Káoszosra sikerült a pedagógusok második körös oltása

Több helyen is tumultuózus jelenetek alakultak ki május 6-án, miután egymásnak ellentmondó üzeneteket kaptak a pedagógusok a második körös oltásaik időpontjáról.

Sokan jelezték a napokban, hogy egyre nagyobb a káosz a második oltás időpontjával kapcsolatban. Egy nekünk író pedagógus így foglalta össze a helyzetet:

[frame]

Tisztelt Pdsz!! A pedagógusok ezen a héten kezdik megkapni a második Pfizer oltást, hála az Önök lobbizásának! Hétfőn sok pedagógust sms-ben kapott értesítést hogy várják az oltási dokumentumon megjelölt időpontban. Pár óra elteltével kaptak egy újabb sms-t hogy nem a megjelölt időpontban, hanem ezen a héten, május 6-án reggel 8-kor kerül sor ugyan ott ahol az első oltást kapták! Erre beindult feleségemnél is a szervezés hogy szabaddá tegye magát, de a jelenléti oktatás azért legyen! Gondolom, hogy ezeket az sms-eket az operatív törzs oltási csoport tudtával küldték el. Kedd este emailt kaptak a pedagógusok az oltópontokról amiben az van benne hogy az előző sms-t ne vegyék figyelembe és az eredeti időpontban az eredeti helyen jelenjenek meg!

[/frame]

Forrásunk végül úgy döntött, hogy a legkorábbi időpontra megy oda a kórházhoz. Amit ott ekkor látott, meggyőzte, hogy tényleg nem egyedül vele történt meg ez a dolog:

[frame]

az utcán áll a sor annyian mentek el az össze vissza küldött sms-k miatt, rendőrség is kint van a kórháznál!

[/frame]

Hasonló SMS-ek érkeztek pécsi ügyvivőnk telefonjára is. Az ő eredeti időpontja reggel 7:55 perc volt – ez került rá az eredeti oltási kártyájára is. Ezzel szemben a következő SMS-ek érkeztek a telefonjára, az első még kedden, a második kettő pedig szerdán:

Ahogy látható, igen dinamikusan változtak a kijelölt időpontok. Szerencsére ugyanakkor a pécsi oltóponton nem alakult ki tumultus.

Nem úgy Budapesten a Klinikáknál – innen származik fenti borítóképünk is.

Teljes a káosz a Klinikáknál is. Több, mint 2 óra kellett, hogy eljussak az orvosig” – írta nekünk egy budapesti pedagógus kollégánk.

[frame]

A sátorig egy sorban álltunk. a sátortól 2 méterre mondták, hogy a pedák álljanak jobbra. a mi sorunk akkor megállt. Mikor már vagy 30-an elmentek mellettem a mögöttem levőkből, akkor kiálltam középre és ott haladta a sátorig, ahol aztán kiosztottam a százados urat és néhány mögöttem állót. Mire végre átértem a sátoron. Kifelé jövet már csak egy sort láttam, de annak a vége az Üllői úton kint áll a kapunk kívül” – írta a káoszról.

[/frame]

Azt nem tudta pontosan megmondani, hány ember állt a sorban:

[frame]

Nehéz megmondani, mert egy kanyar után jutottunk csak be az épületbe. Talán olyan 80 körül lehetett a létszám az udvaron belül, de voltak bőven a kapun kívül is” – írta kérdésünkre.

[/frame]

Csak reménykedni tudunk benne, hogy a kormányzat oltást szervező kommunikációs szakemberei lassan beletanulnak ebbe a feladatba, és háromnál kevesebb időpontból, illetve hosszas sorbanállás nélkül is megúszható lesz az oltás felvétele.

[frame]

Azt akarod, hogy legyen végre szavad ?! Máshogy nem fog menni: csatlakozz hozzánk!

Egyre többen vagyunk – de még mindig nem elegen! Együtt ki fogjuk harcolni az emberhez méltó munkakörülményeket!

Csatlakozz hozzánk,

ha azt szeretnéd, hogy az oktatásban dolgozóknak valóban számítson a hangja, hogy ne lehessen egy kézlegyintéssel lesöpörni, amit követelünk. Ha azt akarod, hogy hatékony érdekképviseleted legyen, ha azt szeretnéd, hogy egy határozott, a tagjai, a társadalom érdekében a népszerűtlen dolgokat is kimondó, harcos és sikeres szervezet álljon mögötted! Hidd el, a jogaid megérik havonta egy gyorséttermi menü árát!

Rád van szükség – MOST van szükség rád!

[/frame]

Ezekre a cikkekre is kíváncsi lehetsz

Hasonló cikkek