Január 31: a szolidaritás napja! Csatlakozz hozzánk te is!

Kedves Barátaink, szakszervezeti tagok és szakszervezetek vezetői, civilszervezetek vezetői és aktivistái, mindenki, aki fontosnak tartja a hazai oktatás rendbetételét gyermekeink, a jövő generációi és az ország érdekében!

Bizonyára már eljutott hozzátok a hír, hogy a pedagógusok nem adják fel. A PDSZ egy – az országosan meghirdetett, 23-ai sztrájkhéttel együtt – hétnapos gördülő sztrájk utolsó napjára, 2023. január 31-rére meghirdette a SZOLIDARITÁS NAPJÁT.

Január 31. egy szimbolikus dátum.

Január 31. az egyéves évfordulója annak a figyelmeztető sztrájknak, melyet azért hirdettek a pedagógus szakszervezetek, mert három hónapnyi sztrájktárgyalás után sem volt hajlandó semmilyen megegyezésre a kormány.

https://nedolgozzingyen.hu/2023/01/10/egyhetes-munkabeszuntetes-januar-23-tol-igy-szervezzuk-meg/

Ezt a figyelmeztető sztrájkot a hatalom gyakorlói mindenáron meg akarták akadályozni, majd miután a sztrájk megvalósult, bírósághoz fordultak a sztrájk jogellenességének kimondása érdekében. Erőfeszítéseik nem jártak eredménnyel: mi győztünk. Egy igen hosszú eljárás során a Kúria kimondta, hogy a sztrájk jogszerű volt.

A viszontválasz megdöbbentően etikátlan és nemtelen volt. Még a jogi eljárás alatt egy rendelettel (amelyet a koronavírus okozta egészségügyi veszélyhelyzetre hivatkozva hoztak meg), majd később ennek törvénybe iktatásával a sztrájk alatti még elégséges szolgáltatás biztosítását úgy szabályozták, hogy azzal rendkívüli mértékben megnehezítették az érzékelhető munkabeszüntetéseket az oktatási intézményekben, ezzel megsértve az oktatásban foglalkoztatottak sztrájkhoz való jogát.

Mindaz, ami ma az oktatással kapcsolatos követelések, események körül és velünk, munkavállalókkal történik most, bármikor, bármelyik szakmát, munkavállalót elérheti. Ezért mondjuk:

ÁLLJ KI MAGADÉRT! KIÁLLUNK ÉRTED!

Kérünk Benneteket, hogy a SZOLIDARITÁS NAPJÁN, január 31-én – lehetőleg 8 és 10 óra között – szervezzetek valamilyen akciót: szolidaritási sztrájkot, munkalassítást, élőláncot, forgalomlassítást, dudálást, sípolást, dobolást, vagy bármilyen, figyelemfelhívásra alkalmas eseményt!

Legyetek kreatívak!

Kérjük, hogy értesítsetek minket terveitekről és írjátok meg milyen segítségre, információra van szükségetek.

EGYÜTT ERŐSEK VAGYUNK!

Várom jelentkezéseteket, hogy a részletekről egyeztetni tudjunk.

Elérhetőségünk: [email protected]

Üdvözlettel a PDSZ Országos Választmány nevében,

Komjáthy Anna, s.k.
PDSZ OV elnök

Budapest, 2023. 01.11.

[frame]

Támogasd a munkabeszüntetések szervezését!

A PDSZ a saját tagbevételeiből gazdálkodik. Nincs főállású vezető, nincs bónusz, nincs cafatéria. Viszont van munka: a munkabeszüntetések tervezése iszonyatos erőfeszítést igényel, no és rengeteg kiadás. Egyedül nehezen bírnánk. Sztrájktámogatás, polgári engedetlenkedők támogatása az alapítványon keresztül. Cikkek, jogi útmutatók, jogsegély, filmek. Élők az eseményekről. Technika, előfizetések, tárhelyek. Tájékoztató anyagok, plakátok, filmek. Erre költjük a pénzedet, ha úgy döntesz, támogatod a munkánkat!

Lépj be a PDSZ-be!

Ne feledd: a szakszervezeti tagság nem szotyiért és karácsonyi ajándékcsomagért fontos! Hanem azért, hogy a jogászaink megvédjenek, eljárjanak a nevedben, ha jogsértés ér. És azért, hogy a mindenkori kormánnyal szemben hatékonyan képviselhessük az érdekeidet! Ha nem vagyunk elegen, akkor sehol sem vagyunk!

Havi egy gyorséttermi menü árával bebiztosíthatod, hogy mindig legyen, aki kiáll az érdekeidért!

[/frame]

Hasonló cikkek