Így gyertek Budapestre telekocsival, telebusszal a március 19-i Parlament előtti demonstrációra

Eljönnétek a budapesti, március 19-én, szombaton tartandó demonstrációra, de még gondolkodtok hogyan? Lenne egy szabad hely a kocsiban? Megosztanád az utazás költségeit másokkal?

Sok ezren jelezték már eddig is, hogy szeretnének részt venni a március 19-én, szombaton, a Parlament előtt szerveződő Nagy Kockásinges Találkozón. Ha nem jelezted volna még részvételi szándékodat, akkor most tedd meg a demonstráció Facebook-eseményén!

Most azoknak szeretnénk segíteni, akik Budapesten kívülről tervezik útjukat a délután három órakor kezdődő demonstráción.

Számukra készült a Facebook-csoport, amit azért hoztunk létre, hogy megkönnyítsük, és összehangoljuk azok utazását, akik vidékről érkeznének a demonstrációra. Szívesen látunk, ha fuvart vagy utast keresel, akár személyautóval, kisbusszal vagy autóbusszal jönnél.

Kérünk, hogy ebben a csoportban kizárólag a március 19-iki utazással kapcsolatban írj, az oktatásügy helyzetével vagy konkrétan a demonstrációval kapcsolatos véleményedet máshol fejtsd ki.

A csoport meglátogatásához kattints a képre!

[frame]

Miben segíthetjük a sztrájkolókat?

Sokan kérdezik a napokban, hogy miben, hogyan tudják segíteni a munkánkat.

1 Oktatásban dolgozók, szülők, diákok, és minden jóérzésű ember: írjuk alá és osszuk meg az aHangon indított petíciót!

2 Oktatásban dolgozók: csatlakozzunk a sztrájk-riadólánchoz! Ezen keresztül értesülhetünk a legfrissebb információkról, amikor éppen időszerűekké válnak. Nem gyakran spammelünk, a legfontosabb tudnivalókat kapod meg, hírlevél formájában:

3 Csatlakozzunk a PDSZ-hez: ez a lépés segít bennünket abban, hogy tovább tudjuk finanszírozni a kampányokat, segítsük a kollégákat jogsegéllyel, stb. Bárki lehet tag, nem elvárás, hogy aktív oktatásban dolgozók legyünk:

4 Osszunk meg minden információt, amit a PDSZ és a Ne dolgozz ingyen! oldalain látunk! Az információk terjesztése nagyban hozzájárul ahhoz, hogy küzdjünk a kormány dezinformációs kampányai ellen.

5 Ti is küldjetek fotókat, csoport- és egyéni képeket, támogató akciókat, egyéb kreatív támogató ötleteket a Nedolgozz vagy a PDSZ Facebook-oldalára, vagy a [email protected] címre!

6 Pénzbeli adománnyal átutalással, a közlemény rovatban a „Támogatás” feltüntetésével vagy a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete számlaszámán: 11713005-20411756-00000000 (itt a sztrájkszervezéssel, kampányokkal, rendezvényekkel kapcsolatos bokros kiadásokat lehet támogatni), vagy. szociális ügyekben, a sztrájkban résztvevők támogatásával összefüggésben a Oktatással a Demokráciáért Alapítvány számlaszámán: 11707000-22230573-00000000

[/frame]

Kincse Szabolcs

Kincse Szabolcs

Hasonló cikkek

Béremelés és ki nem fizetett túlmunka – csak tagoknak

Ebben az írásunkban hozzájutsz azokhoz a tartalmakhoz, amelyeket csak tagoknak tettünk elérhetővé. Miről van benne szó? Miért jár a felmentési idejüket töltőknek is a béremelés? Hogyan tudod behajtani az elmaradt díjazást a 2023. december 31-éig végzett eseti helyettesítésért és egyéb többletmunkáért, ha közoktatásban vagy szakképzésben dolgozol? – Ezekhez adunk szerkeszthető, frissített mintadokumentumokat is. Miért jár a felmentési idejüket töltőknek is […]

Ez a cikk csak PDSZ-tagok számára érhető el. Még nem vagy tag? Lépj be!

Tovább olvasom »