Ne fogjuk be a szánkat! Megfélemlítésre munkabeszüntetést! Október 14-én álljunk le még többen a munkával!

Nem engedhetjük, hogy elbocsátásokkal, fenyegetőzéssel tartsák befogva a szánkat! A közoktatás összeomlott! A kormánynak cselekednie kell! Ha a megfélemlítés az egyetlen válasza, mi is álljunk le a munkával!

Nem hagyhatjuk magunkat megfélemlíteni! Álljunk le még többen a munkával október 14-én, a sztrájkhelyzet kihirdetésének első évfordulóján!

Mindent megtesz a kormány azért, hogy elriasszon bennünket az egyetlen érezhető, számon tartható érdekérvényesítési eszköztől: a sztrájktól! Ne hagyjuk magunkat!

Arról, hogy mi a sztrájk és mi a polgári engedetlenség, itt írtunk röviden:

https://nedolgozzingyen.hu/2022/09/14/polgari-engedetlenseg-vagy-sztrajk-nagyon-rovid-utmutato/

Az október 14-i munkabeszüntetés megszervezéséhez most a legsürgősebb és legfontosabb teendő, hogy

október 7-én péntekig 16 óráig jelezzük az intézményvezetőnél, hogy sztrájkolni akarunk. (Levélben, emailben – egyetlen feladat, hogy legyen nyoma. Ez kb. 10 percet vesz igénybe – akkor is tegyük meg, ha polgári engedetlenkedni akarunk!)

[frame]

Ezt követően ugyanaz a feladatunk, mint az ütemezett sztrájk szervezésénél (a munkabeszüntetések szervezéséről itt írtunk röviden, ezeket a lépéseket érdemes követni). A feladatok sztrájk szervezése esetén röviden:

  • Október 11-ig 16:00 óráig adjuk le a sztrájkban résztvenni szándékozók névsorát ezen a nyomtatványon az intézményvezetőnek. (Figyelem, ettől még bárki, bármikor csatlakozhat a sztrájkhoz – ez csak egy előzetes névsor!) Levélben, összeállítása 10 perc.
  • A fentiekről tájékoztasd a PDSZ-t is az erre szolgáló online űrlapon. (2 perc) Különösen fontos lépés ez, mert az a munkabeszüntetés, amiről nem tudunk, nem jelenik meg a számok között, nem tudunk vele érvelni, egy kormányinfó-kaliberű rendezvényen pedig ezeket a munkavállalókat is az elégedett dolgozók kategóriába fogják sorolni, és példálózni fognak velük.
  • Az intézményvezetőnek kötelessége tájékoztatni a szülőket legkésőbb két nappal az esemény előtt – de mi is tájékoztathatjuk őket, emailben, levélben, szóban.
  • Az intézményvezető a sztrájk előtti napon 16 óráig tájékoztatja a sztrájkolókat a sztrájk alatti munkaidő-beosztásról. Akit munkavégzésre kötelez, és aki dolgozik, az illetményre jogosult (nincs olyan, hogy sztrájk alatt dolgozol, de nem kapsz fizetést!)
  • Minden sztrájknap végén kitöltjük a sztrájkolókról szóló jelentést, amibe minden sztrájkoló beleírja a nap során, ha kilépett a sztrájkból (pl. munkavégzésre kötelezték), ill. amikor visszalépett bele. Egyszerűbb, mint aminek hangzik, ezen a nyomtatványon kell vezetni az ilyesmit.
  • A PDSZ felé a fentiekből csak a sztrájkolók számát jelentsük le, ezen az online űrlapon.
  • NAGYON FONTOS: legalább egy órányi munkavégzés legyen lekönyvelve mindenkinek aznapra annak érdekében, hogy a biztosítási jogviszonyotok ne szakadjon meg!

[/frame]

Akkor is jelentsük be a sztrájkot, ha polgári engedetlenségre készülünk! A lejelentett sztrájkolószámokat nem lehet manipulálni – ha nem jelentjük le, egyszerű lesz a kormánynak letagadni, hogy sokan vagyunk!

