Munkabeszüntetés! Kérjük, válaszolj a kérdőívünkre!

Muszáj előkészítenünk a sztrájkot – ha augusztus 30-ig nem lesz valamilyen értelmezhető ajánlata a kormánynak, folytatni kell a munkabeszüntetéseket. Kérjük, válaszolj a kérdőívre: el kell döntsük, hogy hogyan tovább!

A harminc százalék feletti részvételi arányú sztrájk, a sok tízezer polgári engedetlenkedő nem csak arra volt jó, hogy szakszervezetek szerte a világban gratuláltak a magyar oktatásban dolgozók kiállásához (Franciaországban, ahol hagyománya van a sztrájknak, egy 5%-os munkabeszüntetés is óriási eredménynek számít). Arra is jó volt, hogy a kormány abbahagyta a ferdítést és ország világ előtt elismerte az ágazat súlyos problémáit. Az ajánlatuk is fejlődött valamennyit: most már kumulált és évi 14 százalékos emelésről van szó, már nem csak az alapilletményből, hanem a pótlékokból is számolva – de azért ez még így is nevetségesen messze van az általunk követelt azonnali 45%-tól.

Azaz ha augusztus 30-ig nem lesz valamilyen értelmezhető ajánlata a kormánynak, folytatni fogjuk a munkabeszüntetések szervezését.

Látható: a kormány csak erőből ért. Tavasszal erőt demonstráltunk. Most is erősnek lennünk: folytatnunk a kiállást, ha eredményt akarunk elérni. Ehhez arra van szükség, hogy Te is beleállj a munkabeszüntetésbe!

Kérjük, töltsd ki az alábbi piros keretben megjelenő kérdőívet (a Következő/Next gombra kattintva lehet folytatni a kitöltést):

[frame]

[/frame]


Csak akkor lehetünk erősek, ha összefogunk. Ha elegen vagyunk, senki sem állíthat meg bennünket! Nélküled nem megy: csak a te tagdíjaidból vagyunk képesek érdekedben elvégezni a munkát!

Miért különösen fontos, hogy most belépj a PDSZ-be?

Mert a sztrájk, az akciók szervezése, a cikkek, anyagok, a jogsegély rengeteg erőforrásunkat felemészti: a beadványainkat elő kell állítanunk, benneteket meg kell védenünk, híreinket meg kell írnunk, meg kell szerkesztenünk, el kell juttatnunk hozzátok. És a PDSZ CSAK a tagság befizetéseiből gazdálkodik! CSAK ti tudjátok bebiztosítani, hogy folytathassuk a harcunkat! NÉLKÜLETEK NEM MEGY! EZÉRT KÉRÜNK, HOGY MÉG MA CSATLAKOZZ, ÉS SZERVEZD MEG A CSOPORTODAT, HA NINCS ILYEN A MUNKAHELYEDEN! CSAK EGYÜTT GYŐZHETÜNK!

[frame]

[/frame]

Ne feledd: a szakszervezeti tagság nem szotyiért és karácsonyi ajándékcsomagért fontos! Hanem azért, hogy a jogászaink megvédjenek, eljárjanak a nevedben, ha jogsértés ér. És azért, hogy a mindenkori kormánnyal szemben hatékonyan képviselhessük az érdekeidet! Ha nem vagyunk elegen, akkor sehol sem vagyunk!

Havi egy gyorséttermi menü árával bebiztosíthatod, hogy mindig legyen, aki kiáll az érdekeidért!

Támogasd a PDSZ-t!

Segítheted a munkánkat pénzbeli adománnyal átutalással, a közlemény rovatban a “Támogatás” feltüntetésével vagy a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete számlaszámán: 11713005-20411756-00000000 (itt a sztrájkszervezéssel, a sztrájkolók támogatásával, kampányokkal, rendezvényekkel kapcsolatos bokros kiadásokat lehet támogatni), a sztrájkolókon kívül a polgári engedetlenségben résztvevők támogatására is, valamint az alapítvány közoktatási céljainak (http://pdsz.hu/pdsz/alapitvany) megvalósulására az Oktatással a Demokráciáért Alapítvány számlaszámán: 11707000-22230573-00000000 lehet támogatást küldeni.

Hasonló cikkek

Aki nem lép egyszerre…

nemcsak, hogy nem kap rétest estére, de könnyen találja magát partvonalon kívül. Mialatt nem hajlandóak a tankerületi központok felvenni szakképzett pedagógusokat, mert annak idején úgy

Tovább olvasom »

Sehogy sem jön ki a matek

A sztrájktörvény alapján kezdeményezett egyeztetés után pár héttel, 2024. május 23-án az EFOP PLUSZ Oktatási Albizottság ülésén, amelynek a PDSZ képviselője is tagja, ismét meghallgattuk

Tovább olvasom »