Tényleg a sajtó közbenjárása kell, hogy előírásos hőmérséklet legyen egy intézményben?

Az ország legkülönbözőbb részeiről kapjuk a híreket: elviselhetetlenül hideg van egyes óvodákban, iskolákban, intézményekben. A kőbányai Széchenyi Általános Iskolában viszont megoldódott a probléma: megmutatjuk, hogyan.

Az RTL Klub számolt be arról, hogy a budapesti Széchenyi István Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola falai között az előírt 20 foknál sokkal kevesebb van. A csatorna híradójának Simon Edit számolt be a helyzetről:

Az intézmény folyosóin a radiátorok nem működnek, az alsó szinten 16 fok van a termeken kívül, és a termekben sem mindig mérnek többet 17-18 foknál. Egy általános iskolában ez egyáltalán nem elfogadható állapot – pláne, ha a jogszabályban előírt minimális hőmérsékletek sem biztosítottak.

Az RTL híradós beszámolóját követően azonban meglepő dolgok történtek: varázsütésre megoldódott minden probléma. Simon Edit így számolt be erről:

Azaz a nyilvánosság segítségével ismét meleg lehet Kőbányán: a tudósítást követő egy napon belül meg tudott oldódni a probléma. Hasonló eset történt egyébként egy másik intézményben is, ahonnan a néhány hete élőben jelentkeztünk be, és itt hangzott el az, hogy az emeleti piszoárok évek óta nem működnek – ezek aztán gyakorlatilag napokon belül megjavultak.

Azaz a tanulság, hogy ha gondunk akad, akkor a nyilvánossághoz fordulva tudunk leggyorsabban eredményeket elérni. Forduljunk bátran a sajtóhoz!

Na de mit tehetünk, ha a mi intézményünkben van hideg?

Először is végezzünk méréseket!

A hőmérők állásáról készítsünk feljegyzéseket: mikor, hol, hány órakor történt a mérés, hány fokot mértünk. A másolati példányt vetessük át az intézményvezetővel vagy a titkárral. Ha nem oldódik meg a helyzet, forduljunk az alábbi illetékes hatóságokhoz : http://www.ommf.gov.hu/index.php?akt_menu=228

Ha bejelentésre került sor, küldjünk másolatot a bejelentésről a [email protected] -ra – és ide azt is írjuk meg, ha válasz érkezne.

[frame]

Lépj be a PDSZ-be!

Ne feledd: a szakszervezeti tagság nem szotyiért és karácsonyi ajándékcsomagért fontos! Hanem azért, hogy a jogászaink megvédjenek, eljárjanak a nevedben, ha jogsértés ér. És azért, hogy a mindenkori kormánnyal szemben hatékonyan képviselhessük az érdekeidet! Ha nem vagyunk elegen, akkor sehol sem vagyunk!

Havi egy gyorséttermi menü árával bebiztosíthatod, hogy mindig legyen, aki kiáll az érdekeidért!

[/frame]

[promo title=”tamogat1″]

Hasonló cikkek