Érjük el, hogy a szülők támogassanak bennünket és lehetőség szerint ne hozzák be az intézménybe a diákokat, gyerekeket! Ha az iskolákban nincs tanóra, a felügyeletet igazolni sem kell!

NEM igaz, hogy a sztrájk alatt ellátni kötelezett órákat a sztrájk napján kellene ellátni! Ezeket nyugodtan át lehet helyezni másik napokra.

Bővebben a sztrájk szervezéséről az alábbi cikkben lehet részletesen olvasni!

https://nedolgozzingyen.hu/2022/09/02/hogyan-csinaljunk-sztrajkot-lepesrol-lepesre/

Hogy miért van mégis értelme folytatni? Mert bár nehéz ez, komoly csata, mi állunk nyerésre! Komoly eredményeket értünk el – és máshogy nincs esélyünk! Erről itt írtunk bővebben:

https://nedolgozzingyen.hu/2022/09/21/sztrajk-miert-kell-folytatni-mit-ertunk-el-eddig/

Ne hagyjuk magunkat! Álljunk fel! Ne hagyjuk, hogy fenyegessenek! Október 14-én még többen álljunk le a munkával! Hajrá!

[promo title=”sztrajksegely”]

[frame]

Csak akkor lehetünk erősek, ha összefogunk. Ha elegen vagyunk, senki sem állíthat meg bennünket! Nélküled nem megy: csak a te tagdíjaidból vagyunk képesek érdekedben elvégezni a munkát!

Miért különösen fontos, hogy most belépj a PDSZ-be?

Mert a sztrájk, az akciók szervezése, a cikkek, anyagok, a jogsegély rengeteg erőforrásunkat felemészti: a beadványainkat elő kell állítanunk, benneteket meg kell védenünk, híreinket meg kell írnunk, meg kell szerkesztenünk, el kell juttatnunk hozzátok. És a PDSZ CSAK a tagság befizetéseiből gazdálkodik! CSAK ti tudjátok bebiztosítani, hogy folytathassuk a harcunkat! NÉLKÜLETEK NEM MEGY! EZÉRT KÉRÜNK, HOGY MÉG MA CSATLAKOZZ, ÉS SZERVEZD MEG A CSOPORTODAT, HA NINCS ILYEN A MUNKAHELYEDEN! CSAK EGYÜTT GYŐZHETÜNK!

Ne feledd: a szakszervezeti tagság nem szotyiért és karácsonyi ajándékcsomagért fontos! Hanem azért, hogy a jogászaink megvédjenek, eljárjanak a nevedben, ha jogsértés ér. És azért, hogy a mindenkori kormánnyal szemben hatékonyan képviselhessük az érdekeidet! Ha nem vagyunk elegen, akkor sehol sem vagyunk!

Havi egy gyorséttermi menü árával bebiztosíthatod, hogy mindig legyen, aki kiáll az érdekeidért!

Támogasd a PDSZ-t!

Segítheted a munkánkat pénzbeli adománnyal átutalással, a közlemény rovatban a “Támogatás” feltüntetésével vagy a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete számlaszámán: 11713005-20411756-00000000 (itt a sztrájkszervezéssel, a sztrájkolók támogatásával, kampányokkal, rendezvényekkel kapcsolatos bokros kiadásokat lehet támogatni), a sztrájkolókon kívül a polgári engedetlenségben résztvevők támogatására is, valamint az alapítvány közoktatási céljainak (http://pdsz.hu/pdsz/alapitvany) megvalósulására az Oktatással a Demokráciáért Alapítvány számlaszámán: 11707000-22230573-00000000 lehet támogatást küldeni.

[/frame]

Hasonló cikkek

Adó 1% felajánlása

Kedves Tagjaink, Követőink és Látogatóink! Az idei évtől kezdődően lehetővé vált, hogy már a PDSZ alapítványának, az Oktatással a Demokráciáért Alapítványnak is fel tudjátok ajánlani

Tovább olvasom »