Hogy mit szólunk Gulyás Gergely „ajánlatához”?

Gulyás Gergely a Kormányinfó nevű rendezvényen beszélt a pedagógusok helyzetéről. A kormányzati sajtó szerint fantasztikus ajánlatot tett. Amire mi nem reagáltunk. Ezért most válaszolunk a címben feltett kérdésre.

Rövid válaszunk:

semmit.

Amit Gulyás Gergely elmondott ugyanis, az sem formailag, sem tartalmilag nem ajánlat (és talán a kisfiús stílusával is gondok vannak).

A PDSZ és a PSZ ugyanis sztrájktárgyalásokat folytat a kormánnyal: ha a kormány valamilyen ajánlatot kívánna tenni, azt ennek keretében kellene előadnia.

Mi sem a Pintér Béla Társulattal üzenünk a kormánynak, még akkor sem, ha sokkal szórakoztatóbbnak is tartanánk, mint a Szalay utcai tárgyalóban ülni: az egyeztetés ugyanis jogszabályban előírt kötelezettség, amit a kormány az érdemi egyeztetés elutasításával folytatólagosan megszeg.

A külcsín után térjünk rá a belbecsre. Ez is rövid lesz. Ehhez az MTVA hirado.hu című oldalának tudósítását hívjuk segítségül. Az alábbiakban Gulyás Gergely főbb kijelentéseire külön reagálunk.

„Ha létrejön a megállapodás az Európai Bizottsággal, eddig nem látott mértékű béremelés jöhet a pedagógusoknak”.

„Ha”.

„a megállapodással 2025-re elérhető az a cél, hogy a diplomás átlagbér 80 százalékát keressék a pedagógusok.”

Miért pont 2025? Vannak szebb számok is. Pl. a 2022.

Nem 80%, 100%. Mindannyian 100% diplomával rendelkezünk.

„…ha sikerül megállapodni, már január 1-jén az eddig tervezett 10 százalék helyett megvalósulhat a közel 21 százalékos emelés.”

„Ha”.

A szeptemberben mért infláció 21.1% volt. Nem jövő, hanem még idén szeptemberben. Azaz Gulyás „ajánlata”, lefordítva:

ha minden jól megy, és „Brüsszel” (egészségére!) is úgy akarja, akkor a jövő évi emeléssel akár elérhetjük azt a bérszintet is, amin a sztrájktárgyalások kezdetén voltak az ágazat munkavállalói!

Ez is csak akkor lenne igaz, ha az infláció valamilyen varázslatos oknál fogva októbertől teljesen megszűnne.

Gulyásnak mindenesetre gratulálunk: feltalálta a kétszeres feltételes jövő időt.

Maradjunk annyiban, hogy jobb is, ha nem szólunk semmit.


Ha már itt tartunk, el ne felejtsük:

OKTÓBER 27-ÉN SZTRÁJK!

Itt vannak a részletek:

https://nedolgozzingyen.hu/2022/10/14/okt-27-a-kovetkezo-munkabeszuntetes-legyunk-meg-tobben-mutassuk-meg-hogy-nem-felunk/

[frame]

Támogasd a PDSZ-t!

Segíts nekünk, hogy folytathassuk! Nélküled nincs támogatás a sztrájkoló, engedetlenkedő munkatársaknak! Nélküled nem tudjuk annyi emberhez eljuttatni a fontos információkat! Nem tudjuk megírni az anyagokat, leforgatni a videókat, hirdetni őket a Facebookon! Nélküled nem megy! Támogasd a PDSZ-t, a sztrájkfolyamat katalizátorát itt:

Csak akkor lehetünk erősek, ha összefogunk. Ha elegen vagyunk, senki sem állíthat meg bennünket! Nélküled nem megy: csak a te tagdíjaidból vagyunk képesek érdekedben elvégezni a munkát!

Miért különösen fontos, hogy most belépj a PDSZ-be?

Mert a sztrájk, az akciók szervezése, a cikkek, anyagok, a jogsegély rengeteg erőforrásunkat felemészti: a beadványainkat elő kell állítanunk, benneteket meg kell védenünk, híreinket meg kell írnunk, meg kell szerkesztenünk, el kell juttatnunk hozzátok. És a PDSZ CSAK a tagság befizetéseiből gazdálkodik! CSAK ti tudjátok bebiztosítani, hogy folytathassuk a harcunkat! NÉLKÜLETEK NEM MEGY! EZÉRT KÉRÜNK, HOGY MÉG MA CSATLAKOZZ, ÉS SZERVEZD MEG A CSOPORTODAT, HA NINCS ILYEN A MUNKAHELYEDEN! CSAK EGYÜTT GYŐZHETÜNK!

Ne feledd: a szakszervezeti tagság nem szotyiért és karácsonyi ajándékcsomagért fontos! Hanem azért, hogy a jogászaink megvédjenek, eljárjanak a nevedben, ha jogsértés ér. És azért, hogy a mindenkori kormánnyal szemben hatékonyan képviselhessük az érdekeidet! Ha nem vagyunk elegen, akkor sehol sem vagyunk!

Havi egy gyorséttermi menü árával bebiztosíthatod, hogy mindig legyen, aki kiáll az érdekeidért!

[/frame]

(Fotók: Kincse Szabolcs)

Hasonló cikkek