Éhbérért foglalkoztatott technikai dolgozók

Portások, kertészek, karbantartók, konyhások – nélkülük nincsenek iskolák, óvodák. Mégis megalázó fizetésekért dolgoznak. Miért?!

A közoktatásban dolgozó portások, karbantartók, konyhások, takarítók és egyéb munkatársak a mai napig a 2008-as szinten befagyasztott bértábla szerint kapják a fizetésüket. Nélkülük megbénulna az élet az óvodákban és az iskolákban, de megbecsülés helyett éhbért kapnak, amit a munkáltatónak hónapról hónapra ki kell egészíteni ahhoz, hogy elérje a jelenlegi minimálbért. Csoda-e, ha alig találni ma portást vagy kertészt az iskolákba, óvodákba?

deepcove / pixabay / CC0

Ráadásul a munkáltató sokszor a legolcsóbb megoldást választja, és közmunkában foglalkoztatott, sokszor teljesen képzetlen dolgozókkal tölti fel ezeket a helyeket, melyeken így folyamatos a fluktuáció, az intézmények némelyike a működésképtelenség szélére sodródott.

Elég a kizsákmányolásból! Állítsuk meg együtt az oktatás lezüllesztését!

[promo title=”Egyedul”]

https://nedolgozzingyen.hu/2019/11/08/csatlakozz-hozzank-te-is-es-szerezd-vissza-ami-jar/
Kamrás Orsolya

Kamrás Orsolya

Hasonló cikkek

Béremelés és ki nem fizetett túlmunka – csak tagoknak

Ebben az írásunkban hozzájutsz azokhoz a tartalmakhoz, amelyeket csak tagoknak tettünk elérhetővé. Miről van benne szó? Miért jár a felmentési idejüket töltőknek is a béremelés? Hogyan tudod behajtani az elmaradt díjazást a 2023. december 31-éig végzett eseti helyettesítésért és egyéb többletmunkáért, ha közoktatásban vagy szakképzésben dolgozol? – Ezekhez adunk szerkeszthető, frissített mintadokumentumokat is. Miért jár a felmentési idejüket töltőknek is […]

Ez a cikk csak PDSZ-tagok számára érhető el. Még nem vagy tag? Lépj be!

Tovább olvasom »