A közoktatási államtitkárság előtt mutattuk meg, mekkora a baj

Kisebb tömeg gyülekezett június 10-én, szombaton délelőtt a (most már) Belügyminisztérium Szalay utcai közoktatási államtitkársága előtt: azért jöttek itt össze az emberek, hogy elbábozzák a kormányzatnak, mekkora a baj.

Miután úton-útfélen elmondtuk, leírtuk, lenyilatkoztuk, hogy vége, nincs utánpótlás, nem lehetséges a működőképes közoktatás fenntartása, ha nem lesznek pedagógusok, úgy döntöttünk, hogy most megmutatjuk magunk, miről beszélünk.

Június 11-én szombaton közel 300 fő gyűlt össze a Szalay utcai épület előtt, ami a közoktatási államtitkárságnak is helyet ad.

Megjelent még itt egy emelőkosaras kocsi, továbbá felállt egy kisebb színpad, hangosítással.

Itt voltak szakszervezeti partnereink is, az Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége és a Vegyipari Dolgozók Szakszervezete, támogatásuknak köszönhető, hogy ez a rendezvény létrejöhetett – köszönjük nekik!

Érkeznek a résztvevők

A hétvégenként egyébként amúgy is kihalt utcát már korábban lezárta a rendőrség – és meglepetés, hogy a legutóbbi sztrájktárgyaláson még megcsodált EMMI-felirat is eltűnt az épület homlokzatáról:

A PDSZ nagyjából száz embert szeretett volna erre a napra összehívni, hogy egy élőképpel mutassa meg, hogy a közoktatás maradéka is teljes mértékben ellehetetlenül, ha nem történik azonnal érdemi változás.

Az élőkép végül kialakult, így nézett ki a Szalay utca fölül fényképezve:

A képen a kék szín az oktatásban dolgozó huszonéveseket, a sárga a 30-39 éveseket, a zöld a 40-49 éveseket jelöli, a piros szín pedig az 50 éves, vagy annál idősebb kollégákat

Ahogy a képen is látszik: nincs utánpótlás. Az államilag finanszírozott oktatás fogalma válik teljesen értelmetlenné, ha nincsenek benne pedagógusok. Erről beszélt nekünk az egyik résztvevő, aki egy budapesti gimnáziumban tanít:

/Cikkünk a 2. oldalon folytatódik../

Hasonló cikkek