Figyelem, veszélyes kérdőív érkezett!

Akárhányszor és névtelenül kitölthető kérdőívhez küldött linket az Oktatási Hivatal a bevezetni kívánt teljesítményértékelés tervezetéről. Pintér Sándor már egy ilyen, minden szakmai szempontot figyelmen kívül hagyó kérdőívet „kiértékelt”. Egyértelmű, hogy ezzel is ez a szándéka: a kérdőívre adott válaszokkal alátámasztani a védhetetlenül dilettáns, alkalmatlan teljesítményértékelő rendszer létjogosultságát. Segítsünk neki a tisztánlátásban!

A teljesítményértékelési rendszer koncepciójáról írtunk itt:

A kormány nem tesz eleget az uniós vállalásoknak – EFOP Plusz-os pénzből akar alattvalókat faragni a pedagógusokból

A kérdőívhez vaskos hazugságokkal tűzdelt kísérőlevél is érkezett a pedagógusokhoz

Ebben Pintér Sándor azt állítja, hogy több pedagógusszakszervezettel együtt dolgozta ki a teljesítményértékelés rendszerét.

EZ HAZUGSÁG! A PDSZ EBBEN NEM VETT RÉSZT.

Állítása szerint a PSZ sem, de ha sem a PDSZ, sem a PSZ, akkor melyik szakszervezetekkel – így többes számban – sikerült Pintér Sándornak egyeztetni?

Azt tudjuk, hogy folynak egyeztetések illegitim, a kormánytól függő szervezetekkel, különböző királyfikkal és királylányokkal: https://24.hu/belfold/2022/12/13/kormanybarat-civil-szervezetek-retvari-bencea-pedagogusok-beremeles/

de ezek egyike se szakszervezet. Kicsit bővebben róluk:

Király Nóra, a Fiatal Családok Klubja elnöke: Király Nóra (Budapest, 1978. október 21. –) magyar politikus. Újbuda, Budapest XI. kerületének önkormányzati képviselője 2006-tól 2019-ig, illetve 2014 és 2019 között alpolgármestere. A 2019-es magyarországi önkormányzati választáson nem szerzett mandátumot. A Fidesz – Magyar Polgári Szövetség tagja. forrás: https://hu.wikipedia.org/wiki/Kir%C3%A1ly_N%C3%B3ra

Skrabski Fruzsina  Három királyfi, három királylány mozgalom vezetője volt korábban a jobboldali Mandiner tulajdonosa, de dolgozott a fidelitasos Utolsó figyelmeztetésnél (Ufi) és a Reakciónál is. Első munkahelye egyébként a fideszes Magyar Nemzet volt.

forrás: https://hu.wikipedia.org/wiki/Skrabski_Fruzsina

2004 – 2006 Fővárosi Fidesz-MKDSZ frakció sajtóosztály sajtómunkatárs forrás: https://madoke.hu/project/skrabski-fruzsina/

Fűrész Tünde, a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért vezetője.2010–14-ben a Családpolitikai Főosztály vezetője volt. 2014–16-ban család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkárként tevékenykedett. 2016–17-ben a bölcsődei rendszer átalakításáért felelős miniszteri biztos volt.  https://figyelo.hu/cappuccino/furesz-tunde-9483/

Pintér Sándor a korábbi, pedagógusoknak szóló, szintén bármennyiszer és bárki által kitölthető kérdőívét emígyen hivatkozza meg:

[frame]

„Tisztelt Pedagógus!

Ezúton megküldjük a Belügyminisztérium Köznevelési Államtitkársága megbízásából az alábbiakban olvasható felkérést. Tisztelettel: Oktatási Hivatal „Tisztelt Pedagógus! Tavaly ősszel Önt és valamennyi pedagógust megkérdeztünk az oktatási feladatokról és az általunk tervezett változtatásokat érintő javaslatokról. Köszönjük annak a 35.000 pedagógusnak a munkáját, akik a kérdőívek kitöltésével segítséget és támogatást nyújtottak a köznevelés átalakításához. A kérdőívekre kapott visszajelzések alapján kidolgoztuk a belső teljesítményértékelés intézményspecifikus koncepció-tervezetét. Az elképzeléseinket előzetesen egyeztettük a Nemzeti Pedagógus Karral és több pedagógus szakszervezettel. A teljesítményértékelés koncepciójának készítésekor igyekeztünk figyelembe venni az ő észrevételeiket is. Kérjük, hogy a koncepció elolvasásával és az arra vonatkozó kérdőív kitöltésével járuljon hozzá az eredményes munkához, a pedagógus teljesítményértékelés minél objektívebb és előrébb mutató megalkotásához. A https://pedagogusfelmeres.bm.hu/index.php/184667?lang=hu hivatkozáson nyitható meg a kérdőív, amelynek kezdőlapján érhetők el az egyes intézménytípusokra vonatkozó teljesítményértékelésről szóló leírások. Amennyiben több intézménytípusban dolgozik, akkor valamennyi érintett koncepció-tervezetet át tudja tekinteni. Miután elolvasta a teljesítményértékelés koncepcióját, kérjük, térjen vissza a kérdőív felületére, és annak kitöltésével segítse munkánkat a teljesítményértékelési rendszer fejlesztése érdekében. A kérdőív 2023. március 26., vasárnapig érhető el. A kérdőív kitöltése anonim, annak kitöltése átlagosan 15 percet vesz igénybe. Segítségét előre is köszönjük!

