat a fórumokon – és nem csak a mi felületeinken, hanem a legtöbb szakmai oldalon is. Látható, hogy az, ahogy a kormány magyarázat nélkül tagadja meg az oktatási intézményekben dolgozók eredetileg beígért oltását, rettenetesen felhúzta a kollégákat.

Teljes joggal, tennénk hozzá, amikor olyan tájékoztatást ad nekünk az EMMI-t vezető miniszter, amilyet. Ez tényleg nem civilizált viselkedés, jogosan forrnak az indulatok.

https://nedolgozzingyen.hu/2021/03/18/kasler-alkalmatlan/

No de mit csináljunk?

Mert az, hogy sokan leírják, hogy sztrájkoljunk, szüntessük be a munkát, vagy egyszerűen ne menjünk be dolgozni, szóval, hogy sokan írnak ilyeneket a fórumokban, még nem jelenti azt, hogy mindenki így is gondolja. Éppen ezért kérünk arra, hogy töltsd ki a kérdőívünket, ami az óvodák, iskolák, intézmények újranyitásával és az érettségivel/szakmunkásvizsgával kapcsolatos.

Mondd el most a véleményed!

Lehetőség szerint minél gyorsabban, mert a kérdőív kitöltésére nagyon rövid időd van – igyekezd megosztani más oktatásban dolgozó kollégáiddal is. A válaszokról itt, az NDi! oldalain adunk majd felvilágosítást.

Frissítés: Mit tehet a szülő?

Sokan kérdezték, hogy ez a kérdőív miért nem kérdezi a szülőket is. Ennek az az oka, hogy itt az oktatásban dolgozók véleményét mérjük fel, kimondottan azért, hogy lássuk, mit várnak el tőlünk, mint szakszervezettől.

Szülők figyelmébe ajánljuk a Szülői Összefogás a Gyermekek Jövőjéért petícióját, amiben ez a szülői szervezet három dolgot kér – idézzük:

  • A vendéglátóhelyek szabadtéri teraszaival egyidőben való iskolanyitást visszautasítjuk!
  • A kormány haladéktalanul kezdje meg a gyermekeikkel kényszerűen otthon maradók támogatását, akár 100%-os táppénzek folyósításával. Rendeljen el elbocsátási tilalmat!
  • Maradjanak zárva a köznevelési és szakképzési intézmények, ameddig az ágazat beoltott dolgozóinál ki nem alakul a védettség. Ennek érdekében – a mielőbbi nyitás céljából – soron kívül oltsák be az ágazatban dolgozó – oltást igénylő – munkavállalókat.

Ha szülőként egyetértesz a fentiekkel, itt írd alá a petíciót!

[frame]

Azt akarod, hogy legyen szavad az oktatásirányítással szemben?! Máshogy nem fog menni: csatlakozz hozzánk!

Senki sem szeret rettegni. Az meg tényleg a legrosszabb megoldás, ha annyira rettegsz, hogy a saját, jogszabályban garantált jogaidért sem mersz szót emelni. Ez így nem mehet tovább!

Csatlakozz hozzánk,

ha azt szeretnéd, hogy az oktatásban dolgozóknak valóban számítson a hangja, hogy ne lehessen egy kézlegyintéssel lesöpörni, amit követelünk. Ha azt akarod, hogy hatékony érdekképviseleted legyen, ha azt szeretnéd, hogy egy határozott, a tagjai, a társadalom érdekében a népszerűtlen dolgokat is kimondó, harcos és sikeres szervezet álljon mögötted! Hidd el, a jogaid megérik havonta egy gyorséttermi menü árát!

Rád van szükség – MOST van szükség rád!

[/frame]

Ezekre a cikkekre is kíváncsi lehetsz

Hasonló cikkek

Adó 1% felajánlása

Kedves Tagjaink, Követőink és Látogatóink! Az idei évtől kezdődően lehetővé vált, hogy már a PDSZ alapítványának, az Oktatással a Demokráciáért Alapítványnak is fel tudjátok ajánlani

Tovább olvasom »