Adjunk mi bónuszt október 5-én: elkészítettük hozzá a pénzeket!

Október 5-én, az oktatás világnapján országszerte rengeteg intézmény egész nap sztrájkol, folytatódnak a hétfő-szerda-péntek/kedd-csürtörtökre szervezett ütemezett sztrájkok is. Jó hírünk, hogy a jeles napra készülvén a Nemzeti Dolgozz Ingyen Bank elkészítette a bankókat, amivel nekünk kell fizetnünk a boltokban: osztogassuk őket, hiszen bennünket is ezzel fizetnek!

Nem kéne sztrájkolni, hiszen nem a pénz a lényeg – hallhatjuk sokszor. A csillogó tekintetekért kell ezt csinálni, ez egy hivatás – hangzik el egy másik érv gyakran. Hol maradt a hivatástudat? Az elkötelezettség? – kérdik gyakran feddően azok, akik helytelenítik, hogy sztrájkolunk.

[frame]

Persze, mi sztrájkolunk tovább!

Hogyan tiltakozzunk mi is munkabeszüntetéssel? Nagyon röviden összefoglalva, így:

https://nedolgozzingyen.hu/2022/09/14/polgari-engedetlenseg-vagy-sztrajk-nagyon-rovid-utmutato/

Van értelme folytatni azok után is, hogy kiherélték a sztrájkot? Naná! Nagyon fontos, hogy tudjuk, ezért:

https://nedolgozzingyen.hu/2022/09/21/sztrajk-miert-kell-folytatni-mit-ertunk-el-eddig/

[/frame]

Jó hírünk van: a Nemzeti Dolgozz Ingyen Bank meghallotta az idők szavát és három hiánypótló bankót adott ki, hogy az érdekeltek végre ezekkel fizethessenek!

Javasoljuk, hogy október 5-én osztogassuk ezeket: bárki megpróbálhatja, lehet-e érte pl. kenyeret vásárolni.

Esetleg fizethetünk többmilliós bónuszokat a tankerületeknek ezzel a pénzzel is, hiszen megérdemlik az áldozatos munkájukért, akár év közben is.

És természetesen a sztrájk közben is osztogathatjuk szülőknek, meglephetjük vele kollégáinkat: a Nemzeti Dolgozz Ingyen Bank pénzjegyei kitűnő árfolyamon pörögnek, a kormány szerint kimondottan kemény valutának számítanak (azt már csak halkan jegyezzük meg, hogy a forinthoz képest is mindenképpen).

Minden bankóhoz mellékeltük a nyomtatható verziót is, pdf-fájlban.

A legnagyobb címlet: 20 000 Ht,-

A húszezres bankón bérelt helye van a hazai közoktatás gondos urának, Pintér Sándornak. Az arcképével félmjelzett 20 000 hivatástudat akármit is vásárolhat nekünk. Például megkísérelhetjük kifizetni vele az albérletünket! Annál is inkább, mivel az oktatásban dolgozók 40%-a súlyos lakhatási problémákkal küzd – ami, természetesen, teljesen elfogadható, európai jelenség a kormány és Pintér belügyminiszter szerint.

A nyomtatható verzió:

A megbízható végrehajtó: 10 000 Ek,-

Bár kisebb címlet, mint a miniszteré, a 10 ezer elkötelezettség egy megbízható váltópénz! Minden helyzetben jól kiegészíti a hivatástudatot, jól mutat a pénztárcában. No és biztosan sokat segít majd a gyereknevelésben a gyereket nevelő pedagógusok 54%-ánál, akik azt nyilatkozták, hogy egyértelműen nehézséget okoz nekik a gyermekneveléssel kapcsolatos költségek előteremtése. Esetleg költhetik ruhára, hiszen a pedagógusok több mint fele panaszolta, hogy nehézséget okoz nekik a ruházkodás költségeinek előteremtése. Netán lehet belőle könyvekre, továbbképzésekre, színházra és koncertre költeni – ha már a válaszadók több mint 70%-a arra panaszkodik, hogy erre neki nem telik.

Nem csoda, hogy Maruzsa Zoltán, a közoktatásért felelős belügyi államtitkár került erre a fontos címletre.

A nyomtatható verzió:

A legkeményebb bankó: 5 000 Cst,-

A Nemzeti Dolgozz Ingyen Bank talán legnagyobb és legidőtállóbb dobása azonban mégis az ötezer csillogó tekintetes bankó kiadása volt! Az adekvát dakota közmondás szerint az oktatásban dolgozó az olyan, hogy a csillogó tekintetekkel eltelik a lelke – no és nyilvánvalóan a gyomra is.

Ezzel a bankóval a dolgozók alaposan bevásárlohatnak majd maguknak az élelmiszerboltokban, ha már a közoktatásban dolgozók több, mint 78%-a nyilatkozott úgy, hogy inkább igaz rájuk az a megállapítás, miszerint „Nehézséget okoz kigazdálkodnom az egészséges táplálkozáshoz szükséges költségeket. Ki más is kaphatna ezen a fontos bankón helyet, mint maga, a Miniszterelnök? Jó étvágyat, jó szurkolást!

Nyomtatható verzió:

[frame]

„A tanárszakszervezetek az ellenzékkel szolidárisak, a tanárok meg az országgal” – jegyezte meg a szeptember 29-i kormányinfón Gulyás Gergely, kevesellve a munkabeszüntetésben résztvevők számát, aki szerint a 30%-os részvételi arány – ezek szerint – nekik nem meggyőző.

Segítsünk Gulyás Gergelynek, és folytassuk a munkabeszüntetéseket: ebben a Nagyon Rövid Útmutatóban leírtuk, hogyan! Cserében természetesen megígérjük, hogy aprópénzt nevezünk el a Miniszterelnökséget vezető miniszterről.

