„Sokak” nevében

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) szeretné kijelenteni, hogy nem azonos azzal a szervezettel, akiről Maruzsa Zoltán beszélt április 15-én, az Operatív Törzs tájékoztatóján.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) nem először tapasztalja, hogy összekeverik más szervezetekkel. A Maruzsa Zoltán közoktatási államtitkár által elmondottak (lásd a keretet) után is sok felháborodott üzenetet, telefonhívást kellett kezelnünk, így szükségessé vált ennek a rövid tájékoztatásnak a közzététele.

A PDSZ fontosnak tartja elmondani a következőket:

a Maruzsa Zoltán által az április 14-én meghozott, a járvány csúcsára időzített és potenciálisan kétmillió ember egészségét veszélyeztető intézkedések alátámasztására több alkalommal is megemlített szervezet nem lehet a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ), hiszen

1 a PDSZ tartja magát szakszervezeti partnerével kötött megállapodásához, és nem ül le partnere, a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) nélkül ebben a kérdésben tárgyalni a kormányzattal.

2 a PDSZ semmi esetre sem üdvözölné azt a döntést, amelynek kapcsán a nevelési-oktatási intézmények ilyen hatalmas része megnyitásra kerülne a járvány tetőzésének idején.

3 a PDSZ továbbra is tartja magát ahhoz, amiben szakszervezeti partnerével, a PSZ-szel megegyezett: hogy csak a járványügyi hullám megszűnését követően képzelhető el bármilyen intézménynyitás, hogy a kormányzatnak a legkisebbek kockáztatása helyett végre meg kellene kezdenie az arra rászoruló munkavállalók, munkáltatók támogatását. (Követeléseinket egyébként ebben a cikkben részletesen is felsoroltuk.)

A fentiek miatt teljesen egyértelmű, hogy a PDSZ nem keverhető össze azzal a szervezettel, akiről Maruzsa Zoltán közoktatási államtitkár az Operatív Törzs tájékoztatóján beszélt.

[frame]

/…/ Tárgyaltam a Pedagógusok Szakszervezetének a vezetőjével is, a PSZ a tegnapi kormánydöntést szintén üdvözölte, felvetette ugyanakkor, hogy ahol ez megoldható, ott lehessenek csoportbontások, én megerősítettem, hogy az oktatásszervezés terén minden racionális helyben megvalósítható megoldást, ami a jelenléti oktatást még biztonságosabbá teszi, ezt meg lehet próbálni, ebben nincs újdonság, majd a tanévkezdés előtt kiadott protokollban is jeleztük ezt. Amit nem lehet megvalósítani az az, hogy mindenhol megfelezzük az osztályokat, ugye, ehhez kétszer ennyi pedagógusra lenne szükség, értelemszerűen a pedagógusok száma az igazodik az osztályok számához, az elvégzendő feladatokhoz, nincs kétszer annyi pedagógus a rendszerben, mint amennyi, mondjuk, egy évvel ezelőtt kellett, ekkora tömegű órát túlóraként sem lehet elrendelni. A PSZ is egyetértett azzal a javaslattal, hogy természetesen az ő javaslatuk ott és olyan módon hajtható végre, ahogy a munkaerő ennek végrehajtására rendelkezésre áll. /…/

Tudom, hogy ellenszélben kell dolgozni, sokan aggódnak és sokan drukkolnak, sőt egyesek nyíltan azon dolgoznak, hogy a nyitás ne sikerüljön. Kérem, hogy az érintettek ezt fejezzék be, ne csak szavakban, tettekben is legyenek gyermekközpontúak, ne ellenünk dolgozzanak, hanem a gyerekekért. /…/

[/frame]

A PDSZ a Maruzsa Zoltán által emlegetett „sokak” nevében jelzi, hogy továbbra is fenntartja követelését:

nyitás helyett támogatást!

[frame]

Azt akarod, hogy legyen végre szavad ?! Máshogy nem fog menni: csatlakozz hozzánk!

Egyre többen vagyunk – de még mindig nem elegen! Együtt ki fogjuk harcolni az emberhez méltó munkakörülményeket!

Csatlakozz hozzánk,

ha azt szeretnéd, hogy az oktatásban dolgozóknak valóban számítson a hangja, hogy ne lehessen egy kézlegyintéssel lesöpörni, amit követelünk. Ha azt akarod, hogy hatékony érdekképviseleted legyen, ha azt szeretnéd, hogy egy határozott, a tagjai, a társadalom érdekében a népszerűtlen dolgokat is kimondó, harcos és sikeres szervezet álljon mögötted! Hidd el, a jogaid megérik havonta egy gyorséttermi menü árát!

Rád van szükség – MOST van szükség rád!

[/frame]

Ezekre a cikkekre is kíváncsi lehetsz

Hasonló cikkek

Sehogy sem jön ki a matek

A sztrájktörvény alapján kezdeményezett egyeztetés után pár héttel, 2024. május 23-án az EFOP PLUSZ Oktatási Albizottság ülésén, amelynek a PDSZ képviselője is tagja, ismét meghallgattuk

Tovább olvasom »