Éhbérért foglalkoztatott technikai dolgozók

Portások, kertészek, karbantartók, konyhások – nélkülük nincsenek iskolák, óvodák. Mégis megalázó fizetésekért dolgoznak. Miért?!

A közoktatásban dolgozó portások, karbantartók, konyhások, takarítók és egyéb munkatársak a mai napig a 2008-as szinten befagyasztott bértábla szerint kapják a fizetésüket. Nélkülük megbénulna az élet az óvodákban és az iskolákban, de megbecsülés helyett éhbért kapnak, amit a munkáltatónak hónapról hónapra ki kell egészíteni ahhoz, hogy elérje a jelenlegi minimálbért. Csoda-e, ha alig találni ma portást vagy kertészt az iskolákba, óvodákba?

deepcove / pixabay / CC0

Ráadásul a munkáltató sokszor a legolcsóbb megoldást választja, és közmunkában foglalkoztatott, sokszor teljesen képzetlen dolgozókkal tölti fel ezeket a helyeket, melyeken így folyamatos a fluktuáció, az intézmények némelyike a működésképtelenség szélére sodródott.

Elég a kizsákmányolásból! Állítsuk meg együtt az oktatás lezüllesztését!

[promo title=”Egyedul”]

https://nedolgozzingyen.hu/2019/11/08/csatlakozz-hozzank-te-is-es-szerezd-vissza-ami-jar/

Hasonló cikkek

Aki nem lép egyszerre…

nemcsak, hogy nem kap rétest estére, de könnyen találja magát partvonalon kívül. Mialatt nem hajlandóak a tankerületi központok felvenni szakképzett pedagógusokat, mert annak idején úgy

Tovább olvasom »

Sehogy sem jön ki a matek

A sztrájktörvény alapján kezdeményezett egyeztetés után pár héttel, 2024. május 23-án az EFOP PLUSZ Oktatási Albizottság ülésén, amelynek a PDSZ képviselője is tagja, ismét meghallgattuk

Tovább olvasom »