Dübörög a kormány hazugsággyára: propagandaplakáton hirdetik, hogy az iskolák biztonságosak

Lassan valóban orwelli magasságokat dönget az az arcátlanság, ahogyan a kormány igyekszik félreinformálni az országot a koronavírus-járvány terjedéséről. Miközben egyre többen kerülünk testközelbe a vírussal, a felelős vezetők ahelyett, hogy igyekeznének megvédeni a munkavállalóikat, adóforintokból fizetett plakátokon hazudják, hogy minden rendben.

Már rég megszokhattunk, hogy annak a plakátnak, amin a Magyarország kormánya felirat szerepel, akkor se hihetünk, ha kérdez. Hangulatkeltés, féligazságok, mindez irgalmatlan mennyiségben az ország minden pontján. Ahogyan arra a 444.hu cikke is kitér, az ilyen dózisban kapott propaganda mellett azok sem maradnak érintetlenek, akik pontosan tudják, hogy hazugságok virítanak a plakátokon.

De a magyar kormány most szintet lépett, és olyasmit kürtöl világgá, amiről mindenki tudja, hogy hazugság.

Legalábbis azok, akiknek óvodába, iskolába járó gyereke, unokája van, illetve beszélt az elmúlt pár hétben olyan emberrel, akinek óvodába, iskolába járó gyereke, unokája van. Vagyis nagyjából tényleg mindenki pontosan tudja, hogy alig van olyan pontja az országnak, ahol ne lenne jelen a koronavírus az oktatási intézményekben.

Aki nem dugja szándékosan homokba a fejét, az azt is látja, hogy nem végeznek elég tesztet, nincsenek pontos adatok arról, hogy melyik iskolában hány fertőzött személy van, és az is köztudott, hogy a járványügyi protokoll rendelkezései nem betarthatók, illetve teljességgel értelmetlenek, sőt veszélyesek.

https://nedolgozzingyen.hu/2020/10/02/ki-itt-hot-mersz-hagyj-fel-minden-remennyel/

A kormány szőnyegbombázása

És akkor megszórják az országot a maszkban könyökpacsizó gyerekek plakátjával, akik egy olyan maszkos nebulókkal teli osztályteremben ülnek, amilyenről a közoktatásban dolgozók többsége nem is álmodozhat. Miközben az osztályteremben nem kötelező maszkot hordani, és sok iskolából érkezik olyan hír, hogy még a közösségi terekben sem könnyű betartatni a maszkhordást.

Nem csoda, hogy a plakátfotó köszönő viszonyban sincs a Magyarországon általános iskolai környezettel, hiszen a kép a Shutterstock oldaláról vásárolható stockfotó,

ha te is szeretnél belőle plakátot készíteni, katt ide érte. Természetesen mi lennénk az utolsók, akik arra biztatnák a magyarkormányt, hogy többet költsön az adófizetők pénzéből hazug kampányokra, de ennyire gagyi megoldásra azért még tőlük sem számítottunk.

Viszont volna egy javaslatunk, mit tudassanak az ország közvéleményével minél előbb:

Hazugságok helyett hozzák nyilvánosságra, az ország mely iskoláiban vannak igazolt covid fertőzések, és a listát folyamatosan frissítsék.

Ennek hiányában egy pedagógus sem tudhatja biztosan, hogy a munkahelye veszélyes-e az egészségére vagy sem. Márpedig mindenkinek joga van a biztonságos munkakörülményekhez, és ha a munkáltató ezt nem tudja biztosítani, az Mt. 54. paragrafusa értelmében joga van nem felvenni a munkát, sőt, ha a munkavégzéssel mások egészségét veszélyeztetné, kötelessége is ezt megtenni.

Sokszor megkaptuk már, hogy vészmadárkodunk, de szombaton mindössze 39 éves korában elhunyt tanárkollégánk esete azt bizonyítja, hogy az oktatásban dolgozók félelme korántsem alaptalan. Ráadásul az ő története arra is példa, hogyan hamisítja a hatalom a statisztikákat, hiszen az elhunyt a mai napig nem szerepel a hivatalos halálozási listán.

Ezért továbbra is követeljük az adatnyilvánosságot és a tömeges tesztelést. Ezek hiányában a kormány tudatosan veszélyezteti a magyar pedagógusok és családtagjai egészségét, ezért az ebből adódó egészségkárosodásokért és halálesetért a kormányt terheli a felelősség.

[frame]

Mit követelünk?

1 Biztosítsák, legalább kéthetente, igény szerint és random mintavétellel is az oktatásban dolgozók ingyenes PCR-tesztelését!

2 Ne csak propagandaplakátokon, miniszteri nyilatkozatokban, hanem a valóságban is biztosítsák a fertőzés által érintett pedagógusok 100%-os táppénzét!

3 Azokat az érintett közösségeket, osztályokat, évfolyamokat, ahol megjelenik a fertőzés, haladéktalanul állítsák át digitális oktatásra!

4 A megnövekedett munkateher, a hiányzások helyettesítése miatt felhalmozódó túlórákat ne próbálják elkenni: azok adminisztrációjáról és kifizetéséről gondoskodjon minden fenntartó!

5 A fenntartó és az intézményvezetés kötelessége, hogy tájékoztassa a munkavállalókat arról, ha az intézményben megjelenik a fertőzés! Ennek eltitkolása súlyosan veszélyezteti azon munkavállalók egészségét, akik a veszélyeztetett csoportokba tartoznak! Az információk visszatartására nincs joga a fenntartónak – megbetegedés esetén ilyenkor felmerül az intézményvezetés büntetőjogi felelőssége is!

6 Nincs joga a kormányzatnak visszatartani az érintett intézmények listáját: ezt nyilvánosságra kell hoznia! A munkavállalók, de a diákok, családjaik is csak innen értesülhetnek arról, hogy saját egészségi állapotuk, veszélyeztetettségi fokuk tudatában biztonságos-e számukra a munkába járás. Ezeknek az információknak a visszatartása a munkavállalók és minden más érintett egészségének tudatos veszélyeztetése! A koronavirus.gov.hu név szerint közölje az érintett intézmények névsorát!

7 Felszólítjuk a kormányt a hazug propaganda azonnali befejezésére! Ebben a helyzetben nem hazugságokra, a valóság eltitkolására, hanem összefogásra, együttműködésre és közös cselekvésre – ehhez pedig gondosan szerkesztett, pontos és korrekt információkra van szükségünk. Félretájékoztatás helyett tájékoztatást!

[/frame]

Eleged van abból, hogy a hatalom a te bőrödet viszi a vásárra? Unod már, hogy arcátlanul hazudnak neked nap mint nap? Nem kell tovább tűrnöd. Csatlakozz hozzánk még ma, hogy közösen harcolhassunk egy jobb magyar oktatásért!

Hasonló cikkek