Hogyan sztrájkolj, ha a sztrájk idején nincs órád vagy munkaidőd?

Többen kérdeztétek, hogy hogyan lehet csatlakozni a sztrájkhoz, ha a sztrájk idején nincs órád az intézményben, vagy nem akkor van a munkaidőd. Erre is van megoldás.

Az első, és legjobb megoldás talán az, ha bemész a sztrájk időtartama alatt az intézménybe, és csatlakozol a sztrájkoló kollégáidhoz. Ebben az esetben ugyanis a munkaidőd neveléssel-oktatással lekötött része feletti időben sztrájkolhatsz. Ha ezt a megoldást választod, ugyanúgy sztrájkolónak minősülsz, mint a többiek, és akkor téged is fel lehet tüntetni a sztrájkolók névsorában. Ahhoz, hogy így sztrájkolhass, ezt a nyilatkozatot nyomtasd és töltsd ki, illetve add le a helyi sztrájkbizottságnak, a sztrájk szervezőjének, avagy ha az sincs, akkor az intézményvezetőnek:

[frame]

[/frame]

Mi van akkor, ha egyáltalán nem lehetséges bejutnod az intézménybe? Ilyen lehet, ha rendkívüli szünetet rendelnek el, avagy más okból kifolyólag nem lehetséges a bejutás. Ez esetben is csatlakozhatsz a sztrájkolókhoz, méghozzá szolidaritási nyilatkozat aláírásával.

Ha többen is ebben a helyzetben vagytok, az alábbi csoportos szolidaritási nyilatkozatot töltsétek ki és adjátok le – a lap másolatát pedig küldjétek el nekünk a [email protected] címre, vagy akár a PDSZ Facebook-oldalán keresztül, üzenetben:

[frame]

[/frame]

Ha csak egy-egy embert érint ez a probléma, ahhoz itt egy egyéni szolidaritási nyilatkozat (természetesen ennek is juttasd el egy másolatát a [email protected] címre):

[frame]

[/frame]

Hajrá! Együtt győzni fogunk!

[frame]

Ha még nem tetted volna meg: mindenképpen csatlakozz a riadólánchoz! Ezen keresztül tájékoztatjuk a résztvevőket – nem csak a szervezőket – a sztrájk részleteiről! A csatlakozáshoz töltsd ki az alábbi űrlapot:

A sztrájkot támogató petíciót aláírtad már? Mindenképpen tedd meg – és oszd meg másokkal is! A petíciót alig 24 óra leforgása alatt közel 10 ezer ember írta alá! Mutassuk meg, hogy sokan leszünk!

https://nedolgozzingyen.hu/2022/01/18/sztrajkolj-tamogass-ird-ala/

[/frame]

Hasonló cikkek