Nyolc tanárt rúgatott ki a kormány, csak hogy elterelje a figyelmet saját szégyenéről

Vérlázító és gyomorforgató: nyolc pedagógusnak szüntették meg azonnali hatállyal a kinevezését ma, november 29-én – pont azon a napon, amikor a magyar EU-támogatások felfüggesztését javasolta a tagállamoknak az Európai Bizottság.

Rég tudjuk, hogy a kormány számára a közoktatás egyáltalán nem fontos, szétverése sem fontos, sőt talán kívánatos dolog. Ma megérthettük azt is, hogy a bennünk dolgozók is bármikor felhasználhatók propagandacélokra.

A budapesti Eötvös, Vörösmarty és Karinthy Gimnáziumok nyolc pedagógusának kirúgása egy gyomorforgatóan propagandisztikus, random erőszakcselekmény, amelynek lényege a botrányokozás.

A PDSZ mindenben az elbocsátott pedagógusok mögött áll! Amennyiben igénylik, természetesen biztosítjuk számukra a teljeskörű jogi képviseletet.

Mi történt itt valójában?

Az elbocsátások random történtek, nyilvánvaló rendszer nélkül. A kirúgott kollégák semmi olyasmit nem követtek el, amit sok százan, esetleg ezren mások el nem követtek volna.

Az elbocsátások napján jelentette be az Európai Bizottság, hogy azt javasolja a tagállamoknak, hogy ne folyósítsa a Magyarországnak folyósítandó támogatások 65 százalékát. Ez 3000 milliárd forintnak felel meg. Emlékeztetőül: ez az a támogatás, amelyre a kormány folyamatosan hivatkozik, amikor az oktatásban dolgozók bére kerül szóba. Csakhogy a Bizottság nem azért tartja vissza az országnak járó támogatást, mert elégedett a magyar közoktatásban dolgozók bérével, hanem azért, mert nem elégedett – egyebek mellett – a magyar közoktatás és a magyar jogállamiság helyzetével sem! Ezek a kormány súlyos mulasztásai!

Azonban a kormányzati kommunikációt irányítók nem szeretnék, ha a vita arról szólna, hogy mekkora kudarcot vallottak ma. Találniuk kellett egy másik témát.

A nyolc pedagógus elbocsátásának aligha lehetett célja a megfélemlítés – hiszen nem csak mi tudjuk, hogy az nem működik: tudjuk, hogy minden ilyen keménykedés hatására sokkal többen lépnek sztrájkba, polgári engedetlenkedésbe, mint addig!

A magát keresztényként definiáló kormány igazi célja a nyolc pedagógus karácsony előtt három héttel történő kirúgásával az volt, hogy elterelje a figyelmet saját, vállalhatatlan hibáiról, amelyekkel veszélybe sodorta a társadalmat.

Nem hagyjuk! Álljunk bele MINDANNYIAN a 8-i munkabeszüntetésbe! Ne vegyük fel a munkát! MINDENKIT NEM LEHET KIRÚGNI!

Itt vannak a munkabeszüntetés részletei:

https://nedolgozzingyen.hu/2022/11/28/munkabeszuntetes-december-8-igy-csinaljuk-datumok-teendok-hataridok/

A PDSZ segíti az uniós mérföldkövek ellenőrzését

A PDSZ uniós kapcsolatai révén elvállalja, hogy folyamatosan monitorozza azoknak a feltételeknek a teljesülését, amelyeket a kormánnyal szemben támaszt az Európai Unió a fennmaradó összeg folyósításához. Szakszervezetünk vállalja, hogy watchdog-ként működik közre a feltételek teljesülésének ellenőrzésével kapcsolatos feladatokban.

A nyolc pedagógus válogatás nélküli elbocsátásának ügye szinte biztosan nem segíti a magyar kormányt a céljai elérésében.

[frame]

Támogasd a munkabeszüntetések szervezését!

A PDSZ a saját tagbevételeiből gazdálkodik. Nincs főállású vezető, nincs bónusz, nincs cafatéria. Viszont van munka: a munkabeszüntetések tervezése iszonyatos erőfeszítést igényel, no és rengeteg kiadás. Egyedül nehezen bírnánk. Sztrájktámogatás, polgári engedetlenkedők támogatása az alapítványon keresztül. Cikkek, jogi útmutatók, jogsegély, filmek. Élők az eseményekről. Technika, előfizetések, tárhelyek. Tájékoztató anyagok, plakátok, filmek. Erre költjük a pénzedet, ha úgy döntesz, támogatod a munkánkat!

Lépj be a PDSZ-be!

Ne feledd: a szakszervezeti tagság nem szotyiért és karácsonyi ajándékcsomagért fontos! Hanem azért, hogy a jogászaink megvédjenek, eljárjanak a nevedben, ha jogsértés ér. És azért, hogy a mindenkori kormánnyal szemben hatékonyan képviselhessük az érdekeidet! Ha nem vagyunk elegen, akkor sehol sem vagyunk!

Havi egy gyorséttermi menü árával bebiztosíthatod, hogy mindig legyen, aki kiáll az érdekeidért!

[/frame]

Hasonló cikkek