Jobb későn, mint soha: bezárnak az oktatási intézmények

Nem tudott mást tenni: kénytelen volt bezárni az intézményeket a kormány. A bezárásnak azonban nem csak ennyiről kellene szólnia.

A kormány – az utolsó utáni pillanat után több nappal – 2021. március 8. hétfőtől bezárja az általános iskolákat és óvodákat, digitális oktatást rendelve el. Ami igen jókor jött, hiszen nem csak az volt a gond, hogy több intézményben már pedagógus sincs, aki helyettesítsen, de a hatóságok sem képesek már lépést tartani az eseményekkel: számtalan intézményben a megbetegedések lejelentését követő harmadik-negyedik napon sincs hír arról, hogyan dönt a hatóság.

A digitális munkarend elrendelése az intézményekben tehát egy percig sem várhatott tovább.

Elvárjuk, hogy a Tankerületek – mint a pedagógiai szakszolgálatok munkáltatói – is eleget tegyenek a Kormány kérésének és online munkarendet alakítsanak ki az ottani szakfeladatok ellátásához (pl. nevelési tanácsadás, fejlesztő nevelés, logopédiai ellátás).

Vonják le a tanulságokat!

Reméljük, a kormányzat tanul abból, ami az elmúlt hetekben, hónapokban történt: oktatásban dolgozók nélkül nincs oktatás. Nincs pedagógus, nincs iskola, óvoda.

Az elmúlt hetekben annyi kolléga betegedett meg, illetve került kórházba, hogy teljes intézmények működtetése került veszélybe. Olyan intézményről is hallottunk, ahol a gyerekekre a takarító felügyelt.

Ha a pedagógusok betegek, akkor digitális oktatás sem lesz. Akkor csak szünet van. Veszélybe kerül az érettségi felkészítés is.

Ahhoz, hogy az intézmények működése fenntartható legyen, a munkavállalók oltására van szükség. Enélkül elképzelhetetlen a folyamatos működés. Reméljük, a kormány most már látja ezt a problémát:

oltsák be soron kívül az oktatásban dolgozókat a zárás ideje alatt!

Erre örvendetes módon volt lehetőség az ügyészségi és bírósági dolgozók esetében – nem fog ezek szerint komolyabb problémát okozni az oltást kérő oktatásban dolgozók beoltása sem. Hiszen látható, hogy komoly gondokat okoz, ha leáll az oktatási rendszer.

Támogassák a családokat!

Attól, hogy a kormány kihirdeti, hogy zárjon az ország, még nem oldódik meg minden. A zárással – annak kihirdetésén kívül – a kormánynak is van teendője:

a kormány feladata a kisgyermekeikkel otthon maradó szülők kompenzálása!

Csoportosítsák át a járványügyi védekezésre kapott uniós forrásokat erre a célra! Részesítsék a munkahelyüktől távolmaradni kényszerülő szülőket azonnali támogatásban – fizessenek számukra 100%-os táppénzt! Így tesz a legtöbb európai ország – viselkedjen felelős vezető módjára végre a magyar kormány is!

Presztizsberuházások, olimpiai atlétikai stadion, vadászati kiállítás, felcsúti szállodakomplexumok helyett végre a munkavállalók gondjait is enyhítsék!

 Ésszerű lépéseket várunk ezekben a nehéz időkben.

[frame]

Félsz?! Mitől félsz? Csatlakozz hozzánk most, hogy ne is merülhessen fel, hogy tartasz valamitől!

Senki sem szeret rettegni. Az meg tényleg a legrosszabb megoldás, ha annyira rettegsz, hogy a saját, jogszabályban garantált jogaidért sem mersz szót emelni. Ez így nem mehet tovább!

Csatlakozz hozzánk, ha azt szeretnéd, ha egy határozott, a tagjai, a társadalom érdekében a népszerűtlen dolgokat is kimondó, harcos és sikeres szervezet álljon mögötted! Hidd el, a jogaid megérik havonta egy gyorséttermi menü árát!

Rád van szükség – MOST van szükség rád!

[/frame]

Ezekre a cikkekre is kíváncsi lehetsz

Hasonló cikkek