Ha zavar, hogy meglopnak, így stencilezz okosan!

Sokan közömbösek a pedagógusok kizsákmányolásával kapcsolatban, mert nem látják a valóságot. Mutasd meg nekik! Mégpedig ott, ahol nem fordíthatják el a fejüket: vidd utcára az üzenetet, hogy nem kérsz többet az ingyenmunkából! Tedd ezt úgy, hogy ne sérts törvényt.

Ha nem látszunk, senki sem vesz észre bennünket. Ha nem hallatszunk, senki sem hallja meg a problémáinkat. A NE dolgozz ingyen!-kampányban mindannyian részt vehetünk azzal, hogy megmutatjuk, láthatóvá tesszük a problémákat. Íme, egy lehetőség, egy eszköz, amit a kezedbe adunk azért, hogy láthatóvá váljunk! Használd ki! Szervezz közösséget! Állj mellénk akár csak annyival, hogy terjeszted az üzeneteket!

Biztosan sokan ismeritek a stencilezést. Ezzel az eszközzel megállíthatod, elgondolkodtathatod a szülőt, a kollégákat. Kis kézügyesség és kreativitás – ez kell a hatásos stencilezéshez. Odafigyelés és tájékozódás – ez pedig ahhoz, hogy ne keveredj jogi galibába.

Készülj fel!

  1. Töltsd le a mintát és a szöveget tartalmazó PDF fájlt.
  2. Nyomtasd ki a PDF-et A/3-as méretben. (Ne felejtsd el a nyomtatáskor mérethez igazítani.) Ha nem tudsz nagy méretben nyomtatni, a mintát fénymásolóval utólag is felnagyíthatod.
  3. Indigó segítségével másold át a mintát és a szöveget egy kartonra.
  4. Snicerrel vágd ki a mintát és szöveget. Utóbbi igényel némi kézügyességet, de megfelelő célszerszámmal és türelemmel bárkinek sikerülhet.
  5. Az így elkészült sablont megfelelő festékkel bármilyen felületen használhatod: fújhatsz falra, járdára, de akár pólóra is.

Ebben a pdf fájlban megtalálod a stencilezéshez szükséges, kivágandó grafikákat:

Ebben a fájlban pedig egy nyomtatóbarátabb verziót találsz, ha csak a körvonalakat szeretnéd látni:

Egészen pontosan a következő elemeket találod meg a letöltött, nagy felbontású fájlban:

A férfi és a női alakot, illetve a feliratot

Így ne sérts törvényt!

  • kerüld a középületeket és mások magántulajdonát;
  • használj vízoldékony festéket, például hajszínező spray-t;
  • tájékozódj az önkormányzati rendeletekről: lehetnek települések, ahol a nem maradandó aszfaltfestést is tiltják.

OSZD MEG A MUNKÁDAT A FACEBOOK-ON, ÉS AKÁR NEKÜNK IS ELKÜLDHETED A KÉPET – A LEGÖTLETESEBBEKET ITT IS KISZERKESZTJÜK! HAJRÁ!

https://www.facebook.com/nedolgozzingyen/posts/126669552085371?__xts__[0]=68.ARAvBCiu_Y5rhZFl1jHvb5kpLc-z-fwUDHnsoLpWgc2EyJBbUaQL_sj1oKkIswaJd-1D-XO1nqIG77xbylLyM4doeH95RB8GyYK-Fpq7ZTN1lfHmB_fEt65etLHpp2G-mnXvCvmK-FDITmXwl9_zw4_rAms_wFNBYLTTWu5zAvCRsG3-RcFnyxeNMb6eZbRGuXfsWjPARiVp6YnkAj7yhMKmvjES-EDKstq6Bw_l7boV5PO7Uca94La20HHCa4cFqwnmNHYvNSHCzJaJ2N-oCb0xjR98Y9RJLqLRBsMS9QSTx_MY4tzg4k7YJ88I7ii8yX9UoxGc4UXiQcGjLHrhx_w&__tn__=-R
Kövess bennünket a Facebookon is!

Gyermekeid helyett add a pénzed az államnak!

…vagy állj ki a jogaidért és most csatlakozz hozzánk havi egy McDonalds-menü áráért!

Ha motivált vagy, ha van energiád, ha kreatív vagy – rengeteg dolgot elérhetsz egyedül is.

Ha csatlakozol hozzánk, melléd állunk – ha elegen leszünk, nem tudnak minket lesöpörni az asztalról! Együtt erősek vagyunk! Szerezzük vissza együtt, ami jár nekünk!

Ezek a cikkek is érdekelhetnek: