Oktatásban dolgozol? Akkor te is sütteted a hasad egész nyáron? Felmérés!

Vagy esetleg te is azok közé tartozol, akik dolgoznak, táboroztatnak a nyáron? Felmérésben szeretnénk megtalálni a kormányzat által vizionált, egész nyarat végipihenő munkatársakat. Vajon vannak ilyenek?

Az elmúlt néhány hétben egyre több politikus fejti ki a nézeteit arról, hogy az oktatásban dolgozók három hónapos fizetett üdülésre mentek június elsején. Ezekben a megszólalásokban egy dolog a közös: hogy köszönőviszonyban sincsenek a valósággal. Még olyanok esetében sem, akik viszont pontosan tudják, hogy nem nyaralunk egész nyáron, hiszen maguk is voltak pedagógusok.

Éppen ezért arra gondoltunk, hogy itt az ideje beszámolni arról, hogy mennyit dolgozunk a nyári szabadság alatt.

Töltsd ki az alábbi anonim felmérést, hogy megtudjuk, mit és mennyit dolgozol a nyári szabadságod alatt!

Szeretnénk ugyanis egy pontosabb képet kapni arról, hogy a nyári szünet rövid hat hete alatt milyen munkákat kénytelenek elvállalni az oktatásban dolgozók. Az eredmények összesítésével képesek leszünk megbecsülni, hogy mennyit kell dolgozzon az átlag oktatási dolgozó a „nyári pihenés” alatt.

Te is fontolgatod, hogy felmondanál?

Ha már felmérés, rákérdezünk itt is: sokan, sok helyen emlegetik, hogy „tiltakozásul” fel- vagy lemondanának. Szeretnénk képet kapni arról, hogy hányan vannak ilyenek az országban – ezért ha így gondolkozol, megkérünk arra, hogy töltsd ki az egyik korábban indított felmérésünket is:

[frame]

Sztrájkoló, polgári engedetlenkedő vagy? Így igényelhetsz sztrájksegélyt!

Ha munkabeszünetésben, polgári engedetlenségben vettél részt és a levonások miatt nehéz helyzetbe kerültél, az ebben a cikkben leírt módon fordulhatsz sztrájksegélyért a PDSZ-hez. Ha szerinted méltánytalan mennyiségű pénzt vontak le tőled, akkor ebben a cikkben elhelyezett űrlapon keresztül kérhetsz segítséget tőlünk!

Több visszajelzés érkezett, hogy a PDSZ jelzéseire végre visszaállítottak jogosulatlanul megszakított biztosítási jogviszonyt és utaltak vissza jogosulatlanul levont béreket. Fontos tudni, hogy mi senkit nem hagyunk a út szélén: minden PDSZ-tag igénylő segélyt, nem tag igénylő vagy polgári engedetlenségben részt vett kolléga alapítványi támogatást kap!

Miben segítheted te is a sztrájkolókat?

1 Oktatásban dolgozók, szülők, diákok, és minden jóérzésű ember: írjuk alá és osszuk meg az aHangon indított petíciót!

2 Oktatásban dolgozók: csatlakozzunk a sztrájk-riadólánchoz! Ezen keresztül értesülhetünk a legfrissebb információkról, amikor éppen időszerűekké válnak. Nem gyakran spammelünk, a legfontosabb tudnivalókat kapod meg, hírlevél formájában:

3 Csatlakozzunk a PDSZ-hez: ez a lépés segít bennünket abban, hogy tovább tudjuk finanszírozni a kampányokat, segítsük a kollégákat jogsegéllyel, stb. Bárki lehet tag, nem elvárás, hogy aktív oktatásban dolgozók legyünk:

4 Osszunk meg minden információt, amit a PDSZ és a Ne dolgozz ingyen! oldalain látunk! Az információk terjesztése nagyban hozzájárul ahhoz, hogy küzdjünk a kormány dezinformációs kampányai ellen.

5 Ti is küldjetek fotókat, csoport- és egyéni képeket, támogató akciókat, egyéb kreatív támogató ötleteket a Nedolgozz vagy a PDSZ Facebook-oldalára, vagy a [email protected] címre! A most futó akciónkban arra vagyunk kíváncsiak, hányan tartoznak a különböző korosztályokba a munkaközösségekben: itt olvashatod el a részleteket.

6 Pénzbeli adománnyal átutalással, a közlemény rovatban a “Támogatás” feltüntetésével vagy a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete számlaszámán: 11713005-20411756-00000000 (itt a sztrájkszervezéssel, a sztrájkolók támogatásával, kampányokkal, rendezvényekkel kapcsolatos bokros kiadásokat lehet támogatni), a sztrájkolókon kívül a polgári engedetlenségben résztvevők támogatására is, valamint az alapítvány közoktatási céljainak (http://pdsz.hu/pdsz/alapitvany) megvalósulására az Oktatással a Demokráciáért Alapítvány számlaszámán: 11707000-22230573-00000000 lehet támogatást küldeni.

[/frame]

Hasonló cikkek