Tüntessünk az egészségügyi szakdolgozók mellett!

Az egészségügyben dolgozók tömegeit sodorta kilátástalan helyzetbe a kormány. Mi, oktatásban dolgozók elmegyünk, és kiállunk értük július 31-én, Budapesten, a Hősök terén!

A PDSZ nyilatkozata a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara demonstrációjához való csatlakozásról

Az egészségügy mindannyiunk ügye. Az egészségügyi dolgozók ellehetetlenítése felmérhetetlen károkat okoz nem csak az érintetteknek, családjaiknak, de az egész magyar társadalomnak. Alapvető társadalmi érdek, hogy kiálljunk mellettük szorult helyzetükben.

Mi, oktatásban dolgozó munkavállalók pontosan tudjuk, mit jelent a kiszolgáltatottság, a kizsákmányolás. Tudjuk, mennyi erőt ad az egység, a másokért való kiállás, a szolidaritás.

Csak úgy érhetünk el eredményeket, ha összefogunk, ha kiállunk egymásért, egymás jogaiért!

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete csatlakozik a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara demonstrációjához. Kiállunk az egészségügyi dolgozók mellett, felemeljük szavunkat a közszférában dolgozók fokozatos és tervszerű ellehetetlenítése ellen.

Felszólítjuk a tagságunkat és minden köznevelési intézményben dolgozót, hogy minél nagyobb létszámban vegyenek részt az egészségügyi szakdolgozók demonstrációján! Mutassunk egységet, mert csak így tudjuk garantálni az emberhez méltó munkakörülményeket, béreket a közszférában! Találkozzunk a Hősök terén 2021. július 31-én 10:00 órakor, a PDSZ zászlója mögött!

Álljunk ki közösen az egészségügyi dolgozók mellett!

Horány, 2021. 07. 19.

[frame]

MOST lépj be a PDSZ-be, ha nem akarod, hogy átlépjenek rajtad!

Szó nélkül kifizeted a lakásbiztosításodat? Az autódét? Teketória nélkül kifizeted a telefonszámládat is?

Mit gondolsz: ha nem áldozol arra, hogy valaki képviselje az érdekeidet a munkáltatóddal szemben, akkor végül kinek az érdekei kerekednek felül? Mi történik, ha ez így megy tovább?

Elértéktelenedik a munkád, nem becsülnek meg, összemegy a fizetésed, nem vesznek emberszámba. Nem számítasz.

Mi, a PDSZ-nél keményen képviseljük az érdekeidet. Nem teketóriázunk: a tagjaink érdekében járunk el, mindenekelőtt.

De nélküled nem megy! Ezért kell belépned. Csak együtt jutunk valamire.

Ha nem fizetjük be a számlánkat, egyszer csak lekapcsolják a szolgáltatást, az áramot, a telefont. Ha befizettük, visszakapcsolnak. Ez igen egyszerű – de nem ilyen egyszerű a helyzet a munkahelyeddel, a képviseleteddel kapcsolatban.

Talán elsőre nem tűnik annyira látványos hibának, ha nem áldozol az érdekeid képviseletére, mint annak, amikor nem fizeted az áramszámládat, és kikapcsolják nálad a villanyt. Nem kapcsolja rád senki a villanyt. A képviseleted elhanyagolásának viszont tovagyűrűző hatásai lesznek: míg a villanyt azonnal visszakapcsolják, amikor befizeted a díjat, ha nincs képviseleted, azt évekig szenvedni fogod – alacsony megbecsültség, fizetés, társadalmi státuszod, munkakörülményeid romlása, és még sorolhatnánk. A helyzet egyre romlani fog. A végén meg még nehezebb lesz a változás, mert a munkáltató hozzászokott: rajtad át lehet lépni, téged egyszerű leszerelni.

A munkavállalói jogainkat kemény harcokban tudjuk csak kiküzdeni, és kizárólag akkor, ha sokan álltok mögöttünk.

Lépj be ma, itt:

[/frame]

Hasonló cikkek

Aki nem lép egyszerre…

nemcsak, hogy nem kap rétest estére, de könnyen találja magát partvonalon kívül. Mialatt nem hajlandóak a tankerületi központok felvenni szakképzett pedagógusokat, mert annak idején úgy

Tovább olvasom »

Sehogy sem jön ki a matek

A sztrájktörvény alapján kezdeményezett egyeztetés után pár héttel, 2024. május 23-án az EFOP PLUSZ Oktatási Albizottság ülésén, amelynek a PDSZ képviselője is tagja, ismét meghallgattuk

Tovább olvasom »