Fontos: korrigálják a jogszerűtlen levonásokat!

Kollégáink több helyről is jelezték, reklamációjukat követően korrigálják a levonásokat.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, sok sztrájkolónak vontak le a sztrájkban, polgári engedetlenségben eltöltött időnél jóval többet. Egyes esetekben a bérszámfejtést azzal indokolták, hogy „négy óránál hosszabb sztrájk esetén egész napot kell vonni” – amire, ahogy erre rámutattunk, semmiféle jogszabályi lehetőség nincs.

A fenti esetek miatt a PDSZ levelet írt a Magyar Államkincstárnak, magyarázatot kérve a jogszerűtlen levonásokért, illetve közzétettünk egy olyan sablonlevelet, amelyet a jogszerűtlen levonással sújtott munkatársak elküldhetnek a munkáltatóknak. Ezek az alábbi cikkben találhatók:

A jó hírünk az, hogy úgy tűnik,

sikerrel járnak azok a kollégák, akik a reklamáció mellett döntenek.

Nemrég kaptuk az alábbi, némiképp sértett, de mindenképpen pozitívnak tekinthető tankerületi központi reakciót (az adatokat a kolléga és a tankerületi ügyintéző érdekében kitakartuk):

Mindenképpen javasoljuk tehát, hogy a fenti cikkben jelzett módon járjanak el azok, akiktől a kelleténél többet vontak le.

Sztrájksegély!

A munkabeszüntetéseket követő levonások súlyosan érintettek, és szükséged van támogatásra?

Azoknak a sztrájkolóknak, akiket a levonások súlyosan érintenek, megnyitottuk a sztrájksegélyt. Mind PDSZ-tagok és nem tagok számára is elérhetőek sztrájktámogatások – a márciusi támogatásokra legkésőbb május 15-ig pályázni szükséges. Arról, hogy hogyan lehet ezekre pályázni, itt találhatók információk:

[frame]

Sztrájkoló vagy? Így igényelhetsz sztrájksegélyt!

Ha sztrájkoltál, és a levonások miatt nehéz helyzetbe kerültél, az ebben a cikkben leírt módon fordulhatsz sztrájksegélyért a PDSZ-hez. Ha szerinted méltánytalan mennyiségű pénzt vontak le tőled, akkor ebben a cikkben elhelyezett űrlapon keresztül kérhetsz segítséget tőlünk!

Miben segítheted te is a sztrájkolókat?

1 Oktatásban dolgozók, szülők, diákok, és minden jóérzésű ember: írjuk alá és osszuk meg az aHangon indított petíciót!

2 Oktatásban dolgozók: csatlakozzunk a sztrájk-riadólánchoz! Ezen keresztül értesülhetünk a legfrissebb információkról, amikor éppen időszerűekké válnak. Nem gyakran spammelünk, a legfontosabb tudnivalókat kapod meg, hírlevél formájában:

3 Csatlakozzunk a PDSZ-hez: ez a lépés segít bennünket abban, hogy tovább tudjuk finanszírozni a kampányokat, segítsük a kollégákat jogsegéllyel, stb. Bárki lehet tag, nem elvárás, hogy aktív oktatásban dolgozók legyünk:

4 Osszunk meg minden információt, amit a PDSZ és a Ne dolgozz ingyen! oldalain látunk! Az információk terjesztése nagyban hozzájárul ahhoz, hogy küzdjünk a kormány dezinformációs kampányai ellen.

5 Ti is küldjetek fotókat, csoport- és egyéni képeket, támogató akciókat, egyéb kreatív támogató ötleteket a Nedolgozz vagy a PDSZ Facebook-oldalára, vagy a [email protected] címre!

6 Pénzbeli adománnyal átutalással, a közlemény rovatban a „Támogatás” feltüntetésével vagy a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete számlaszámán: 11713005-20411756-00000000 (itt a sztrájkszervezéssel, kampányokkal, rendezvényekkel kapcsolatos bokros kiadásokat lehet támogatni), vagy. szociális ügyekben, a sztrájkban résztvevők támogatásával összefüggésben a Oktatással a Demokráciáért Alapítvány számlaszámán: 11707000-22230573-00000000

[/frame]

Fotó: By Ken Teegardin from Boulder, Boulder – Hand Putting Deposit Into Piggy Bank, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=38889562

Kincse Szabolcs

Kincse Szabolcs

Hasonló cikkek

Béremelés és ki nem fizetett túlmunka – csak tagoknak

Ebben az írásunkban hozzájutsz azokhoz a tartalmakhoz, amelyeket csak tagoknak tettünk elérhetővé. Miről van benne szó? Miért jár a felmentési idejüket töltőknek is a béremelés? Hogyan tudod behajtani az elmaradt díjazást a 2023. december 31-éig végzett eseti helyettesítésért és egyéb többletmunkáért, ha közoktatásban vagy szakképzésben dolgozol? – Ezekhez adunk szerkeszthető, frissített mintadokumentumokat is. Miért jár a felmentési idejüket töltőknek is […]

Ez a cikk csak PDSZ-tagok számára érhető el. Még nem vagy tag? Lépj be!

Tovább olvasom »