Ne szenvedj egyedül: itt a megoldás az iskolai agresszióra!

Íme egy olyan, online rendezvénysorozat, ami segít abban, hogy kezelni tudd az iskolai, óvodai agressziót. Nem csak a technikákról hallgathatsz meg előadásokat, de konkrét példákon keresztül ismerheted meg a módszereket.

Tavaly sokat írtunk arról, hogy bizony, nagyon nagy szükség lenne arra, hogy kezdjünk valamit az intézményi agresszióval, erőszakkal. Az elmúlt évben több erőszakos eset is bejárta a médiát. A kormány elindította az iskolaőrséget, de a prevencióra és a valódi, tudományosan igazolt módszerek bemutatására, terjesztésére nem maradt sok lendület.

Éppen ezért büszkék vagyunk arra, hogy a PDSZ kezdeményezésére jöhetett létre ez a színes, számos szervezetet tömörítő fórum, a Kerekasztal az Iskolai Biztonságért.

A név kicsit csalóka, természetesen a nevelés-oktatás valamennyi szegmensével foglalkoznak a tagok, akik között a legkülönbözőbb területeket képviselő szervezetek, kutatóműhelyek is megtalálhatók.

A KERIB célkitűzése, hogy felmutathassa a különböző megoldási lehetőségeket, a rendelkezésre álló technikákat, hogy közelebb vigye a pedagógusokhoz, a nevelés-oktatásban dolgozókhoz azt a hatalmas tudást, ami az összefogás tagjainál felhalmozódott.

Oldjuk meg a problémát!

A KERIB most egy online rendezvénysorozatra hív bennünket: nem csak a koronavírus-válság miatt választotta a csapat a digitális megoldást, de azért is, mert szeretnénk eljuttatni ezeket a lehetőségeket a nagyvárosokon kívülre is. Online pedig bárki tud csatlakozni a rendezvényekhez.

Az első alkalommal az agresszió felismeréséről lesz szó – ami szintén nem triviális feladat, ugyanakkor az agresszió azonosítása és korai felismerése kimondottan fontos, ha szeretnénk jól kezelni ezeket az eseteket. Fontos, hogy nem csak előadások lesznek, a kommunikáció kétirányú: a rendezvény második részében műhelymunka keretében, több csapatra oszlanak a résztvevők. A műhelymunka során lehetőség lesz konkrét eseteket is feldolgozni.

A rendezvény ingyenes! Csupán regisztrálni kell az esemény regisztrációs felületén. Itt az idei tanévre tervezett mindhárom előadásra regisztrálhatsz.

Az első alkalom időpontja május 12., 15:00-18:00 óra.

Felismerni az agressziót

  1. Mi a baj? Az iskolai biztonságot veszélyeztető helyzetek felismerése és probléma-azonosítása
  2. Van bullying az osztályban? Az iskolai/internetes bántalmazásban érintett diákok és osztályok azonosítása
  3. Műhelymunka az előadók vezetésével: jó gyakorlatok iskolai megvalósítása, gyakorlati esetek.

Az esemény előadói a legkülönbözőbb hátterű, speciális tudással rendelkező szakemberek:

Előadók (név/szervezet). Dr. Jármi Éva (ELTE PPK), Dr. Krémer András (OME), Dr. Gyulai Edina (OME), Stáhly Katalin (Hintalovon Alapítvány), Deák Éva (Partners Hungary), Arató Nikolett (PTE BTK), Dr. Várnai Dóra Eszter (ELTE PPK), Reményiné Csekeő Borbála (Kék Vonal Alapítvány), Dr. Kulcsár Gabriella (PTE ÁJK), továbbá a Békés Iskolák Közössége, a Szülőnek Lenni Program, és a PDSZ képviselői.

A KERIB részletes szakmai programja a honlapon érhető el, az előadásokról készült felvételeket pedig szintén el lehet majd érni a szervezet honlapján.

A PDSZ reméli, hogy sok nevelésben-oktatásban dolgozónak lesz hasznos ez a sorozat – és hogy a szervezet tevékenységének köszönhetően minél több helyre juthatnak el a legjobb gyakorlatok.

[frame]

Azt akarod, hogy legyen végre szavad ?! Máshogy nem fog menni: csatlakozz hozzánk!

Egyre többen vagyunk – de még mindig nem elegen! Együtt ki fogjuk harcolni az emberhez méltó munkakörülményeket!

Csatlakozz hozzánk,

ha azt szeretnéd, hogy az oktatásban dolgozóknak valóban számítson a hangja, hogy ne lehessen egy kézlegyintéssel lesöpörni, amit követelünk. Ha azt akarod, hogy hatékony érdekképviseleted legyen, ha azt szeretnéd, hogy egy határozott, a tagjai, a társadalom érdekében a népszerűtlen dolgokat is kimondó, harcos és sikeres szervezet álljon mögötted! Hidd el, a jogaid megérik havonta egy gyorséttermi menü árát!

Rád van szükség – MOST van szükség rád!

[/frame]

Ezekre a cikkekre is kíváncsi lehetsz

Hasonló cikkek