És ha valakinek még most is kétsége lenne azzal kapcsolatban, hogy miért kell folytatni a munkabeszüntetéseket, azoknak itt az összefoglaló (Gulyás Gergely épp most adott egy kis ízelítőt abból, amiről ebben is szólunk).

[/frame]

Hogyan használjuk a bankókat?

Osztogathatjuk őket, felragaszthatjuk őket – emellett hálából és bosszúból is átadhatóak. Mindenképpen érdemes a következő október 5-ei rendezvények valamelyikén is magunknál tartanunk párat:

  1. Reggeltől MUNKABESZÜNTETÉS – ha intézményünk részt vesz az ötödikei egész napos sztrájkban, akkor mindenképpen legyen nálunk egy pár százezer Cst,-, Ht-, esetleg Ek-,! Ha az egész napos akcióban nem is veszünk részt, szervezzük meg az ütemezett sztrájkot az intézményünkben!
  2. PETÍCIÓÁTADÁS AZ OMBUDSMAN FŐVÁROSI ÉS TERÜLETI HIVATALAINÁL – Ezen a napon a Pedagógusok Szakszervezetével közösen meglátogatjuk az ombudsman helyi irodáit Budapest, Győr, Miskolc, Pécs (A debreceni, székesfehérvári, és szegedi irodákat előző napon, október 4-én látogatjuk meg, mert ezekben 5-én nincs félfogadás) – részletek rövidesen!
  3. 17:00 Jászai Mari tér HÍDFOGLALÁS
    Gimnáziumi diákok szervezik ezt az eseményt – íme a meghívója:
    “Kedves Diáktársak, Pedagógusok, Szülők, Felelős Állampolgárok!
    Tartsatok velünk október 5-én (szerdán) 17 órától 19 óráig a Margit hídon, hogy újból megmutassuk a kormánynak, hogy a tanárok jelenlegi helyzete tarthatatlan, és hogy joguk van sztrájkolni, hiszen a sztrájk alapjog!
    Október 5. a pedagógusok világnapja.
    Ennek a napnak a minket tanító pedagógusok ünnepléséről és megbecsüléséről kéne szólnia, de ezt a jelenlegi politikai intézkedések lehetetlenné teszik.
    Tüntetni fogunk tanárainkért, hogy valóban meg legyenek becsülve, hiszen ha nincs tanár, nincs oktatás és akkor jövő sincsen!
    A sorozatos kiállások, sztrájkok és szolidaritási megmozdulások folytatódnak és nem hagyjuk, hogy tiltakozásaink, kiállásaink következmények nélkül maradjanak!
    https://www.facebook.com/events/789327475744956
  4. 19:00 órától pedig találkozzunk a SZOLIDARITÁSI KONCERT ÉS TÜNTETÉS 2.0 c. rendezvényen, Budapesten, a Kossuth téren (a képre kattintva az koncert Facebook-eseményére jutunk, ahol jelezhetjük részvételünket).

[frame]

Csak akkor lehetünk erősek, ha összefogunk. Ha elegen vagyunk, senki sem állíthat meg bennünket! Nélküled nem megy: csak a te tagdíjaidból vagyunk képesek érdekedben elvégezni a munkát!

Miért különösen fontos, hogy most belépj a PDSZ-be?

Mert a sztrájk, az akciók szervezése, a cikkek, anyagok, a jogsegély rengeteg erőforrásunkat felemészti: a beadványainkat elő kell állítanunk, benneteket meg kell védenünk, híreinket meg kell írnunk, meg kell szerkesztenünk, el kell juttatnunk hozzátok. És a PDSZ CSAK a tagság befizetéseiből gazdálkodik! CSAK ti tudjátok bebiztosítani, hogy folytathassuk a harcunkat! NÉLKÜLETEK NEM MEGY! EZÉRT KÉRÜNK, HOGY MÉG MA CSATLAKOZZ, ÉS SZERVEZD MEG A CSOPORTODAT, HA NINCS ILYEN A MUNKAHELYEDEN! CSAK EGYÜTT GYŐZHETÜNK!

Ne feledd: a szakszervezeti tagság nem szotyiért és karácsonyi ajándékcsomagért fontos! Hanem azért, hogy a jogászaink megvédjenek, eljárjanak a nevedben, ha jogsértés ér. És azért, hogy a mindenkori kormánnyal szemben hatékonyan képviselhessük az érdekeidet! Ha nem vagyunk elegen, akkor sehol sem vagyunk!

Havi egy gyorséttermi menü árával bebiztosíthatod, hogy mindig legyen, aki kiáll az érdekeidért!

Támogasd a PDSZ-t!

Segítheted a munkánkat pénzbeli adománnyal átutalással, a közlemény rovatban a “Támogatás” feltüntetésével vagy a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete számlaszámán: 11713005-20411756-00000000 (itt a sztrájkszervezéssel, a sztrájkolók támogatásával, kampányokkal, rendezvényekkel kapcsolatos bokros kiadásokat lehet támogatni), a sztrájkolókon kívül a polgári engedetlenségben résztvevők támogatására is, valamint az alapítvány közoktatási céljainak (http://pdsz.hu/pdsz/alapitvany) megvalósulására az Oktatással a Demokráciáért Alapítvány számlaszámán: 11707000-22230573-00000000 lehet támogatást küldeni.

[/frame]

Hasonló cikkek

Adó 1% felajánlása

Kedves Tagjaink, Követőink és Látogatóink! Az idei évtől kezdődően lehetővé vált, hogy már a PDSZ alapítványának, az Oktatással a Demokráciáért Alapítványnak is fel tudjátok ajánlani

Tovább olvasom »