Pedagógusigazolvány: mire jó, hogyan működik, kinek jár?

Az elmúlt napokban nagyon sokan kerestek bennünket a legkülönbözőbb kérdésekkel a pedagógusigazolvánnyal kapcsolatban. Ezért most röviden összefoglaljuk mindazt, amit erről a kérdésről tudni lehet.

Kinek jár? A nemzeti köznevelési törvény 63. § (3) bekezdése szerint, minden pedagógus-munkakörben dolgozónak, valamint a pedagógus-munkakörben, a pedagógiai előadó és pedagógiai szakértői munkakörben, továbbá a szabadidő-szervező és pedagógiai asszisztens munkakörökben foglalkoztatottak részére – kérelemre – jár a pedagógusigazolvány.

Jár-e nyugdíjasoknak? Az e munkakörökből nyugdíjba vonultak részére is jár pedagógusigazolvány, amelyet az Oktatási Hivatal ad ki. Ezen a felületen lehet majd igényelni: https://www.oktatas.hu/kozneveles/igazolvanyok/pedagogus_igazolvany/ped_igazolas_kiadasa, amelyre az Oktatási Hivatalból származó információ szerint hamarosan minden információ ki fog kerülni.

Milyen munkakörök számítanak hivatalosan pedagógus-munkakörnek? A pedagógus-munkaköröket a 326/2013. (VIII. 30.) Korm. rendelet 6. melléklete tartalmazza: https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=a1300326.kor.

Hogyan kell regisztrálni? Az alábbi pdf-fájl részletesen elmagyarázza a regisztráció folyamatát (köszönet érte Németh Katalinnak):

További információk a pedagógusigazolványról az erre a linkre kattintva megnyíló oldalon találhatók.

[frame]

Támogasd a munkabeszüntetések szervezését!

A PDSZ a saját tagbevételeiből gazdálkodik. Nincs főállású vezető, nincs bónusz, nincs cafatéria. Viszont van munka: a munkabeszüntetések tervezése iszonyatos erőfeszítést igényel, no és rengeteg kiadás. Egyedül nehezen bírnánk. Sztrájktámogatás, polgári engedetlenkedők támogatása az alapítványon keresztül. Cikkek, jogi útmutatók, jogsegély, filmek. Élők az eseményekről. Technika, előfizetések, tárhelyek. Tájékoztató anyagok, plakátok, filmek. Erre költjük a pénzedet, ha úgy döntesz, támogatod a munkánkat!

Lépj be a PDSZ-be!

Ne feledd: a szakszervezeti tagság nem szotyiért és karácsonyi ajándékcsomagért fontos! Hanem azért, hogy a jogászaink megvédjenek, eljárjanak a nevedben, ha jogsértés ér. És azért, hogy a mindenkori kormánnyal szemben hatékonyan képviselhessük az érdekeidet! Ha nem vagyunk elegen, akkor sehol sem vagyunk!

Havi egy gyorséttermi menü árával bebiztosíthatod, hogy mindig legyen, aki kiáll az érdekeidért!

[/frame]

Hasonló cikkek