A PDSZ a minősítési eljárások és ellenőrzések elhalasztását, és a magasabb fokozatba lépés könnyítését kéri

A koronavírus-járvány jelenleg annyi feladatot ró a pedagógusokra, hogy a minősítési eljárások és a szakmai pedagógiai ellenőrzések nem kivitelezhetőek. Ezért a PDSZ ezek felfüggesztését kéri a járvány lecsengéséig.

A jelenlegi járványügyi helyzet az oktatás összes szereplőjét nehéz helyzet elé állítja. Különösen igaz ez azokra a pedagógusokra, akiknek folyamatban van a minősítési eljárásuk, illetve azokra az intézményekre, amelyekben pedagógiai-szakmai ellenőrzések zajlanak.

A PDSZ úgy gondolja, hogy a minősítéseket és a pedagógiai-szakmai ellenőrzéseket a járvány idejére fel kell függeszteni. Nemcsak azért, mert az utazó szakértők eleve kockázatot jelentenek, hanem azért is, mert most lehetetlen olyan tanulásszervezési eljárásokat, módszereket alkalmazni, amelyek pl. a kompetenciákat igazoló indikátorok meglétének ellenőrzéséhez szükségesek. Mindemellett a járványügyi helyzet a megfelelő számú plusz munkaerő híján rengeteg többletfeladatot ró a pedagógusokra és óvodapedagógusokra.

Ráadásul jelenleg a tanítási, foglalkozási órákat se lehet rendesen megtartani, így az indikátorok bizonyítására nincs lehetőség a fertőzésveszély miatt (pl. csoportmunka), de nem lehet csoportosan énekelni sem, vagy olyan foglalkozási formákat bevetni, amelyekben közösen használnak eszközöket, anyagokat.

Ezért kérjük, hogy a minősítésre jelentkezett pedagógusokat az eljárás lefolytatása nélkül, a portfóliójuk alapján sorolják magasabb fokozatba.

[frame]

Lépj be a PDSZ-be, ne hagyd, hogy egyedül harcoljunk tovább! Segíts magadon, még ma!

[/frame]

Kamrás Orsolya

Kamrás Orsolya

Hasonló cikkek

Béremelés és ki nem fizetett túlmunka – csak tagoknak

Ebben az írásunkban hozzájutsz azokhoz a tartalmakhoz, amelyeket csak tagoknak tettünk elérhetővé. Miről van benne szó? Miért jár a felmentési idejüket töltőknek is a béremelés? Hogyan tudod behajtani az elmaradt díjazást a 2023. december 31-éig végzett eseti helyettesítésért és egyéb többletmunkáért, ha közoktatásban vagy szakképzésben dolgozol? – Ezekhez adunk szerkeszthető, frissített mintadokumentumokat is. Miért jár a felmentési idejüket töltőknek is […]

Ez a cikk csak PDSZ-tagok számára érhető el. Még nem vagy tag? Lépj be!

Tovább olvasom »