Csatlakozz hozzánk és a Tudás Menetéhez! Gyalogolj velünk az oktatásért!

Miskolctól Budapestig gyaloglunk hétfőtől szombatig – a miskolci Hermann Ottó Gimnáziumtól a budapesti Kölcsey Gimnáziumig. Csatlakozz hozzánk Te is, akár egy szakaszra, akár többre is!

180 kilométeres túrában veszünk részt: a PDSZ képviseletében Szűcs Tamás, Borsod megyei ügyvivő, az Országos Választmány tagja a teljes távot legyalogolja. A Tudásmenetet a Tanítanék Mozgalom, a PSZ és a Noár Mozgalom kezdeményezték – célunk pedig, hogy felhívjuk a figyelmet a közoktatásban uralkodó borzalmas állapotokra.

A menetet a miskolci Hermann Ottó Gimnáziumtól indítottuk január 1-én, hétfőn, a menetrend szerint szombaton érkezünk Budapestre, ahol az utolsó napi szakaszon arra számítunk, hogy nagyobb tömeg kísér majd bennünket, ezért az utunkat a rendőrség is biztosítja.

Hol tudsz csatlakozni?

Az útvonalon több helyen is lehet csatlakozni – akár egy-egy szakaszra, akár a teljes túrára. Szervezzük, hogy az útvonalon fórumokat, találkozókat tarthassunk közoktatásban dolgozó kollégákkal.

Íme az útvonalunk szerdától:

3. nap (2023. január 4. szerda)

Indulás: 7.30 óra, várható érkezés 16 óra.

Távolság: 35,7 km

Útvonal: Kerecsend Magyary Károly Általános Iskola (3396. Kerecsend Bereksor utca 2) – Kápolna – Ludas – Karácsond – Gyöngyös, Fő tér

4. nap (2023. január 5. csütörtök)

Indulás: 7.30 óra, várható érkezés 15 óra.

Távolság: 23,3 km

Útvonal: Gyöngyös, Fő tér – Hort – Hatvan, 5. számú Általános Iskola (3000. Hatvan Szabadság út 13)

5. nap (2023. január 6. péntek)

Indulás: 7.30 óra, várható érkezés 16 óra.

Távolság: 28,1 km

Útvonal: Hatvan, 5. számú Általános Iskola (3000. Hatvan Szabadság út 13) – Kerekharaszt – Aszód – Gödöllő, Damjanich János Általános Iskola (2100 Gödöllő Batthyány János utca 32.)

6. nap (2023. január 7. szombat)

Indulás: 7.30 óra, várható érkezés 16 óra.

Távolság: 29,4 km

Útvonal: Gödöllő, Damjanich János Általános Iskola (2100 Gödöllő, Batthyány János utca 32.) – Kerepes – Kistarcsa – Budapest határa – Örs vezér tere – Kerepesi út – Dózsa György út – Budapest, Kölcsey Ferenc Gimnázium (1063. Budapest, Munkácsy Mihály u. 26)

Az utolsó napi szakaszhoz egy eseményt hoztunk létre – itt lehet csatlakozni hozzánk:

A képre kattintva az esemény Facebook-oldalán jelezhetjük részvételi szándékunkat

Az ATV Híradója így számolt be a menetről:

Információk az útról

A útról Szűcs Tamás többször is bejelentkezik, tudósítja a PDSZ Facebook-oldalát. Az alábbiakban az előző néhány bejelentkezése látható:

[frame]

Támogasd a munkabeszüntetések szervezését!

A PDSZ a saját tagbevételeiből gazdálkodik. Nincs főállású vezető, nincs bónusz, nincs cafatéria. Viszont van munka: a munkabeszüntetések tervezése iszonyatos erőfeszítést igényel, no és rengeteg kiadás. Egyedül nehezen bírnánk. Sztrájktámogatás, polgári engedetlenkedők támogatása az alapítványon keresztül. Cikkek, jogi útmutatók, jogsegély, filmek. Élők az eseményekről. Technika, előfizetések, tárhelyek. Tájékoztató anyagok, plakátok, filmek. Erre költjük a pénzedet, ha úgy döntesz, támogatod a munkánkat!

Lépj be a PDSZ-be!

Ne feledd: a szakszervezeti tagság nem szotyiért és karácsonyi ajándékcsomagért fontos! Hanem azért, hogy a jogászaink megvédjenek, eljárjanak a nevedben, ha jogsértés ér. És azért, hogy a mindenkori kormánnyal szemben hatékonyan képviselhessük az érdekeidet! Ha nem vagyunk elegen, akkor sehol sem vagyunk!

Havi egy gyorséttermi menü árával bebiztosíthatod, hogy mindig legyen, aki kiáll az érdekeidért!

[/frame]

Hasonló cikkek