Mutatjuk, milyen világ jön, ha bevezetik a státusztörvényt – frissített tartalom!

Nagyon sokan kértétek, hogy átlátható, táblázatos formában jelenítsük meg, milyen változásokat hozna a közoktatásban dolgozók számára a bevezetni tervezett új jogállási törvény, népszerűtlen nevén: a státusztörvény. A kormány eredeti tervei szerint 2023. június 1-jétől – most már tudjuk, hogy később, de pontos dátumot nem ismerünk – minden közoktatásban dolgozót – fenntartótól függetlenül – egy egységes jogállási törvény hatálya alá terelnének, ami mindenkinek, még a jelenleg a munka törvénykönyvének hatálya alá tartozóknak is rendkívül hátrányos rendelkezéseket tartalmaz. A közalkalmazottak esetében a különbség drámai.

Néhány nappal a törvénytervezet megjelenése után írtunk a legfontosabb változásokról itt:

Törvénytervezet a köznevelésben foglalkoztatottak jogfosztásáról!

Ezúttal kicsit részletesebben, de áttekinthető táblázatban mutatjuk be a főbb különbségeket a jelenlegi és a tervezett szabályozás között azért, hogy mindenki el tudja dönteni, hogy ilyen körülmények között vállalja-e 2023. június 1-jétől a státusztörvény hatálya alatti további foglalkoztatást. Fontos tudni, hogy a kinevezést elfogadni, aláírni nem kell. Mindenkinek automatikusan változik a jogviszonya,

HACSAK NEM KÉRI A FELMENTÉSÉT ÍRÁSBAN AZ ÚJ KINEVEZÉS KÖZLÉSÉTŐL SZÁMÍTOTT ÖT MUNKANAPON BELÜL.

Ekkor a jogviszony megszűnik, de egyhavi – a januári illetménynek megfelelő – végkielégítés jár. és a kormány képviselőinek a szakszervezetekkel történő tárgyalásain szóban bejelentett módosítások szerint a közalkalmazotti felmentéssel megfelelő javadalmazás, azaz a közalkalmazotti felmentési időre járó távolléti díj és végkielégítés jár, de nem egyhavi, hanem az utolsó illetmény alapján számolt, közalkalmazotti törvény szerinti végkielégítés. ITT mérjük fel, várhatóan hányan nem vállalják, hogy a pályán maradnak. De ennek eldöntéséhez először tekintsük át, mire lehet számítani!

Íme a jelenlegi szabályok és a státusztörvényben bevezetni tervezett előírások rég várt összehasonlítása

Az alábbi táblázat a Pilisborosjenői PDSZ Csoporttal való együttműködésünk eredménye, amelyet folyamatosan frissítettünk. Az elkészítés során az volt a fő célunk, hogy köznyelven próbáljuk megfogalmazni a nyakatekert jogszabályokat, és jogszabályváltozásokat. Valamennyi érintett nevében köszönettel tartozunk érte! A táblázat itt tölthető le:

Láthatjuk, hogy a jogalkotó nemcsak szerzett jogoktól fosztana meg bennünket, de igyekszik az ellenállást minden eszközzel letörni. Ezek közé tartozik a szakszervezetek ellehetetlenítése is.

Ha nem leszünk elegen, a maradék munkavállalói érdekérvényesítési jog is megszűnik. Ezért fontos a PDSZ-be lépni.

Nem lehetsz semleges!

Aki most nem választ szakszervezetet, az is választ: mégpedig azt, hogy azt teszi a hatalom a munkavállalókkal, amit csak akar.

 

Lépj be a PDSZ-be

Ne feledd: a szakszervezeti tagság nem szotyiért és karácsonyi ajándékcsomagért fontos! Hanem azért, hogy a mindenkori kormánnyal, a fenntartóval és adott esetben az intézményvezetővel szemben is hatékonyan képviselhessük érdekeinket! De azért is, hogy a jogászaink megvédjenek, eljárjanak a nevedben, ha jogsértés ér. EGYÜTT ERŐSEBBEK VAGYUNK. CSAK EGYÜTT VAGYUNK ERŐSEK. 

Havi egy gyorséttermi menü árával bebiztosíthatod, hogy mindig legyen, aki kiáll az érdekeidért, mi több, te magad is jogosult legyél helyben eljárni!