Tüntetés Budapesten április 24-én!

A méltán bosszútörvénynek nevezett státusztörvény ellen tüntetünk az EGYSÉGES ORSZÁGOS SZTRÁJK NAPJÁN, ÁRPILIS 24-ÉN! Az eseményről mindent megtaláltok írásunkban.

A meghívó képére kattintva éritek el a tüntetés FB-eseményét:

A státusztörvény tervezete minden elemében ellentétes a magyar kormány Európai Uniónak tett vállalásaival, amelynek fejében a létező legnagyobb összegű támogatást kapná az EFOP PLUSZ támogatási programon keresztül. A magyar kormány azt vállalta, hogy a pedagóguspályát vonzóvá tevő jogszabályokat alkot annak érdekében, hogy a pedagógusszakmát több fiatal válassza, és megálljon a pályáról az elvándorlás. Azt vállalta, hogy szerzett jogokat nem vesz el és nem hoz autonómiát korlátozó, megszüntető döntéseket. Ez a törvény mindezekkel a vállalásokkal ellentétes. Nekünk ezért az is a feladatunk, hogy az Unió felé is jelezzük mindezt, és persze azt is, hogy mit fog okozni a gyakorlatban, ha bevezetik ezt az új jogállási törvényt, ami mindenkire fog vonatkozni, akikre jelenleg a köznevelési törvény hatálya kiterjed, tehát – fenntartótól függetlenül – minden köznevelési intézményre.

Április 24-én vegyetek részt a sztrájkban és a tüntetésen, írjátok alá a petíciókat!

2023. 04. 24-én 16:00 – 17:00 között gyülekezünk a Kálvin téren.

Utána indulunk a Belügyminisztériumhoz.

Útvonal: Kecskeméti utca – Egyetem tér – Károlyi utca – Ferenciek tere – Kígyó utca – Piarista utca – Március 15. tér – Apáczai Csere János utca – Vigadó – Eötvös tér – Széchenyi István tér (volt Roosevelt tér).

Ha úgy érzed, nem csak tüntetőként, hanem helyszínbiztosítóként is részt vennél az eseményen, jelentkezz ezen az űrlapon!

 Hívd meg összes ismerősödet, és csatlakozz hozzánk, hogy álljunk ki az igazunkért és mutassuk meg, hogy elegünk van a felelőtlen döntésekből és a bosszúhadjáratokból! 

Hozz magaddal zajkeltő eszközöket, de hozhatsz molinókat, táblákat is, vagy bármit, amivel látványosan ki tudod fejezni véleményedet!

Tarts velünk április 24-én! Mutassuk meg, hogy együtt erősek vagyunk!

Fontos, hogy az aHangon lévő nyilatkozatot és petíciót mindenki, aki érintettnek érzi magát, írja alá!

A sztrájkról mindent olvashattok itt:

https://nedolgozzingyen.hu/2023/04/17/hogyan-sztrajkoljunk-aprilis-24-en/

A PDSZ-ről pedig itt:

Lépj be a PDSZ-be!

Hasonló cikkek