Mi lesz a szakképzési sztrájkkal január 31-én?

Nem reagál a kormány, a Bíróság hoz döntést a még elégséges szolgáltatásról. De végzés még nem érkezett. Mit tegyünk? Természetesen: szervezzük tovább a szakképzés figyelmeztető sztrájkját, amit meg fogunk tartani január 31-én!

AAA kormány nem tartja be a jogszabályokat: nem jelöl ki tárgyalót a szakképzési sztrájkbizottság számára. Ezért a PDSZ bírósághoz fordult, aki kötelezte a kormányt, hogy január 25-én reggel 9:00 óráig nyilatkozzon ellenkérelemben a sztrájkbizottság még elégséges szolgáltatásokra vonatkozó ajánlatáról, ellenkező esetben a Bíróság dönt végzésben erről a kérdésről. A kormány nem nyilatkozott – vagy legalábbis nem tudunk arról, hogy ezt tette volna.

Szervezzük tovább a sztrájkot!

Rengeteg megkeresést kapunk, amiben arról érdeklődnek, hogy mi történik most? Lesz-e végzés a bíróságtól, folytatódik-e a sztrájkszervezés? A válasz természetesen az, hogy

igen, folytassuk a sztrájk szervezését!

A tavaly január 31-i figyelmeztető sztrájkot szintén időhúzással próbálta megakadályozni a kormány, míg végül a bíróság nekünk adott igazat: a sztrájkunk jogerősen jogszerű volt. Most sem lesz ez másképp.

Mit fontos tudnunk a január 31-i szakképzési sztrájkról? Mi szerepel az ajánlatunkban?

  • Biztosan tudjuk, hogy a szakképzésben a kétórás figyelmeztető sztrájk alatt tanítani nem kell.
  • Ha a sztrájk ideje alatt nem jönnek be a tanulók az intézménybe, felügyelni sem kell.
  • Az ajánlatunk szerint ugyanakkor minél előbb, de legkésőbb hétfőn 16:00 óráig kell értesíteni a szülőket arról, hogy az intézményünkben sztrájk lesz.
  • Az intézményi sztrájkbizottságok, sztrájkszervezők vegyék fel a kapcsolatot az intézményvezetővel, hogy egyeztessenek vele a sztrájk alatti személy-és vagyonvédelemről.

Arról, hogy pontosan mit ajánlottunk (és miért) még elégséges szolgáltatásként, és hogy mi az, amit a sztrájkszervezőknek ezért biztosítaniuk kell, azt alábbi cikkben írtunk részletesen:

https://nedolgozzingyen.hu/2023/01/18/sztrajk-a-szakkepzesben-is-januar-31-0800-1000-figyelmezteto-sztrajk/

Amint megkapjuk a bírósági végzést, azzal azonnal jelentkezni fogunk – ugyanakkor fontos, hogy folytassuk a szervezést. Ezt a sztrájkrombolást, rosszhiszemű joggyakorlást már végigjátszotta egyszer a kormány, teljesen sikertelenül.

Folytassuk!

[frame]

[promo title=”aktualsztrajk”]


Támogasd a munkabeszüntetések szervezését!

A PDSZ a saját tagbevételeiből gazdálkodik. Nincs főállású vezető, nincs bónusz, nincs cafatéria. Viszont van munka: a munkabeszüntetések tervezése iszonyatos erőfeszítést igényel, no és rengeteg kiadás. Egyedül nehezen bírnánk. Sztrájktámogatás, polgári engedetlenkedők támogatása az alapítványon keresztül. Cikkek, jogi útmutatók, jogsegély, filmek. Élők az eseményekről. Technika, előfizetések, tárhelyek. Tájékoztató anyagok, plakátok, filmek. Erre költjük a pénzedet, ha úgy döntesz, támogatod a munkánkat!

Lépj be a PDSZ-be!

Ne feledd: a szakszervezeti tagság nem szotyiért és karácsonyi ajándékcsomagért fontos! Hanem azért, hogy a jogászaink megvédjenek, eljárjanak a nevedben, ha jogsértés ér. És azért, hogy a mindenkori kormánnyal szemben hatékonyan képviselhessük az érdekeidet! Ha nem vagyunk elegen, akkor sehol sem vagyunk!

Havi egy gyorséttermi menü árával bebiztosíthatod, hogy mindig legyen, aki kiáll az érdekeidért!

[/frame]

Kincse Szabolcs

Kincse Szabolcs

Hasonló cikkek

Béremelés és ki nem fizetett túlmunka – csak tagoknak

Ebben az írásunkban hozzájutsz azokhoz a tartalmakhoz, amelyeket csak tagoknak tettünk elérhetővé. Miről van benne szó? Miért jár a felmentési idejüket töltőknek is a béremelés? Hogyan tudod behajtani az elmaradt díjazást a 2023. december 31-éig végzett eseti helyettesítésért és egyéb többletmunkáért, ha közoktatásban vagy szakképzésben dolgozol? – Ezekhez adunk szerkeszthető, frissített mintadokumentumokat is. Miért jár a felmentési idejüket töltőknek is […]

Ez a cikk csak PDSZ-tagok számára érhető el. Még nem vagy tag? Lépj be!

Tovább olvasom »