Tényleg a sajtó közbenjárása kell, hogy előírásos hőmérséklet legyen egy intézményben?

Az ország legkülönbözőbb részeiről kapjuk a híreket: elviselhetetlenül hideg van egyes óvodákban, iskolákban, intézményekben. A kőbányai Széchenyi Általános Iskolában viszont megoldódott a probléma: megmutatjuk, hogyan.

Az RTL Klub számolt be arról, hogy a budapesti Széchenyi István Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola falai között az előírt 20 foknál sokkal kevesebb van. A csatorna híradójának Simon Edit számolt be a helyzetről:

Az intézmény folyosóin a radiátorok nem működnek, az alsó szinten 16 fok van a termeken kívül, és a termekben sem mindig mérnek többet 17-18 foknál. Egy általános iskolában ez egyáltalán nem elfogadható állapot – pláne, ha a jogszabályban előírt minimális hőmérsékletek sem biztosítottak.

Az RTL híradós beszámolóját követően azonban meglepő dolgok történtek: varázsütésre megoldódott minden probléma. Simon Edit így számolt be erről:

Azaz a nyilvánosság segítségével ismét meleg lehet Kőbányán: a tudósítást követő egy napon belül meg tudott oldódni a probléma. Hasonló eset történt egyébként egy másik intézményben is, ahonnan a néhány hete élőben jelentkeztünk be, és itt hangzott el az, hogy az emeleti piszoárok évek óta nem működnek – ezek aztán gyakorlatilag napokon belül megjavultak.

Azaz a tanulság, hogy ha gondunk akad, akkor a nyilvánossághoz fordulva tudunk leggyorsabban eredményeket elérni. Forduljunk bátran a sajtóhoz!

Na de mit tehetünk, ha a mi intézményünkben van hideg?

Először is végezzünk méréseket!

A hőmérők állásáról készítsünk feljegyzéseket: mikor, hol, hány órakor történt a mérés, hány fokot mértünk. A másolati példányt vetessük át az intézményvezetővel vagy a titkárral. Ha nem oldódik meg a helyzet, forduljunk az alábbi illetékes hatóságokhoz : http://www.ommf.gov.hu/index.php?akt_menu=228

Ha bejelentésre került sor, küldjünk másolatot a bejelentésről a pdsz@t-online.hu -ra – és ide azt is írjuk meg, ha válasz érkezne.

Lépj be a PDSZ-be!

Ne feledd: a szakszervezeti tagság nem szotyiért és karácsonyi ajándékcsomagért fontos! Hanem azért, hogy a jogászaink megvédjenek, eljárjanak a nevedben, ha jogsértés ér. És azért, hogy a mindenkori kormánnyal szemben hatékonyan képviselhessük az érdekeidet! Ha nem vagyunk elegen, akkor sehol sem vagyunk!

Havi egy gyorséttermi menü árával bebiztosíthatod, hogy mindig legyen, aki kiáll az érdekeidért!

(A cikk az üzenet után folytatódik!)

NÉLKÜLED NEM MEGY: segítsD A SZTRÁJKSZERVEZÉST!

NEM VAGY KÖZVETLENÜL ÉRINTETT A KÖZOKTATÁSBAN DOLGOZÓK PROBLÉMÁIBAN? Az sajnos egyértelmű, hogy a szétvert közoktatás, a nem funkcionáló intézményrendszer, a fáradt és kihasznált munkavállalók, a munkaerőhiány, az elmélyülő esélyegyenlőség következményei néhány éven belül Téged is elérnek, akárhol is élsz vagy dolgozol. A társadalom egésze fogja ezt a helyzetet drámai módon megszenvedni. Segíts nekünk nekünk, hogy segíthessünk! Egyszeri vagy rendszeres támogatásod a változást, a reményt jelentheti! (Ha átutalással kívánja támogatni munkánkat, azt a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete számlaszámán: 11713005-20411756-00000000, a közlemény rovatban a „Támogatás” szó feltüntetésével teheti meg.)