Miért támogatod a sztrájkot? Mondd el röviden – filmben vagy képen!

Nem tudnak róla? Nem hiszik el? Rajtunk áll, hogy elmagyarázzuk! Küldj rövid filmecskét, képet magadról, amiben elmagyarázod, miért állsz a sztrájkolók közé!

Mivel a kormánysajtó a problémák megoldása helyett abban érdekelt, hogy elferdítse a valóságot, nekünk kell elmagyarázni a világnak, hogy miért sztrájkolunk! De ez nem is baj, hiszen ki tudná nálunk jobban elmondani, hogy mi a baj az oktatásban? Ki tudná kifejezőbben megmutatni, hogy miért tesszük le a munkát ennyi év türelmes várakozás után?!

A fenti okokból arra kérünk, hogy

magyarázd el egy-egy rövid 20-30 másodperces filmecskében, esetleg egy felmutatott fotón, hogy te miért sztrájkolsz január 31-én és március 16-án!

Mutassuk meg a világnak, mi a probléma!

Mutassuk meg a szülőknek, hogy mi a baj! Mutassuk meg a döntéshozóknak, hogy a nyomor, amibe taszítottak bennünket, valós – és nem segít azon az sem, ha lejárató hadjáratot intéznek ellenünk jól fizetett, elegánsan felöltöztetett, trendi megmondóembereik.

[frame]

A filmeket, képeket többféleképpen is leadhatod:

  • Megoszthatod a Facebook faladon, YouTube-on, esetleg Tiktokon és elküldheted nekünk.
  • Ha nem akarod a saját faladra feltölteni, elküldheted az NDI Facebook oldalán keresztül, üzenetben.
  • Esetleg elküldheted a PDSZ Facebook oldalán keresztül, szintén üzenetben.
  • De elküldheted az info [kukac] nedolgozzingyen [pont] hu címre
  • Illetve a pdsz [kukac] t-online [pont] hu címre is.

[/frame]

A munkáitokat a Ne dolgozz ingyen! felületén, továbbá a PDSZ és az NDI Facebook-oldalain tesszük majd közzé.

Hogy mire gondolunk? Például olyasmire, mint amit Tóth Tamás készített saját YouTube csatornájára:

Addig is hajrá! Szervezzétek a sztrájkot, alakítsatok sztrájkbizottságokat, terjesszétek a hihetetlen tempóban, kevesebb, mint másfél nap alatt már több mint 12 ezer ember által aláírt támogató petíciót!

Együtt győzni fogunk!

[frame]

Ha még nem tetted volna meg: mindenképpen csatlakozz a riadólánchoz! Ezen keresztül tájékoztatjuk a résztvevőket – nem csak a szervezőket – a sztrájk részleteiről! A csatlakozáshoz töltsd ki az alábbi űrlapot:


Lenne még egy fontos üzenetünk!

MOST lépj be a PDSZ-be, ha nem akarod, hogy átlépjenek rajtad!

A munkavállalói jogainkat kemény harcokban tudjuk csak elérni, és kizárólag akkor, ha sokan álltok mögöttünk. Ha nem vagyunk elegen, nem lesz elegendő a fizetésünk, nem lesznek emberi munkakörülményeink – viszont lehet rettegni a munkahelyeken csöndben, behúzott farokkal.

Nem! Nem repül a szádba a sült galamb, legalább ennyit neked is meg kell tenned saját magadért!

Lépj be ma, itt:

[/frame]

Kincse Szabolcs

Kincse Szabolcs

Hasonló cikkek

Béremelés és ki nem fizetett túlmunka – csak tagoknak

Ebben az írásunkban hozzájutsz azokhoz a tartalmakhoz, amelyeket csak tagoknak tettünk elérhetővé. Miről van benne szó? Miért jár a felmentési idejüket töltőknek is a béremelés? Hogyan tudod behajtani az elmaradt díjazást a 2023. december 31-éig végzett eseti helyettesítésért és egyéb többletmunkáért, ha közoktatásban vagy szakképzésben dolgozol? – Ezekhez adunk szerkeszthető, frissített mintadokumentumokat is. Miért jár a felmentési idejüket töltőknek is […]

Ez a cikk csak PDSZ-tagok számára érhető el. Még nem vagy tag? Lépj be!

Tovább olvasom »