Most nagyobb szükség van rád és a szakszervezetre, mint valaha!

Egy járvány önmagában is elég ahhoz, hogy kizökkentse az ország életét, és megtépázza gazdaságot. Ráadásul folyamatos ürügyet szolgáltat arra is, hogy háttérbe szoruljanak olyan úri huncutságnak tűnő dolgok, mint a jog vagy az emberi méltóság. Ennek pedig hosszú távon súlyosabb következményei lesznek, mint azt ma gondolnánk.

Amióta elindult ez az oldal, folyamatosan kapjuk az ívet, hogy uszítunk, pánikot keltünk, és a sorosista migráncs gyíkemberek malmára hajtjuk a vizet, akik alig várják, hogy kivéreztessék a nemzetet. Meg persze Gyurcsány. Mi viszont örülünk a kritikának, még a legnemtelenebb trollkodásoknak is, mert ez azt is jelzi számunkra, hogy valamit jól csinálunk. A rendeleti kormányzás bevezetése után pedig nagyobb szükség van a munkánkra, mint valaha.

[promo title=”rajott”]

Már a koronavírusjárvány előtt is bőven volt miről írnunk, hiszen az elmúlt tíz évben a magyar közoktatás egyik fő tartópillére lett az ingyenmunka. A munkaerőhiány és az elöregedő pedagógustársadalom következtében egyre kevesebben végzik el egyre több ember munkáját, miközben az oktatás irányítói még a saját maguk által hozott törvényeket sem tartják be.

Járvány, vészhelyzet: még nehezebb helyzetbe kerülhetsz, ha nincs aki képviseljen!

A járvány okozta rendkívüli helyzet, az új munkarend csak súlyosbította a problémát. Az egy dolog, hogy egy 20. század elejére optimalizált oktatási rendszert kellett egyik napról a másikra átalakítani a 21. századi viszonyok közé, de mindeközben értelmetlen adminisztrációs terhek is sújtják a tanárokat. Az óvodákban és a szakszolgálatokban pedig még súlyosabb a helyzet. Egységes szabályozás hiányában sokaknak kell kockára tenni az egészségüket nap mint nap. Az érettségivel kapcsolatban hozott kormányzati döntéseken, nyilatkozatokon pedig valószínűleg már a minisztériumban sem ismeri ki magát senki, akkora a káosz.

[promo title=”egyedul”]

Az, hogy felhívjuk a figyelmet a visszásságokra nem jelenti azt, hogy közömbösek lennénk a vírus áldozatai iránt. Ahogyan azt sem, hogy ne ismernénk el mindazok áldozatos munkáját, akik más ágazatokban teszik a dolgukat ebben a rendkívüli helyzetben is. Közülünk is sokan önkénteskednek, és igyekszünk segíteni azokon, akiknek különösen nehéz az élet ebben a helyzetben. Viszont úgy gondoljuk, hogy

az embertársainkért érzett szolidaritás és a jogainkért való kiállás nem egymást kizáró fogalmak. Sőt.

Ahogyan az egymásra való nagyobb odafigyelésnek, úgy a jogrendszerre irányuló éberségnek is most jött el igazán az ideje. Most, amikor bizonytalan időre felfüggesztették a jogállamiságot, és az már egy nap alatt kiderült, hogy a frissen meghozott intézkedések jelentős része köszönő viszonyban sincs a járvány miatt kialakult helyzettel.

Ha nem vigyázunk, ha homokba dugjuk a fejünket, pár hónap múlva még a korábban megszokottnál is nehezebb helyzetben találhatjuk magunkat!

Ezért nem hagyjuk abba a munkát, ezért foglalkozunk minden egyes hozzánk befutó jogsértéssel. Most nagyobb szükség van az érdekérvényesítésre, mint valaha.

Ehhez pedig rád van szükség! Ha azt szeretnéd, hogy holnap is legyen, aki kiáll a jogaidért, akkor még ma csatlakozz hozzánk! Rajtad múlik, mit sikerül kiharcolnunk!

Csatlakozz hozzánk, és tegyünk együtt az igazságtalanság és a jogsértések ellen!

[frame]

Ezekben a napokban mindennél fontosabb, hogy összefogjunk!

Ezekben az órákban mindannyian megfeszítetten dolgozunk azon, hogy tovább oktassuk diákjainkat. Tudnunk kell, hogy sokunknak veszélybe kerülhet a megélhetése, sokunknak az egészsége. Kiemelten fontos, hogy az érdekképviselet ezekben az időkben is képes legyen ellátni a feladatát. Ehhez bizony te kellesz. Csatlakozz hozzánk még ma!

[/frame]

Hasonló cikkek