Bőven 3000 fölött a státusztörvényt elutasító pedagógusok száma

Az aHang felületén közzétett nyilatkozatot eddig már 3000-nél is több pedagógus írta alá, kijelentve, hogy az új jogállási törvény hatályba lépése esetén megszüntetnék jelenlegi közalkalmazotti jogviszonyukat, illetve munkaviszonyukat. A Civil Közoktatási Platform térképen is megjelenítette, hogy mely településen hány fő nyilatkozott arról, hogy a státusztörvény bevezetése esetén elhagyná a pedagóguspályát.

Mutatjuk a folyamatosan frissülő térképet

Arról, hogy mit jelentene a gyakorlatban a státusztörvény, itt írtunk:

https://nedolgozzingyen.hu/2023/03/25/mutatjuk-milyen-vilag-jon-ha-bevezetik-a-statusztorvenyt/

Arról pedig, hogy mit tudsz tenni akkor, ha minden igyekezetünk ellenére bevezetik a státusztörvényt, itt olvashatsz:

https://nedolgozzingyen.hu/2023/04/02/mit-tehetek-ha-nem-akarok-a-statusztorveny-hatalya-ala-kerulni/

De hogy mindez ne következhessen be, fontos, hogy csatlakozz!

Együtt le tudjuk törni a kormányzati akaratot. A magyar kormány EFOP PLUSZ-ban tett vállalásaival ellentétes a státusztörvény és a vele egy törvényben előterjesztett köznevelési törvény-módosítás.

„A Kormány és a Parlament nem fog egyoldalúan bevezetni a pedagógusok munkaterheit növelő, a meglévő szakmai autonómiát korlátozó vagy a szakma vonzerejét csökkentő szabályokat. Ilyen intézkedésre kizárólag a legnagyobb pedagógus-szakszervezetekkel folytatott érdemi társadalmi párbeszéd alapján, különösen a szerzett jogok tekintetében konszenzusra törekedve kerülhet sor.”

Láthattuk, hogy a kormányt eddig kizárólag az Európai Unió állította meg ámokfutásában. Fontos lenne, hogy ezúttal is gyakoroljanak nyomást a kormányra a mindenki számára hátrányos, a szerzett jogokat és a helyi autonómia maradékát is elsöprő törvénytervezet visszavonása érdekében. Mindez azonban kevés, ha itthon nem mutatjuk meg markánsan, hogy mindannyian elutasítjuk a státusztörvényt és a köznevelési törvény módosítását.

Tájékozódj!

Lépj be a PDSZ-be!

Ne feledd: a szakszervezeti tagság azért fontos, hogy EGYÜTT a mindenkori kormánnyal, a fenntartóval és adott esetben az intézményvezetővel szemben is hatékonyan képviselhessük érdekeinket! De azért is, hogy a jogászaink megvédjenek, eljárjanak a nevedben, ha jogsérelem ér. EGYÜTT ERŐSEBBEK VAGYUNK. CSAK EGYÜTT VAGYUNK ERŐSEK.

Havi egy gyorséttermi menü árával bebiztosíthatod, hogy mindig legyen, aki kiáll az érdekeidért!

Építjük a hálózatot! Csatlakozz!

Igen, egy ideje építjük a hálózatot annak érdekében, hogy lehetőleg minél hamarabb és minél többen képbe kerüljenek, hogy mi várható, ha hagyjuk, hogy bevezessék a státusztörvényt, és megbeszéljük, hogy mit tegyünk közösen ellene. A legközelebbi találkozóról ITT OLVASHATSZ. Csatlakozz, és ne feledd: nem maradhatsz semleges!

Sztrájkoljunk együtt ÁPRILIS 24-ÉN!

Itt találod a sztrájk szervezésének menetét:

https://nedolgozzingyen.hu/2022/09/02/hogyan-csinaljunk-sztrajkot-lepesrol-lepesre/

Mikor megjövünk a tavaszi szünetről, azon a pár napon meg tudjátok beszélni, hogy hány órától hány óráig tartson a sztrájk. A közoktatásban csak április 17-én hétfőn 16 óráig kell bejelentenie az intézményvezetőnek a sztrájkot, a szakképző intézményekben elég április 19-én 12 óráig bejelenteni, ráadásul a szakképző intézményekben a sztrájk alatt tanítani sem kell. Ezekben az iskolákban lehet érzékelhető sztrájkot szervezni, zárt ajtókkal. A feltételeket megteremtettük, csak rajtatok múlik, hogy éltek-e vele.

Támogasd a munkabeszüntetések szervezését!

A PDSZ a saját tagbevételeiből gazdálkodik. Nincs főállású vezető, nincs bónusz, nincs cafetéria. Viszont van munka: a munkabeszüntetések tervezése iszonyatos erőfeszítést igényel, no, és rengeteg kiadással jár. Egyedül nehezen bírnánk. Sztrájktámogatás, polgári engedetlenkedők támogatása az alapítványon keresztül. Cikkek, jogi útmutatók, jogsegély, filmek. Élők az eseményekről. Technika, előfizetések, tárhelyek. Tájékoztató anyagok, plakátok, filmek. Erre költjük a pénzedet, ha úgy döntesz, támogatod a munkánkat!

Nagy Erzsébet

Nagy Erzsébet

Hasonló cikkek

Béremelés és ki nem fizetett túlmunka – csak tagoknak

Ebben az írásunkban hozzájutsz azokhoz a tartalmakhoz, amelyeket csak tagoknak tettünk elérhetővé. Miről van benne szó? Miért jár a felmentési idejüket töltőknek is a béremelés? Hogyan tudod behajtani az elmaradt díjazást a 2023. december 31-éig végzett eseti helyettesítésért és egyéb többletmunkáért, ha közoktatásban vagy szakképzésben dolgozol? – Ezekhez adunk szerkeszthető, frissített mintadokumentumokat is. Miért jár a felmentési idejüket töltőknek is […]

Ez a cikk csak PDSZ-tagok számára érhető el. Még nem vagy tag? Lépj be!

Tovább olvasom »