Szintet léptek a PDSZ elleni támadások – de azt is megtudjátok, hogy miért lett és miért marad szivárványos a PDSZ logója

A kormány gyermekvédelem címén folytatja gyűlöletpolitikáját, számára veszélyes civilszervezeteket sároz be pusztán hatalomféltésből, véletlenül sem a gyermekek védelmében cselekszik.

Szintet lépett a kormány a PDSZ és PDSZ tisztségviselőjének támadását illetően. A Kormányinfón az Origo nevű portál munkatársa azt mondta, hogy a PDSZ-nek nem volt véleménye, a nagy port kavart pedagógiai asszisztens ügyében. Erre azt válaszolta Gulyás Gergely kormányszóvivő, hogy “egy magára valamit adó szervezet egy ilyen nyilatkozat után elüldözi a vezetőjét.”

 A PDSZ korábban közzétette – és az Origonak is elküldte a PDSZ Országos Választmányának – az eddigi vádakra és rágalmakra is reagáló – közleményét:

[frame]

Közlemény

A PDSZ nem védett soha pedofilokat vagy ezzel vádolt személyeket. A PDSZ jogsegélyszolgálata ugyanis nem foglalkozik büntetőügyekkel, hanem munkajogi és oktatásügyi kérdésekben ad tanácsokat pedagógusoknak, nevelő-oktatómunkát közvetlenül segítőknek a közoktatásban, a szakképzésben és a felsőoktatásban.

Álláspontunk szerint a közoktatási intézményekben betöltött munkakörökkel összeegyeztethetetlen tanulókkal szexuális kapcsolat létesítése. Ez nemcsak etikátlan, de mivel az e munkakörökben foglalkoztatottakkal kapcsolatban álló gyermekek, tanulók e felnőttekkel függelmi viszonyban vannak, az ilyen esetek vizsgálata nem merülhet ki abban, hogy a szexuális kapcsolat a beleegyezési korhatár fölött történt-e, hanem büntetőjogi szempontból is vizsgálandók (pl. kényszerítés vagy más büntetőjogi tényállás vonatkozásában). Ezért az ilyen ügyek nyomozást igényelnek, és nem lehetnek tárgyai munkajogi tanácsadásnak.

Valótlan az a tényállítás, hogy a Bite Zsolt által emlegetett szervezetek védelmeznék őt abban az ügyben, amely a sajtóhírek szerint vele szemben jelenleg folyamatban van. A PDSZ Bite Zsoltnak is, ahogy másoknak is, a múltban munkajogi tanácsokat adott, amikor ő jogsegélyszolgálatunkhoz fordult. Szexuális életével az erről nyilvánosságra hozott videóiról a PDSZ-nek nem volt tudomása.

Minden ezzel ellenkező állítás nem felel meg a valóságnak.

A PDSZ Országos Választmánya”

[/frame]

Az Origo újságírójának állításával szemben a PDSZ-nek nincs elnöke, az csak az Országos Választmánynak van. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete Országos Választmányának pedig igenis van véleménye a pedofíliáról. A fenti közleményben olvasható, amely jóval a kormányinfó előtt az Origóhoz is eljutott. 

Tiltakozunk az Origo közvéleményt félrevezető megjegyzése és Gulyás Gergely hitelrontó válasza ellen!

Az ügyben érintett pedagógiai asszisztens egyébként maga is elismerte, hogy a napvilágra került ügyeiről nem tájékoztatta a PDSZ-t, ezekben a PDSZ segítségét nem vette igénybe.

Jelenleg lejáratókamány folyik a propagandamédia és a kormányközeli influenszerek bevonásával a PDSZ ellen, amelyhez a kormányszóvivő megjegyzésével gyalázatos módon a kormány is csatlakozott.