Belügyminisztérium”

[/frame]

A bevezetni kívánt teljesítményértékelési rendszer – most már tudjuk – egy státusztörvényben szabályozott bérrendszerhez kapcsolódik. Ezt a munkavállalók számára elképesztően hátrányos szabályozást tartalmazó törvénytervezetet persze nem küldték meg véleményezésre a pedagógusoknak, de elérhető itt: https://cdn.kormany.hu/uploads/document/3/38/38d/38d0ed8ae5bfcad4a18d4db2a072a3550ff01de5.pdf

Március 10-éig lehet róla véleményeket küldeni a honlapon lévő tájékoztatás szerint.

Mit tegyünk ezzel a…. kérdőívvel?

Ha nem értesz egyet a teljesítményértékelés tervezetével, a két kötelező kérdés kivételével, a „nincs válasz”-nál hagyd a bejelölést! A végére írhatsz üzenetet a szerzőnek. 😀

Tájékozódj, ne hagyd, hogy megfélemlítsenek és csatlakozz a közösségünkhöz, mert

VELED ERŐSEBBEK VAGYUNK!

Lépj be a PDSZ-be!

Ne feledd: a szakszervezeti tagság nem szotyiért és karácsonyi ajándékcsomagért fontos!
Hanem többek között azért, hogy a jogászaink megvédjenek, eljárjanak a nevedben, ha jogsértés ér, és azért, hogy helyi csoportot létrehozva, kollégáiddal együtt helyben is hatékonyan tudjátok képviselni az érdekeiteket. A szakszervezeti tagság azért is fontos, hogy a mindenkori kormánnyal szemben legyen markáns, szakmai érdekképviseletünk. Ezért hoztuk létre 1988-ban a PDSZ-t.

Havi egy gyorséttermi menü árával bebiztosíthatod, hogy mindig legyen, aki kiáll az érdekeidért!

Vegyünk részt minél többen a március 16-17-ei sztrájknapokon!

Szakképzésben dolgozók, ti is már rendes sztrájkban vehettek részt! A bíróság elsőfokon ismét a PDSZ-nek adott igazat, így – ha a végzés jogerős lesz – sztrájk alatt nem kell tanítani, valódi sztrájkot tudtok szervezni!

A sztrájk előtti ünnepnapok

A sztrájkot közvetlenül előzi meg március 14-én és 15-én egy eseménysorozat, amelyben mi, a PDSZ és sok társszakszervezet, civil partner is részt vesz: csatlakozzatok hozzánk Budapesten az Andrássy úton a Civil Bázis által meghirdetett Civil Sugárúton, amelyben mi is társszervezők vagyunk:

Ezt az eseményt március 15-én a Szabadságmenet követi, amelyben szintén részt veszünk, csatlakozzatok hozzánk ezen is:

Március 16-án és 17-én pedig munkabeszüntetés!

Támogasd a munkabeszüntetések szervezését!

A PDSZ a saját tagbevételeiből gazdálkodik. Nincs főállású vezető, nincs bónusz, nincs cafatéria. Viszont van munka: a munkabeszüntetések tervezése iszonyatos erőfeszítést igényel, no és rengeteg kiadás. Egyedül nehezen bírnánk. Sztrájktámogatás, polgári engedetlenkedők támogatása az alapítványon keresztül. Cikkek, jogi útmutatók, jogsegély, filmek. Élők az eseményekről. Technika, előfizetések, tárhelyek. Tájékoztató anyagok, plakátok, filmek. Erre költjük a pénzedet, ha úgy döntesz, támogatod a munkánkat!

Hasonló cikkek