Kivételesen: DOLGOZZ ingyen! Így segítsd a menekülteket!

A háború miatt egyre több kollégánk végez segítőtevékenységet, gyűjt és oszt adományokat. Támogassuk, segítsük a menekülteket, de nem mindegy, hogyan! Íme néhány fontos információ.

Az ukrán háborúból csak az első héten 1.2 millióan menekültek el – már most nyilvánvaló: az Európai Unió történetének legnagyobb menekültválsága zajlik a szemünk előtt. Éppen ezért nagyon fontos és felemelő, hogy sok PDSZ-tag, oktatásban dolgozó kolléga kerekedik fel a napokban, hogy önkéntes munkájával segítsen a háború elől menekülőknek.

Ugyanakkor nem mindegy, hogyan segítünk. A Migration Aid fontos munkát végez a felajánlások koordinálásában és célba juttatásában – bemutatjuk, hogy tehetjük meg saját felajánlásainkat!

Az alábbi két kérdőív kitöltésével segítitek, hogy percek alatt bekerüljenek a Migration Aid központi adatbázisába a felajánlásaitok.

Ha szállást tudsz felajánlani, ezt a kérdőivet töltsd ki: https://bit.ly/34gp01i

Ha fuvart tudsz felajánlani, ezt a kérdőívet töltsd ki: https://bit.ly/3K91BOk

Ha SEGÍTSÉGET KÉRSZ (szállásra, fuvarra, információra, bármilyen segítségre van szükséged, vagy elszállásoltál nálad menekülteket, és szeretnéd tudni, hogyan tovább), erre a címre írj: [email protected]

Önkéntes munkával tudnál segíteni? Ide írj: [email protected]

[frame]

Miben segíthetjük a sztrájkolókat?

Sokan kérdezik a napokban, hogy miben, hogyan tudják segíteni a munkánkat.

1 Oktatásban dolgozók, szülők, diákok, és minden jóérzésű ember: írjuk alá és osszuk meg az aHangon indított petíciót!

2 Oktatásban dolgozók: csatlakozzunk a sztrájk-riadólánchoz! Ezen keresztül értesülhetünk a legfrissebb információkról, amikor éppen időszerűekké válnak. Nem gyakran spammelünk, a legfontosabb tudnivalókat kapod meg, hírlevél formájában:

3 Csatlakozzunk a PDSZ-hez: ez a lépés segít bennünket abban, hogy tovább tudjuk finanszírozni a kampányokat, segítsük a kollégákat jogsegéllyel, stb. Bárki lehet tag, nem elvárás, hogy aktív oktatásban dolgozók legyünk:

4 Osszunk meg minden információt, amit a PDSZ és a Ne dolgozz ingyen! oldalain látunk! Az információk terjesztése nagyban hozzájárul ahhoz, hogy küzdjünk a kormány dezinformációs kampányai ellen.

5 Ti is küldjetek fotókat, csoport- és egyéni képeket, támogató akciókat, egyéb kreatív támogató ötleteket a Nedolgozz vagy a PDSZ Facebook-oldalára, vagy a [email protected] címre!

6 Pénzbeli adománnyal átutalással, a közlemény rovatban a „Támogatás” feltüntetésével vagy a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete számlaszámán: 11713005-20411756-00000000 (itt a sztrájkszervezéssel, kampányokkal, rendezvényekkel kapcsolatos bokros kiadásokat lehet támogatni), vagy. szociális ügyekben, a sztrájkban résztvevők támogatásával összefüggésben a Oktatással a Demokráciáért Alapítvány számlaszámán: 11707000-22230573-00000000

[/frame]

Hasonló cikkek

Sehogy sem jön ki a matek

A sztrájktörvény alapján kezdeményezett egyeztetés után pár héttel, 2024. május 23-án az EFOP PLUSZ Oktatási Albizottság ülésén, amelynek a PDSZ képviselője is tagja, ismét meghallgattuk

Tovább olvasom »