Egyértelművé vált, hogy a kormány számára nem a gyermekek védelme a cél, hanem az ellenségüknek tekintett szervezetekkel való leszámolás. A PDSZ-tól joggal tarthat a kormány, mivel mi vagyunk azok,

  • akik követelik, hogy ÉRDEMI egyeztetés történjen az oktatásban dolgozók élet- és munkakörülményeit érintő kérdésekben,
  • akik nem vesznek részt a kormány által létrehozott és tőlük függő illegitim testületekkel folytatott álegyeztetés komédiájában,
  • akik követelik a közoktatás és a szakképzés reformját,
  • akik nemcsak a dolgozók érdekeiért lépnek fel, hanem az oktatás valamennyi résztvevőjének érdekében, ezért is írtuk alá a számos szervezet által jegyzett „9 pontot”,
  • akik felléptünk a hátrányos megkülönböztetés, minden kisebbség kirekesztése ellen.

Ez utóbbi miatt sem változtatunk a logónkon (ami mellesleg nem is pontos szivárvány). Ezt akkor választottunk, amikor még senki nem társította a szivárványt az LMBTQ témájával. Ez a betűszó hazánkban még nem is volt ismert.

A képen az első sorban jobbról az első, szemüveges úriember Pokorni Zoltán, a Fidesz jelenlegi Budapest XII. kerületi polgármestere, volt fideszes oktatási miniszter szintén nem véletlenül keveredett a „szivárványos” logó mögé

Akkoriban, a kilencvenes évek legelején, a Fidesz egyik mostani politikusa – jelenleg is polgármester, egykori oktatási miniszter – Pokorni Zoltán volt a PDSZ vezető tisztségviselője, szóvivője. Amikor ez a jelkép egy németországi tanárszakszervezetnél megtetszett nekünk, vele együtt az Országos Választmány e logó mellett döntött, amely a tagság világnézeti sokszínűségét, a nem sokkal a rendszerváltás előtt alakult szakszervezet tagjainak pártszimpátiáit is érintő sokféleségét, ezzel együtt egy közösséghez tartozását fejezte ki.

Ez a kép is egy PDSZ-rendezvényben készült, és már akkor is „szivárványos” logónk volt, ahogy arról a képen látható úr is meggyőződhetett

A későbbiekben többször felmerült a logó megváltoztatása, de mikor a gyermekvédelmi törvényként aposztrofált homofóbtörvényt elfogadta a Parlament, elhatároztuk, hogy a logót most nem cseréljük le, mert annak olyan üzenete lenne, mintha letettünk volna arról, hogy küzdjünk a esélyegyenlőségi törvényben megjelölt védett tulajdonságok miatti hátrányos megkülönböztetés, így a szexuális irányultság miatt is megnyilvánuló diszkrimináció ellen.

A fogalmak összemosása, a pedofiltörvény, a politikai hangulatkeltés a kormány által ellenségnek tartott foglalkozási csoportok további megalázását, az őket képviselő társadalmi szervezetek, a témában hangjukat hallató jogvédő szervezetek és vezetőik, megbélyegzését, lejáratását és kiiktatását szolgálják, nem a gyermekek védelmét. 

A homofób törvényről részletesen írtunk itt:

https://nedolgozzingyen.hu/2021/07/13/mig-orban-viktor-es-a-kormany-mellebeszel-gyermekek-ezreit-sodorjak-veszelybe/

A gyermeket ténylegesen védő lépésekre van szükség,

ide tartozik a pedagógus-munkakörök vonzóvá tétele, a megfelelő számú szakember, pszichológus, gyermekvédelmi szakember foglalkoztatása, és olyan jogszabályok meghozatala, előzetes – érdemi – szakmai egyeztetés után, amelyek függelmi viszony, hatalmi aszimmetria esetén az általánostól eltérő, szigorúbb megítélés alá vonják a nagykorúak által kiskorúakkal végzett szexuális cselekményt.

A pedofíliát a homoszexualitással, a kiskorúakkal létesített szexuális kapcsolatot a szexuális irányultsággal összemosó politika nemcsak a jelenleg hatályos egyenlő bánásmódról és az esélyegyenlőség előmozdításáról szóló 2003. évi CXXV. törvénnyel ellentétes (lásd annak 8. §-át), hanem éppenséggel megakadályozza szakemberek bevonását abba a fontos felvilágosítómunkába, amelynek eredményeképpen éppen védeni lehet a gyermekeket, tanulókat az őket érő esetleges abúzusokkal szemben, mivel azok felismerését és az időben történő segítségkérést szolgálják.

Ez a legnagyobb baj, de a kormányt jelenleg a PDSZ és vezetői, valamint a számára veszélyesnek tartott civilszervezetek elleni lejáratókampány és a leszámolás érdekli, nem a gyermekek érdeke és az oktatás és az abban dolgozók helyzetének javítása.

A sztrájkot minden erőlködés ellenére nem tudták elfojtani. Ennek köszönhetően tudnak már sokan arról mi folyik Magyarországon. Már nemcsak Európában, a világ számos országában is elképedve figyelik a magyar oktatás tönkretételét, a kormány minden realitást nélkülöző, az oktatásban dolgozókat és a tanulókat megnyomorító, téves politikáját.

Ne engedjünk a további értelmetlen és romboló kormányzati lépéseknek! Ha a sztrájkot abbahagyjuk, azt mutatjuk kifelé, hogy feladtuk, márpedig – és ebben ne legyenek illúzióink – akkor rosszabb helyzet következik be, mint ami sztrájk megkezdése előtt volt.

Vegyünk részt minél többen a március 16-17-ei sztrájknapokon!

https://nedolgozzingyen.hu/2023/02/22/sztrajk-marcius-16-17-szuntesd-be-a-munkat/

Szakképzésben dolgozók, ti is már rendes sztrájkban vehettek részt! 

[frame]

A sztrájk előtti ünnepnapok

A sztrájkot közvetlenül előzi meg március 14-én és 15-én egy eseménysorozat, amelyben mi, a PDSZ és sok társszakszervezet, civil partner is részt vesz: csatlakozzatok hozzánk Budapesten az Andrássy úton a Civil Bázis által meghirdetett Civil Sugárúton, amelyben mi is társszervezők vagyunk:

Ezt az eseményt március 15-én a Szabadságmenet követi, amelyben szintén részt veszünk, csatlakozzatok hozzánk ezen is:

Március 16-án és 17-én pedig munkabeszüntetés!

Támogasd a munkabeszüntetések szervezését!

A PDSZ a saját tagbevételeiből gazdálkodik. Nincs főállású vezető, nincs bónusz, nincs cafatéria. Viszont van munka: a munkabeszüntetések tervezése iszonyatos erőfeszítést igényel, no és rengeteg kiadás. Egyedül nehezen bírnánk. Sztrájktámogatás, polgári engedetlenkedők támogatása az alapítványon keresztül. Cikkek, jogi útmutatók, jogsegély, filmek. Élők az eseményekről. Technika, előfizetések, tárhelyek. Tájékoztató anyagok, plakátok, filmek. Erre költjük a pénzedet, ha úgy döntesz, támogatod a munkánkat!

Lépj be a PDSZ-be!

Ne feledd: a szakszervezeti tagság nem szotyiért és karácsonyi ajándékcsomagért fontos! Hanem azért, hogy a jogászaink megvédjenek, eljárjanak a nevedben, ha jogsértés ér. És azért, hogy a mindenkori kormánnyal szemben hatékonyan képviselhessük az érdekeidet! Ha nem vagyunk elegen, akkor sehol sem vagyunk!

Havi egy gyorséttermi menü árával bebiztosíthatod, hogy mindig legyen, aki kiáll az érdekeidért!

[/frame]

Hasonló cikkek

Adó 1% felajánlása

Kedves Tagjaink, Követőink és Látogatóink! Az idei évtől kezdődően lehetővé vált, hogy már a PDSZ alapítványának, az Oktatással a Demokráciáért Alapítványnak is fel tudjátok ajánlani

Tovább olvasom »