MONDJ NEMET A STÁTUSZTÖRVÉNYRE!

Ha nem akarod vállalni, hogy a státusztörvény hatálya alatt foglalkoztassanak tovább, nyilatkozz itt: https://ahang.hu/statusztorveny/!

Kérjük, hogy a petíciót terjeszd is! 

Az aHang az aláírók személyes adatait titkosan kezeli. Az aláírásgyűjtés célja,  hogy nyilvánossá váljon, hányan mérlegelik, hogy elhagyják a pályát a státusztörvény bevezetése esetén. Különösen fontos, hogy ezt az adatot településekre, fenntartókra lebontva is közzétehessük. E cél eléréséhez a megadott adatokat összesítve, statisztikák és illusztrációk készítésére használjuk fel, ügyelve arra, hogy az egyéni aláírok ne váljanak beazonosíthatóvá.

„A Kormány és a Parlament nem fog egyoldalúan bevezetni a pedagógusok munkaterheit növelő, a meglévő szakmai autonómiát korlátozó vagy a szakma vonzerejét csökkentő szabályokat. Ilyen intézkedésre kizárólag a legnagyobb pedagógus-szakszervezetekkel folytatott érdemi társadalmi párbeszéd alapján, különösen a szerzett jogok tekintetében konszenzusra törekedve kerülhet sor.”

Az EFOP Plusz program keretében a magyar állam az oktatás korszerűsítése mellett pedagógusok béremelésére is uniós támogatást kap, ha megfelel a programban tett vállalásainak. Ezek között NEM szerepel új jogállási törvény megalkotása. Ráadásul a vállalásokkal ellentétes, hogy ezzel az új, beterjesztendő törvénnyel a jelenlegi szabályokhoz képest a foglalkoztatottak, a nevelőtestületek, a szülők és a diákok számára kifejezetten hátrányos rendelkezéseket vezetnének be. A petíció aláírásával tehát azt is igazolod, hogy a magyar kormány nem tett eleget az Európai Unió felé tett vállalásainak, amit sürgősen korrigálnia kell, ha le akarja hívni az uniós támogatásokat.
Itt találsz részleteket a státusztörvény tervezetéről:

https://nedolgozzingyen.hu/2023/03/25/mutatjuk-milyen-vilag-jon-ha-bevezetik-a-statusztorvenyt/

Építjük a hálózatot! Csatlakozz!

Igen, egy ideje építjük a hálózatot annak érdekében, hogy lehetőleg minél hamarab és minél többen képbe kerüljenek, hogy mi várható, ha hagyjuk, hogy bevezessék a státusztörvényt, és megbeszéljük, hogy mit tegyünk közösen ellene. A legközelebbi találkozóról ITT OLVASHATSZ. Csatlakozz, és ne feledd: nem maradhatsz semleges!

Soha nem volt olyan aktuális a sztrájk, mint most. A következő országos egységes sztrájknap: 2023. április 24!

Mikor megjövünk a tavaszi szünetről, azon a pár napon meg tudjátok beszélni, hogy hány órától hány óráig tartson a sztrájk. A közoktatásban csak április 17-én hétfőn 16 óráig kell bejelentenie az intézményvezetőnek a sztrájkot, a szakképző intézményekben elég április 19-én 12 óráig bejelenteni, ráadásul a szakképző intézményekben a sztrájk alatt tanítani sem kell. Ezekben az iskolákban lehet érzékelhető sztrájkot szervezni, zárt ajtókkal. A feltételeket megteremtettük, csak rajtatok múlik, hogy éltek-e vele.

Támogasd a munkabeszüntetések szervezését!

A PDSZ a saját tagbevételeiből gazdálkodik. Nincs főállású vezető, nincs bónusz, nincs cafatéria. Viszont van munka: a munkabeszüntetések tervezése iszonyatos erőfeszítést igényel, no és rengeteg kiadással jár. Egyedül nehezen bírnánk. Sztrájktámogatás, polgári engedetlenkedők támogatása az alapítványon keresztül. Cikkek, jogi útmutatók, jogsegély, filmek. Élők az eseményekről. Technika, előfizetések, tárhelyek. Tájékoztató anyagok, plakátok, filmek. Erre költjük a pénzedet, ha úgy döntesz, támogatod a munkánkat!

Lépj be a PDSZ-be!

Ne feledd: a szakszervezeti tagság azért fontos, hogy EGYÜTT a mindenkori kormánnyal, a fenntartóval és adott esetben az intézményvezetővel szemben is hatékonyan képviselhessük érdekeinket! De azért is, hogy a jogászaink megvédjenek, eljárjanak a nevedben, ha jogsérelem ér. EGYÜTT ERŐSEBBEK VAGYUNK. CSAK EGYÜTT VAGYUNK ERŐSEK.

Havi egy gyorséttermi menü árával bebiztosíthatod, hogy mindig legyen, aki kiáll az érdekeidért!

Hasonló cikkek