A PDSZ kijavította a miniszterelnök népszavazási kérdéseit

A PDSZ átlát a szitán. Szorult helyzetében a kormány megint a legelesettebbet állítja célpontba, csak hogy elterelje kínos ügyeiről a figyelmet, nem beszélve arról, hogy lejáratja a népszavazás jogintézményét is.

A PDSZ a – a fenti okból – kormányfő által kezdeményezett népszavazási kérdéseket kijavította. Ha már népszavazás kell, hát ezeket kérdezze meg a miniszterelnök a társadalomtól!

Szeretné-e ön, ha folytatódna a trend és a kormány teljesen lezüllesztené az állami oktatást?

Egyetért-e ön azzal, hogy többdiplomás pedagógusok kevesebbet keresnek, mint a semmiféle szakképzettséget nem igénylő munkakörben dolgozók

Szeretné-e ön, ha csak privát és egyházi iskolából lehetne eséllyel felsőoktatásba jutni?

Szeretné, ha a tanárok csupán pont annyit tudnának tantárgyukról, mint a középfokú érettségire készülő diákok?

Mit szeretne ön? Szeretné, ha a gyermeke képzett szakemberektől kaphatna segítséget az iskolában szexuális felvilágosítást érintő kérdésekben?

Egyetért-e ön azzal a kormányzati alapvetéssel, hogy 24 Ft/év/gyerek kormányzati támogatás elegendő az iskolai erőszak visszaszorítására

Valóban elhiszi ön azt az állítást, hogy az iskola képtelen megtalálni azokat a szakembereket, akik a szexuális fejlődésen kívül a kábítószer-fogyasztás káros hatásaival, az iskolai erőszakkal, az internet veszélyeivel és egyéb testi és szellemi egészségfejlesztéssel kapcsolatos témákban segítséget tudnak adni a gyerekeknek?

Valóban elhiszi ön azt az állítást, hogy az iskolában kiskorú gyermekeknek szexuális irányultságokat bemutató foglalkozásokat tartanak?

Valóban elhiszi ön azt az állítást, hogy az iskolákban, kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítenek?

Valóban elhiszi ön azt az állítást, hogy gyermekekkel foglalkozó szakemberek szándéka az, hogy népszerűsítsék a nemátalakító kezeléseket kiskorú gyerekeknek

Véleménye szerint, szükséges-e további korlátozás a médiatartalmakban a már meglévő korhatáros besoroláson kívül

Találkozott már valaha olyan iskolában vagy médiumokban megjelenő kampánnyal, amely a nem megváltoztatásának megjelenítését, népszerűsítését célozta?

Ön szerint van értelme a miniszterelnök által kezdeményezett népszavazásnak

És nem utolsósorban…

Egyetért-e ön azzal, hogy a kormányon lévő személyek, pártok, ellenőrzés nélkül hallgathassanak le, figyelhessenek meg akárkit, amikor csak kedvük úgy tartja? 

[frame]

MOST lépj be a PDSZ-be, ha nem akarod, hogy átlépjenek rajtad!

Szó nélkül kifizeted a lakásbiztosításodat? Az autódét? Teketória nélkül kifizeted a telefonszámládat is?

Mit gondolsz: ha nem áldozol arra, hogy valaki képviselje az érdekeidet a munkáltatóddal szemben, akkor végül kinek az érdekei kerekednek felül? Mi történik, ha ez így megy tovább?

Elértéktelenedik a munkád, nem becsülnek meg, összemegy a fizetésed, nem vesznek emberszámba. Nem számítasz.

Mi, a PDSZ-nél keményen képviseljük az érdekeidet. Nem teketóriázunk: a tagjaink érdekében járunk el, mindenekelőtt.

De nélküled nem megy! Ezért kell belépned. Csak együtt jutunk valamire.

Ha nem fizetjük be a számlánkat, egyszer csak lekapcsolják a szolgáltatást, az áramot, a telefont. Ha befizettük, visszakapcsolnak. Ez igen egyszerű – de nem ilyen egyszerű a helyzet a munkahelyeddel, a képviseleteddel kapcsolatban.

Talán elsőre nem tűnik annyira látványos hibának, ha nem áldozol az érdekeid képviseletére, mint annak, amikor nem fizeted az áramszámládat, és kikapcsolják nálad a villanyt. Nem kapcsolja rád senki a villanyt. A képviseleted elhanyagolásának viszont tovagyűrűző hatásai lesznek: míg a villanyt azonnal visszakapcsolják, amikor befizeted a díjat, ha nincs képviseleted, azt évekig szenvedni fogod – alacsony megbecsültség, fizetés, társadalmi státuszod, munkakörülményeid romlása, és még sorolhatnánk. A helyzet egyre romlani fog. A végén meg még nehezebb lesz a változás, mert a munkáltató hozzászokott: rajtad át lehet lépni, téged egyszerű leszerelni.

A munkavállalói jogainkat kemény harcokban tudjuk csak kiküzdeni, és kizárólag akkor, ha sokan álltok mögöttünk.

Lépj be ma, itt:

[/frame]

Hasonló cikkek

Adó 1% felajánlása

Kedves Tagjaink, Követőink és Látogatóink! Az idei évtől kezdődően lehetővé vált, hogy már a PDSZ alapítványának, az Oktatással a Demokráciáért Alapítványnak is fel tudjátok ajánlani

Tovább olvasom »